Alla inlägg den 19 juni 2017

Av Anita - 19 juni 2017 09:17

 

Fredagen vakande jag till doft av syren och ljud av fåglarnas kvitter. Min vita syren hade slagit ut.

Nu när jag har satt in myggfönstret och sover för öppet fönster är jag så nära naturen och det känns fint.

Så drack jag kaffe på altanen och så kom sotarn och även han satt sig och åt mackor och drack kaffe och pratade en ganska lång stund.

I skogkanten blommar det massor med de små spröda skogsstjärnorna. Dom blommade alltid när det var skolavslutning och så är det nu också.

 

Mitt på dagen började åskan mullra för första gången och det kom en åskskur men inte alls länge. Det är ju som det ska vara på sommaren. Jag satt på förstukvisten och såg blixtarna på andra sidan sjön. Ganska snabbt drog det förbi och solen kom fram igen så otroligt varm.


En härlig varm dag.

 

En dag att sitta nere vid sjön. Första badet för iår och det var faktiskt 18 grader i vattnet så jag som är en riktig fegis första gången jag badar tyckte att det var riktigt riktigt skönt.


Plockade de första liljekonvaljerna och drack kvällskaffe borta hos Kinabror.

 

Så fort det har varit ett par sådana här dagar tror man,dum som man är, att det ska fortsätta men så är ju inte den svenska sommaren.

Lördag hörde jag hur det ven i fönstret och inser att det börjat blåsa som faan igen. Mulnade på. Kinabror och jag for till Bräcke för att hämta reservdelar till slaghacken och stannade och fikade hos AMV och Gubben.

 

Blåste igår också. Blomkrukor har blåst omkull och nysatta blommor mår inte alls bra.

Kinabror börjde köra slaghacken på min åker och fick in skelettet av en gammal madrass med strängfjädrar och grejor på. Det blev ett stök med att knipa loss all sträng och försöka få bort den ur maskineriet. Annars går den bra den maskinen men väsnas och det flyger ut både det ena och det andra.


Jack och jag höll oss nere vid sjön. Han lekte med sina stenar och jag hade med gräsröjarn och försökte röja lite gräs. Gräset växer så fort nu.

Aklejorna som spridit sig ända hit ner från min trädgård börjar slå ut.

 

Över både land och vatten ligger en tjock hinna med björkpollen och jag hostar och snörvlar och måste stänga sovrumsfönstret så inte allt kommer in.


Dagens ord: Det gäller att njuta av de enstaka fina dagar som kommer i ens väg. De kalla blåsiga är det för mycket av.



Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards