Alla inlägg den 27 augusti 2020

Av Anita - 27 augusti 2020 19:09

Äntligen har jag gjort det efter flera veckors uppskjutningar.  Att fixa bastutaket.

Vaknade med att det inte blåste men var en kylig dag. Dundrade in i garderoben för att leta upp gamla ruggiga kläder som jag kunde slänga när jag använt dom och kladdat ner dom med tjära.


Som tur är så är AMV här idag, ja Gubben också förstås. Gubbarna gav sig iväg för att laga potthål på vägen och AMV och jag drog ner till sjön. Eldade i värmaren för att kunna värma upp tjäran så den inte är tjock som sirap.


 

Nog måste man försöka ha på en mössa för tjära i håret går inte att få bort.

Blandar med lite träolja och sätta igång.

Klättrar på stenar och pallar och måla. AMV var medhjälpare och doppade penseln i burken.

 

Tänk så mycket enklare allt blir när man inte behöver vara ensam om att göra gruvsamma grejor. Vi hade förstås hunden Jack hos oss hela tiden.

 

Han gillar AMV väldigt mycket och är hon med så är Jack med. 


Som vanligt dök det upp folk. Först kom Storfiskarn och fick en liten slurk kaffe för kaffe det måste man ha med även om man är nere vid sjön.

 

Så kom en av mina kusiner och frun som faktiskt varit min jobbarkompis för länge sedan.  Det gick ganska fort i alla fall med kladdandet även om det är ett stök att klättra omkring i stenrösen runt bastun.


Så gick vi upp till huset och fortsatt att prata och fika. Det var då jag märkte det. Fan vad jag luktade. Visst hade jag fläckar på brallorna men inte så mycket. Hela jag luktade rök och tjära och alldeles precis som en böckling.


Sedan alla åkt gick jag ner till sjön för att städa upp efter uppdraget och såg på vad vi gjort. Det blev rätt bra och det var sju år sedan jag tjärade sist. Om 7 år kan jag nog inte tjära mer och jag inte ens lever men den dagen den sorgen. Nu är det fint i alla fall.

 


Nu är vattnet bara 15 grader varmt och sista doppet har jag nog tagit nu. Lite sorgset känns det men jag har ju badat mycket den här sommaren.


Igår var AMV och jag till skogs för att titta efter bär och svamp. Vi gick lite vilse och tappade bort stigen men det gjorde inte mycket. Värre var att vi inte hittade varken bär eller svamp men vi fick en trevlig promenad i alla fall.

HunnGun var också hit en sväng och Gamle A kom också en sväng. Än inga ensamma dagar minsann.

 

Jag funderar över om mina tomater kommer att hinna mogna. Den här är nästan klar nu och ser precis ut som en citron.

 

Vi får väl se. Nätterna är ju kalla och ingen sol är det heller men vi får se. Jag sov dåligt inatt och det lilla jag sov drömde jag mardrömmar om tandläkarbesöket och operationen jag ska på,


Det är ju inte förrän nästa tisdag så innan dess ska det väl vara betydligt roligare grejor. Imorgon iväg och äta tillsammans med DansBritt som fyllt år och lördag blir det födelsedagsfest i AMV och Gubbens sommarstuga. AMV har ju fyllt 70 år den här veckan. Tänk att vi är så gamla båda två. Fan och jävlar anamma. Vi får väl vara nöjda så länge vi kan gå på bena. 


Dagens ord: Att slänga bort kladdiga luktande kläder, tvätta hår och börja lukta som en människa igen är ju skönt. Att veta att det vedervärdiga projektet är klart känns också skönt. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards