Direktlänk till inlägg 30 april 2021

JAG HATAR ATT FRYSA

Av Anita - 30 april 2021 11:08

Jag hatar att frysa och gudarna ska veta att jag frusit den här vintern. Gudarna ska veta att jag fryser fast det är vår. De isande norrvindarna viner och söker sig in under kläderna. Det hjälper inte att jag har vinterkläderna på.

 

Lerigt på gården.

 

Inte ett grönts strå och det blåser för kallt för att man ska kunna kratta och göra fint.


Det är då jag börjar fundera och fundera ska man inte göra. Jag läste i en tidning och hörde på tvn. Man kan förlänga sitt liv med att träna och träna.


1. Man ska jogga som ett tok med lurar i öronen så man slipper höra fågelsången.

Fel nr 1. Jag springer aldrig om jag inte blir jagad och det händer då inte ofta. Sist jag blev jagad var av en ilsken svan och det var länge sedan. Inte heller vet jag hur långt jag går eller hur många steg. Man ska ju kunna mäta det också nu för tiden. Däremot går jag mycket. Klippa gräs i två timmar och skotta snö flera timmar gills vål inte skulle jag tro. Det är inte lika häftigt som att jogga med häftiga joggarkläder.


2. Man ska gå på gym och lyfta vikter och trampa cykel och sitta i roddmaskin. Kostar massor.

Fel nr 2. Jag har aldrig varit in på gym men nog har jag lyft i mina dagar. Burit ved och blöta trasmattor. Hinkar med vatten skottkärror fulla med jord, Långa vandringar med fulla bärhinkar.  Gills väl inte va?

Rodd båt har jag gjort för motorn går aldrig igång. Simmat och gjort vattengympa har jag förstås gjort men inte har jag någon snygg klädsel utan en gammal blekt baddräkt. När jag simmar i min lilla sjö är jag för det mesta naken.  

3. Man ska cykla med häftig cykel med massor av växlar och med häftiga cykelbyxor.

Fel nr 3.Cyklar gör jag och har alltid gjort men med mammas gamla cykel utan växlar och jag har trampat många mil på den Gills det?


Har ju förstått att jag är helt ute och inte klär jag mig snyggt och byter frisyr eller använder en massa krämer. Förstår med mitt liv så är det nog ingen chans att jag kommer att bli gammal. Medellivslängden ligger på runt 80 för kvinnor i Jämtland och med fasa inser jag att det inte ens är 10 år dit. Nu har man slösat bort ett helt år då jag inte ens fått dansa.

Dans föresten Kanske det gills för oj vad jag har dansat i mina dagar. Inte ens det har blivit av sista skitåret.


Nej nu ska jag sluta och inte tänka mer än på idag. Idag eldar jag i braskaminen fast det snart är maj. I maj brukar jag sluta elda men attan vet hur det går iår. Majbras blir det ju inte heller och knappast någon sång.


Kanske det måste till ett vårskrik någon dag. Få se om någon gör mig sällskap.

 

Ser att mycket utomhus behöver fixas så jag tog en tre stenar och klädde på dom gamla spetsdukar så dom skulle få bli lite vårfina.

 


Dagens ord: Nu får det väl räcka med blåst och kyla i alla fall.



 
 
Ingrid

Ingrid

30 april 2021 12:47

Jag har faktiskt varit på gym, men det är så länge sedan så det är preskriberat. När jag jobbade så fick vi gratis terminskort på ett av gymmen i Visby och det nappade jag på, men det blev inte så många besök innan jag tröttnade.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Soldansare

Soldansare

30 april 2021 18:31

Jag hatar också att frysa, blir riktigt grinig av det faktiskt. Nu har jag fortfarande samma jacka som jag hade i februari fast det snart är maj, men jag fryser lite mindre i den än jag gjorde då.
Gym går jag på varje vecka. Det är jättebra om man vill träna upp vissa värkande delar av kroppen, och om man sitter still på ett kontor hela dagarna och inte har någon trädgård att arbeta i. Men att det skulle vara bättre för konditionen än att jobba i trädgården eller gå i skogen, det vet jag inte.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Amisa

Amisa

30 april 2021 23:47

Jag skrattade gott när jag läste ditt inlägg!
:)

Gym och tillgjord träning är väl nåt som är till för storstadsmänniskor som sitter still hela dagarna på sitt arbete och inte får tillräckligt med vardagsmotion?
Det låter som om du får tillräckligt med motion för att kunna bli sådär 110 år. Tänk att få bli sådär gammal som Dagny, Sveriges äldsta bloggerska! Det vore väl nåt?

Fast förstås, då kanske du skulle bosätta dig på en plats där du slipper frysa nästan året runt? Men å andra sidan skulle du kanske sakna dina syskon och vänner då istället. Svår ekvation det där!

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

 
ibod11 - Ingridi

ibod11 - Ingridi

1 maj 2021 07:41

Hahaha, jag känner igen mig i alla tre alternativ om vad man ska göra. Dvs jag gör inget av det :D Jag tränar hemma med de rörelser som jag känner gör nytta för hur just jag mår, jag promenerar och rör mig ute i naturen med många knäböj och tåspetsstående för att komma åt alla fotomotiv. Cyklar gör jag inte för min kropp klarar inte den statiska belastningen på armar, axlar och nacke. Men jag tror att jag är ganska vältränad och fysiskt välmående ändå och både du och jag kommer säkert att passera 80-årsstrecket och mycket mer :D Du håller igång mycket mer än de som går på gym tre gånger i veckan.
Fint med stenar med spetsdukar på :D

http://ibod11.com

 
Ingen bild

Bettan

2 maj 2021 12:45

Du gör ju allt rätt. Alla som gör allt annat, gör ju det, därför att de inte kan göra som du, jobba naturligt med kroppen. De bor kanske i trånga lägenheter eller små hus, så de måste cykla, gymma, springa och en massa annat som du gör varje dag, helt gratis och naturligt. Heja dig!

 
Göran

Göran

2 maj 2021 19:15

En vis man sa en gång till mig att..."Det fina med ved är att den värmer en flera gånger. Först ska träden fällas och kvistas. Sen ska det köras hem. Bådadera gör en rejält varm. Sen ska den kapas (varm igen), klyvas (igen) och bäras in (igen). Därefter kan du elda och värma hela familjen med den!"

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Dave The Diver

Dave The Diver

18 juli 2023 06:31

Att fundera över olika sätt att förlänga sitt liv och hålla sig frisk är något som många gör. Det finns många olika råd och rekommendationer där ute, men det är viktigt att hitta vad som passar en själv och ens livsstil.

http://davethediver.io

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards