Direktlänk till inlägg 1 september 2021

BRA BÖRJAN PÅ SEPTEMBER

Av Anita - 1 september 2021 18:19

 

Det blev ett bra slut på augusti också. Nu blev det surströmmingsfest på pro och Kinabror och jag åkte dit. Gamle A följde också med och det var så trevligt att träffa gamla bekanta som man inte sett på mer än ett år nu. Äntligen lite annat än att bara lufsa omkring här i Fisksjön.


Dessutom vann jag tre stycken krukväxter på lotteri. Nog för att jag har blommor så det räcker men det var sorter som jag inte har så det var väl kul.


Så inatt började det blåsa som sjutton igen. Tänk så fint det är när det är lugnt men det är minsann inte så ofta. DansBritt, Kinabror och jag hade bestämt att vi skulle försöka att gå och se om det fanns rödgul trumpetsvamp på vårt vanliga ställe.

Om det fanns! Mer än vi någonsin har plockat förut.

 

Fulla korgar fick vi på kort tid och som vanligt så gick vi upp på den vanliga kullen som är vit av mossa och satt oss och fikade.

 

Hunden Jack var med förstås och även han fick en smörgås för han sprang omkring och var alldeles vild av glädje av att få springa på ett ställe han inte brukar vara på.

   

Det är en så gullig och snäll hund men lite tiggig har han blivit på äldre dagar men det är nog mitt fel som sticker till honom lite hundgodis då och då.

  

Så var det bara att åka hem och lägga svampen till tork och rensa den lite.  Stekte upp lite svamp till middagen för att få smaka medan den var alldeles färsk.


Även på min gård är det massor med svamp men mest sopp, björksopp och smörsopp och så en massa små som jag inte vet vad det är.

  

Dom små växer på grodans stubbe men dom är lite fina i alla fall även om jag inte tänkt äta dom.


Så är det kväll och solen skiner så fint ute men det blåser så kallt. Än har det inte varit frost och jag hoppas att det håller sig lite till så inte mina pelargoner fryser och inte mina grönsaker heller. Vi får väl se.


Dagens ord: En bra skörd och en trevlig dag igen.

 
 
Göran

Göran

1 september 2021 19:31

Dags alltså även här då att åka ut o hämta hem maten. Suveränt att ha både fryst och torkat att ta fram i vinter. Härlig skörd ni fick!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

1 september 2021 19:58

Jag tänker alltid på min pappa när det är tal om svampplockning. Han kunde gå i skogen i timtal och komma hem med tiolitershinkar fulla med kantareller. Själv har jag aldrig plockat svamp i vuxen ålder. Jag tror att jag fick min svampkvot fylld när jag var barn.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anki

Anki

2 september 2021 07:31

Härligt! Grattis till den fina svampskörden!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
DansAnn

DansAnn

2 september 2021 08:55

Hej Anita! Vad härligt med så mycket fin svamp! Det är toppen med rödgul trumpetsvamp! Det ska nog bli en laddning hos oss också framöver, Ulf brukar plocka det när han är i älgskogen! Vi tillagade smörsopp för länge sen, det var nog bland det godaste! Den smakade verkligen smör! Jag hör av mej i helgen, så kan vi kolla när Du komma till Vikbäcken nån eftermiddag/kväll nästa vecka! Det blir kul att ses igen! Och Lisbet ser fram emot att få träffa Dej igen! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

2 september 2021 13:43

Så härligt med surströmmingsfest igen. Och så mycket svamp ni fick ihop!
Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingridi

ibod11 - Ingridi

2 september 2021 18:41

Härligt med all svamp och med den mysiga skogsutflykten. Lite avundsjuk blir jag på att ni hittade så mycket trumpetsvamp. Här omkring finns varken kantareller, trattisar eller någon sorts trumpetsvamp så jag får nöja mig med annat. Men jag gläds med dig och hoppas att svampen smakade bra :D

http://ibod11.com

 
Amisa

Amisa

3 september 2021 00:01

Vad härligt med en svamprunda som gav en så stor skörd!

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards