Direktlänk till inlägg 22 januari 2022

RAPPORT FRÅN EN SURKÄRRING

Av Anita - 22 januari 2022 11:24

 

När det stormar. När det snöar. När det är svinkallt. Då är jag mer än vanligt en surkärring. Det är dessutom halt så man får akta sig för att ramla omkull även om man har dubbskor. Då går jag inte ut. Då ligger jag länge och läser och är tacksam för att jag inte måste iväg till jobb.


Nåja det finns ju ljusglimter i grådass och mörker.

Som härom dagen då det dök upp ett paket i min brevlåda. Första tanken var att det kommit fel för jag hade inte beställt något men det var rätt.

Det var en av mina bloggvänner som skickat ett så gulligt brev där hon skrev att hon gillar min blogg och läser den ofta. Att få ett handskrivet brev med beröm får ju mig att bli glad för beröm får man väldigt sällan.

 

Inte nog med det. Paketet innehöll ett flanellpåslakan som jag genast lade på täcket och ska njuta av att krypa isäng med ett nytt mjukt varmt flanellpåslakan. Dessutom fick jag fina servetter och påsar med frö att sätta till sommaren. Så härligt. Det lyste upp min dag väldigt och de mörka molnen utanför skingrades lite. 


Två gånger har jag masat mig ut och gått bort till Broder B och ätit soppa och fikat och sett på skidskytte med dom.

När jag gick hem såg jag att det inte var lika mörkt som det brukar. Nu har det varit mulet hela veckan men när det för en gång skull var klart så hade det nog blivit lite längre tid som solen var uppe.


Ja, det är ju snart slut på årets värsta månad och det blir i alla fall lite ljusare när hemska februari kommer.

 Nu kommer snart Kinabror och hunden Jack hem och det känns ju bra. 


Så går vi tillbaka till 1011  

Det var juli 2011 som PappersBeda och jag var på Gotland och hälsade på min bloggvän Ingrid och hennes man. Det var en härlig vecka som jag minns med leende och glädje.


Så var det slut för idag och jag slutar med en grej jag såg i en tidning.


Dagens ord: Nu vet jag varför gamla människor ser dåligt. Det är för att man ska slippa se sina rynkor när man tittar sig i spegeln. Banne mig sant.

 
 
Göran

Göran

22 januari 2022 12:44

Det är ju det jag har sagt i åratal. Vår Herre försämrar synen på oss då vi ska slippa se förfallet och tro att vi är lika snygga som vi trodde att vi var för 50 år sen. Och... jag märkte också av ljuset igår då jag åkte hem från Willys. Klockan var halv fyra och inte var det helt ljust. Men inte helt mörkt heller. "Bara" fyra månader till midsommar! Håll ut!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

22 januari 2022 12:59

Vad roligt att få ett handskrivet brev! Vilken fin bloggvän. När jag var ung skrev vi alltid brev till varandra, jag och mina kompisar. Dessutom hade vi flera brevvänner från olika länder. Det var ett väldigt skrivande. Man tog sig tid att skriva fler sidor till varandra. Visst finns det mycket bra med nätet men det är inte riktigt samma sak.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena

Lena

23 januari 2022 01:21

Gokväll *hjärta*
Först var det 2 papper till båda fram & baksida ;) men jag prutade ner, tyckte jag svamlade på om så mycket *skratt*
Det tog sin tid innan du fick det, trodde ett tag att det kommit fel :( men bättre sent än aldrig *Post Nord* ha ha
Varm kram *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

23 januari 2022 05:28

Vilket trevligt paket. Nu fick du allt le lite. Jag trodde elbolaget skulle få en skopa ovett angående elpriset i första bilden. Men vad kul att ni var till Gotland och hälsade på. Du log allt bra där på bilden. Jade rynkor ja… jag var på väg att lägga in en dagens bild på mig som var tagen med laptopens kamera, men både påsar och rynkor under ögonen så vart den bortplockade… nu såg jag dock att en ansiktsskada under ögat ändrat utseendet lite till… ja till det värre. Jag såg Peter Stormare körde med något slags plåster häromdagen på Rennes brygga.

http://www.nacka144.se

 
Anki

Anki

23 januari 2022 09:36

Vilken trevlig överraskning! Ett härligt paket från en fin bloggvän ... klart du blev glad!
Trevlig bild på Ingrid och hennes make ... förstår att du minns det mötet med glädje.
Ha nu en fin söndag!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

23 januari 2022 12:57

Vad härligt att få ett så fint paket. Omtanke gör mycket till.
Vad roligt att du också träffat Ingrid. Hon och hennes man var med mig på bussresa för ganska många år sedan och när hon upptäckte min blogg, så tog hon kontakt med mig och undrade om jag var "reseledarlena" och berättade att de haft en trevlig resa med mig. Vi har inte setts sedan denna resa, men har nu bloggkontakt.
Hoppas du får en fin söndag!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

23 januari 2022 18:14

Vilken jättetrevlig överraskning du fick från din bloggvän :D Lakanet värmde säkert både din kropp och din själ och tänk vad glad man kan bli av lite omtanke :D Vilka härliga minnen du måste ha från besöket på Gotland.

http://ibod11.com

 
Haibara

Haibara

7 mars 2023 05:11

Here, winters are extremely hard. When it snows a lot, traffic is particularly challenging. Your family photos are really heartwarming.

http://fnfgame.co

 
andreaa

andreaa

19 april 2023 11:21

But the letter and the gift are both so cute

http://retrobowlgo.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards