Direktlänk till inlägg 14 juli 2022

ÅSKA OCH SPRUCKNA BYXOR

Av Anita - 14 juli 2022 14:47

 

Eftersom jag inte hinner med allt som är planerat bestämde jag mig igår förmiddag att jag skulle dra iväg och lämna alltsammans och åka till Västerövsjö och titta på konstdutställnng och fika innan regnet kom.

Tog på mina gröna gamla halvlånga byxor och for iväg.


Började med att åka ner till kyrkogården och vattna och redan då började det....... krångel och trassel förstås.

Det fanns inga vattenkannor. Då sa jag högt för mig själv. "Det är väl själva faaan att folk ska ta allt som finns. Man kan väl bli förbannad" Svära och domdera för sig själv på kyrkogården. Fy så lågt. Då tittade en gubbe fram bakom kyrkan och sa att han lånat dom för att rengöra gravstenar. Skämdes gjord jag.

 

For till västerövsjö på utställning.

 

Så fina tavlor och så trevligt att prata med gamla bekanta.

 

Man hade öppnat ett lite museum med en gammal lägenhet.

 

Kök med färg som det var på den tiden. Lite charmigt tycker jag det är, betydligt trevligare än det här moderna vita, går och svarta som tydligen är inne nu. 

 

Så en massa klänningar som man känner igen från mammas tid.

 

Så fika. När jag stack in huvudet genom luckan där man skulle beställa ramlade parasollet ner i skallen på mig och jag fick kika fram under det när jag beställde. 


Så tillbaka till Håsjö och skulle gå in på sommarcafe och köpa några lotter men träffade kyrkoguiden utanför och när jag vände mig om sa hon. "Vet du att du har hål i byxan. Mina gröna byxor hade spruckit från midjan och ända ner så mina svarta trosor tittade fram. Inget man kunde undvika att se. Hoppas nu innerligen att dom sprack när jag satt mig i bilen på hemvägen så jag inte gått omkring på konstutställningen med ändan framme. Fy så pinsamt.


Så hem och byta byxor och skämmas och så kom regnet och åskan och blåsten. Sonen och jag satt på förstukvisten och jag kände mig livrädd som jag gör när åskan dundrade och small.

 

Vid sextiden kom det några av mina klasskamrater från byn, vi födda 1948-1950 de bästa åren för att leva.

Då när allt blev bättre.

Då när vi var dom första som fick gå 9 år.

Vi som fick jobb direkt när vi gått ut skolan. Vi som aldrig behövde skriva några långa cvn utan kunde gå in och få jobb med att visa oss.

Vi som fick äta den mat vi fick och använda benen istället för att bli skjutsade hit och dit.

Vi som dansade i sommarnätterna och kunde lifta utan att vara rädd.


Då det fanns både rälsbuss, mjölkbuss och tåg att åka med överallt.

Då det fanns tre affärer i byn.

Då det fanns bio och föreningshus där det var både fester och teater och dans. 

 

Nu sitter vi här och minns och försöker att låta bli att prata om sjukdomar och krig och elände och fokusera på det som varit bra och kanske lite mindre bra.

Ett och annan ord har vi också sagt om männen och hur dom blir när dom blir i vår ålder.

Vi som skrynklat oss utanpå men som egentligen känner oss ganska unga inuti. Man undrar om man skulle bli vackrare om man kunde vända sig avig. Nåja, det får vi aldrig veta. Nu är tiden att hoppas att vi får träffas nästa år och ha hälsan. Tänk så det kan bli. 


Dagens ord: Åska, trasiga byxor och svordomar på kyrkogården. Vilken dag det blev. Tur att det slutade i glada vänners lag .


 
 
Ingen bild

Barbro

14 juli 2022 22:53

Sååå bra skrivet!

 
Göran

Göran

15 juli 2022 10:21

Verkligen nostalgivarning på den lägenheten. Lite som att knalla in i 60-talet då gröna köksluckor och orangea gardiner var poppis.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Storabh

Storabh

15 juli 2022 10:22

Härligt Skogis. Sånt är livet!

http://Storabh.Wordpress.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

15 juli 2022 18:25

Det var en händelserik dag och vi kan ju välja att tro att byxorna sprack efter besöket på konstutställningen. Du fick i alla fall se mycket fint. Vad roligt att samla gamla skolkamrater och prata minnen. När vi hade klassåterträff det år vi alla skulle fylla 50 så kände jag nästan inte igen en enda kille men kände genast igen alla tjejer. Men det berodde nog mest på vilka som hade håret kvar.

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

15 juli 2022 19:03

Visst är det roligare med lite färg i heminredningen. Vitt, vitt, vitt är så trist. Jag skulle gärna ha gröna luckor i köket. Nu får jag nöja mig med en grön hall.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Carita Liljendahl

Carita Liljendahl

16 juli 2022 15:48

Det var bra att du skämdes lite för att du svor på kyrkogården, och gubben hade ju bara rengjort kannorna :-D

http://debutsky.com

 
Ingen bild

Fillifjonkan

17 juli 2022 17:10

Som vanligt är det trevligt att läsa det du skriver,i detta inlägg håller jag med till 110%

 
tommchris

tommchris

31 oktober 2023 08:36

I have a different opinion on this topic, but I still enjoyed reading this article and learning about the author's perspective.

http://unogame.io

 
mira45

mira45

1 november 2023 10:36

Efficiently written information. It will be profitable to anybody who utilizes it, counting me. Keep up the good work. For certain I will review out more posts day in and day out.

http://dino-game.org

 
Ingen bild

herrty

23 november 2023 06:21

Many people's lives can be changed by an excellent book or article. I appreciate you offering this useful information, so please keep it current. I'll follow you constantly. https://shell-shockers.co

 
Tunnel Rush

Tunnel Rush

Lördag 20 april 08:37

Det låter som en minnesvärd dag med både oväntade händelser och nostalgiska samtal med gamla vänner.

http://tunnelrush2.org

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards