Direktlänk till inlägg 1 oktober 2022

ALLT SOM INTE BLEV

Av Anita - 1 oktober 2022 08:24

 

Så är den här månaden slut och sista veckan har det varit mycket regn. Egentligen gillar jag regn men det är så mycket att göra ute den här tiden och det går ju inte när det regnar.

 

I förrgår var det mulet och så tyst i paradiset Fisksjön. Jag började kapa och bära in mina pelargoner och det var SÅ tyst. Som tur är har det inte blåst så mycket men när någon liten vindpust kom så rasslade av björklöv som föll som gyllene mynt. Riktigt vackert var det. Inga fåglar kvittrade ens. 

 

Min trädgård är riktigt vacker nu när löven lyser i olika färger.

 

Jack och jag gick badstrandsrundan en av dagarna men det blev ett hastigt slut på det när han kom tillbaka med raggen stående rakt upp och gömde sig bakom min rygg.

 

Han är inte rädd för djur så det enda jag kan tänka mig var att björnen var i närheten. Vi vände och gick hem samma väg som vi kom.

 

Inte nog med att det blev tandläkarbesök det blev en resa till Bräcke också i veckan.


I torsdag ät jag eftermiddagskaffe hos Kinabror och sedan gick jag hem.

 

Min kompis M ringde och undrade om jag bjöd på kaffe så det blev påtår hos mig och så roligt att någon kommer och hälsar på så där lite oväntat.

Det har ju blivit mindre av dom fasta som kom varje vecka nu. Mustaschen som kom varje vecka är ju död och Gamle A har fel på bilen och kan inte komma. Broder B med fru är utomlands och AMV och Gubben är också utomlands. 


Hörde på tv att jämtland har haft minst soltimmar i hela landet den här sommaren och visst är det så.

Ingenting som jag tänkt blev av. Det känns lite deppigt. Gammeldagarna är ett rent helvete.


 

Igår var vi i alla fall på lunch med DansBritt. Först var det dimma men så började solen komma fram och det blev en härligt lysande dag. Eftersom det inte blåst så var det så fina färger och älven låg blank. Helt otroligt fint.

 


När vi kom hem gick jag till Kinabror och vi stela och gamla kroppar lyckades komma oss ner i båtarna och tömma dom på vatten. Det ska visst bli blåst så det är bästa att tömma dom oj vad mycket det regnat. 


Jag känner mig lite låg. Ingen dans i sommar. Inga fester. Jag var ut med båten två gånger men min energi är helt borta. Jag har inte målat eller gjort något förutom växtfärgningskursen. Mest har jag stökat med trädgården och haft ont i foten. Livet går nu på gammeldagarsätt. Ganska trist.

Tandläkarbesök och trasiga bilar så för mig finns inga pengar för att göra något roligt för. Framtiden känns ganska trist men om man nu ska säga något bra så har det inte blåst och det är väl något att glädjas åt.

Vedboden är full med ved och jag har fast elavtal så det kunde vara värre.

 

Den stora rönnen på gården är röd men har inga bär i år. Ni vet väl att rönnen håller borta både troll och oknytt enligt gamla visdomsord så inte behöver jag vara rädd för trollen i alla fall .


 

Så en ny dag. Nu är det bara mörker att vänta sig. Tänkte gå och leta svamp men det är så väldigt blött i skogen efter allt regnande så jag vet inte om jag ids. Önskar att jag hade lite energi att i alla fall få ta tag i fönsterputsning och städning, ni vet sånt som andra kärringar håller på med på hösten . Jag vill ju helst vara ute.

 

Dagens ord:  Är det någon som energi över så skicka den till mig.



 
 
Soldansaren

Soldansaren

1 oktober 2022 13:48

Inte visste jag att rönnen skyddade från ont, men det var skönt att höra. Jag har rönn både utanför mitt jobbfönster och utanför sovrumsfönster. Däremot vet jag att det blir mycket snö om det är mycket rönnbär.Så kanske ni slipper undan lätt i vinter. Här verkar det som om vi kommer få hur mycket som helst.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

1 oktober 2022 15:46

Det är så fint hos dig men nog kunde regnet hålla sig bort lite mer. Det torkar aldrig riktigt upp på stigarna. Jag förstår om Jack blev rädd om det var björnen han kände lukten från. Bra att ni vände och gick hem för det är inte värt risken att kanske möta en stor björn.
Den här tanten varken tvättar fönster på hösten eller städar särskilt ofta. Fönsterna tvättar jag på våren när solen börjar visa sig lite mer men nu bryr jag mig inte.

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

1 oktober 2022 17:07

Det är så vackert hos dig oavsett årstid, men hösten är nästan bäst. Bra att du har ordentligt med ved och fast elavtal, här är det lite osäkert med elen över huvud taget och bostadsrättsföreningen hotar med en avgiftshöjning på 1000:-/mån.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
FREEDOMtravel

FREEDOMtravel

1 oktober 2022 19:45

Vilka fantastiskt vackra höstbilder! Underbara färger!

http://https://www.freedomtravel.se

 
Christina Karlsson

Christina Karlsson

2 oktober 2022 06:36

Jag ser att hösten har kommit längre hos dig än hos mig och nog är det vackert med alla vackra höstfärger som sprakar i varma färger som om de vill trotsa mörkret.
Ha en fin söndag!
Christina

http://https://blog.christinakarlsson.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards