Direktlänk till inlägg 16 oktober 2022

MÖRKT

Av Anita - 16 oktober 2022 06:37

Klockan är 6 på morgonen och det är mörkt ute. Väldigt svart till och med. Ser att det varit två grader kallt och nu är det bara en plusgrad. Ute regnar det ordentligt. Jag lyssnar på 60-talsmusik på radion och diskmaskinen mullrar.


Kinabror är fortfarande kvar i Skåne och idag åker hans son också tillbaka till Skåne. 

Skulle tro att de flesta älgjägare far hemöver idag. En sak är bra med det och det är att det är lättare att gå i skogen med hunden Jack när man slipper vara rädd att bli skjuten.


Det har i alla fall varit en vecka full av matlagning och stök. 

Härom kvällen var två av mina bröder och så Kinabrors son hos mig på middag. Det är roligt med dom som uppskattar mat och äter ordentligt. Jag gillar inte att sitta och äta ensam.

 

Hundarna är med förstås.

 

Gulliga Nalle kom också och naturligtvis Jack som ju bor hos mig just nu.

 

Torsdag var det dags att förbereda inför höstfesten på Håsjögården. Var över 40 anmälda så det blev ganska mycket att stöka med.

 

Jag dukade och satt in blommor och ljus och så hackade jag mat som skulle bli kreolsk gryta eller rättare sagt många grytor.

 

Gittan stekte och stekte och nog tog det tid . Vi hade roligt också för vi jobbar bra tillsammans.


Fredagen var det dags att ha festen och vi träffades två timmar innan för att göra det sista.

 

Så var det männen som skalade potatis och hackade sallad och andra grejor.

 

Många kastruller puttrade på spisarna och en god lukt spred sig i lokalen.

 

Blev en trevlig kväll och maten räckte som tur är. Det är det där att inte veta hur mycket som går åt. Det är det svåraste när man inte är kock utan bara en vanlig matlagningskärring. Nåja nu är det över och snart är det dags att börja med julbordet och det är ju värre minsann.


En ny vecka och det som är planerat är tandläkarbesök och så börjar vattengympan på onsdag och jag hoppas att jag kommer iväg på den. Jag har saknat vattengympan 

Så mycket jag saknar och så lite det blir. Nej slut för idag. Får väl gå och göra mat till hunden, till katten och till dom hungriga fåglarna. Ska bara vänta ett ta och se om det slutar regna.


Dagens ord: Så länge det är mörkt på morgonen och så fort det blir mörkt på kvällen. 



 
 
Ingrid

Ingrid

16 oktober 2022 10:44

Även om det nu är lite mörkt och ruggigt, så har du många vänner omkring dig. Jag kan tänka mig att det är tacksamt att laga mat till bröderna och brorsonen.
Hoppas att det går bra hos tandläkaren och att du kommer iväg på vattengympan.
Trevlig söndag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Ingen bild

Liselotte

16 oktober 2022 12:03

Önskar jag kunde säga något positivt, men jag spyr nästan över alla som tycker det är sååå mysigt med mörker och tända ljus och sprakande brasor. November, december och januari vill jag gå i ide.

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

16 oktober 2022 13:50

Kul att äta tillsammans ibland, speciellt när man har besök med god aptit.
Skön söndagar!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

16 oktober 2022 19:11

Fint att ni har varandra och kan träffas och äta tillsammans. Det är synd om alla som lider av mörkret och jag har nog tur som gillar alla årstider och inte har något emot varken ljus eller mörker. Fina vovvar att krama lite har du tillgång till och det är inte det sämsta.

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

18 oktober 2022 17:21

Oj, vad du lagat mat till många. Det skulle jag aldrig fixa. Men trevlig att äta tillsammans och ha fest är det ju.

http://soldansarenssida.blogspot.com+

 
Göran

Göran

18 oktober 2022 21:27

Inte lätt alltid att höfta så alla får äta sig mätte. Min mormor, som jag nämner då och då, hade ett talesätt när hon väntade gäster. Att... "Lite räcker men mycket går åt". Och jag tycker att det är så sant. De gånger jag själv lagat till fler och varit orolig om maten ska räcka har det nästan alltid blivit mat över. Då har också varit noga med att själv inte äta så mycket men eftersom jag själv inte gtt hungrig från bordet räknar jag med att de andra blev mätta.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
getting over it

getting over it

27 april 2023 15:44

Very good and interesting post, I will follow your next posts, Please post the latest and interesting information.

http://gettingoverit.co

 
papa freezeria

papa freezeria

29 juni 2023 06:25

Thoughtfully, I found this site while searching for sonnet blogs. I learned a lot from this post. I know you'll keep going and give us useful information. Thank you for your post.

http://https://papas-freezeria.io

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards