Direktlänk till inlägg 28 oktober 2022

LÄMPLIGA DAGAR FÖR STÄDNING

Av Anita - 28 oktober 2022 16:30

 

När det kommer några fina dagar med sol och ingen blåst kan jag slå vad om att det är massor med fruntimmer som tycker att det är lämpligt att putsa fönster och höststäda. En och annan karl också kanske, bästa att inte göra bort sig med att säga något fel.


Jojo men, här ligger latkärringen Skogsnuvan och läser och visst skutte det behövas städas hos mig men varför förstöra fina dagar med sånt. Nu måste man verkligen ta de sista solstrålarna in i kroppen. 

Skogen lockar och jag klär på mig och går ut. Pysslar lite i trädgården.

 

Går bort till badstranden och får för mig att jag ska fixa en grej.

Förr var vi väldigt ofta på badstranden på kvällen. Där skiner solen så länge den är uppe och sanden och stenarna behåller värmen länge.

Allt var enklare förut. Vi var många här då. Vi tog en korg med korv och lite annat och satt oss vid elden och grillade. All enkelhet, bara täljda grillpinnar och en eld.

Inga flotta grillar och konstigheter. Sällskapet var det viktigaste. Nu har vi inte grillat där på många år. Vet inte varför det inte blivit så. Kanske för att vi har egna grillplatser var och en på sin gård.


Det är så tyst den här dagen och jag hämtar lite stenar och gör en liten grillplats.

 

Inte har jag något att grilla men jag tänder en liten eld bara för skoj skull och sitter där. Elden värmer och solen värmen min rygg.

 

Så går jag tillbaka till min strandstuga och sätter mig där en stund innan jag går hem.

Då är det dags att gå bort till Broder B och frun. Deras gulliga dotter är där och vi äter lax som Broder B grillat utomhus.


Så går jag hem i mörkret och eftersom en stor älg skrämde livet ur mig sist jag gick hem i mörkret så spelade jag musik eftersom jag gick. Alltid skrämmer det någon. Jag gillar djur men inte när dom kommer för nära i natten. Speciellt ugglor som tar min mössa eller älgar som är i brunsten. Då vet man inte vad som kan hända. 


I morse skulle jag gå ner till vedboden och hämta ved till tunnbrödbakningen. Döm om min förvåning när jag hittade den här lilla medhjälparen bland veden. Vem i sjutton har lagt den där tro?

 

En jättegullig vedkärring. Nåja jag får fundera på det ett tag. 

Vi hörs en annan dag. Nu är det mycket på gång ska ni veta.


Dagens ord: Ni som njuter av att städa gör det och vi andra som vill vara i skogen och njuta kan göra det.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards