Direktlänk till inlägg 12 december 2023

TUR

Av Anita - 12 december 2023 12:20

 


Bilen den förbaskade bilen. Tur att jag har snälla bröder som är duktiga på bilar. På något vis fick Broder B till den men på fredagen var jag sur och förbannad och tänkte nästan att jag skulle hoppa över julen alldeles och krypa ner under täcket och bara ligga där som ett vrak.


Nåja inte nog med att jag har snälla bröder jag har snälla vänner också. Fredagen ringde min vän Marjatta och frågade om jag skulle ner på Hammarn. Klart jag ville. Vi gick och fikade på cafe och så åkte vi hem till mig och drack lite glögg och pratade.


Så blev det då lördag och telefonen ringde kl 8. Det var PappersBeda. Hon och Sambon och henne syster med man hade beställt biljetter i somras till "Småstadsliv". Den föreställnnngen skulle vara i Övik på lördag kväll och så hade hennes syrra fått magsjuka och då tänkte PappersBeda på mig och undrade om jag skulle med. Klart jag ville.

 

I den fina staden har dom värmeslingor i gågatan och det var fint att gå. Annars var det lika mycket snö som här om inte mer. Roligt att titta på folk och julbelysningar.

Vi gick och åt på ett mysigt ställe med fantastisk god mat.

 

Sedan gick vi då på föreställningen. Jesses så vi skrattade. Det var riktigt kul.

Så till ett mysigt litet hotell där vi skulle sova över och det gick bra. Tyst var det och varmt var det och jättegod frukost. 


Sedan bar det av till Sundsvall för att vi skulle träffa PappersBeda och hennes kille borta vid Ikea. Så var vi iväg och åt och tittade oss omkring och sedan bar det av hem. Det blev två nästan hela dagar.


Tur att det inte var varmt så värmepumpen hade hållit värmen i huset. Katten Morris var sur i alla fall.


 

Gav mig på att gå och hämta julgranen och det var minsann ett företag. Snön nådde upp till låren och jag fick skotta runt granen för att komma ner till stammen och såga. Släpa den i djupsnön och få in den i badrummet Jag var blöt inne i stövlarna och byxorna och överallt men nu är det gjort i alla fall.  Nu har den fått vatten och står och väntar på att bli klädd men det får bli imorgon.


Så igår var jag iväg på tovningen och vi gjorde vättar den här gången

 

Rätt gulliga blev dom.

 


Nu har bocken kommit fram och tomtarna fått sällskap och tomtelandet har kommit på plats. 

 

 

Ikväll ska jag på pro:s julbord om bilen går igång.


Dagens ord: Ska ska inte sätta upp alla julsaker ur mina 16 stora lådor. Det blir lite mindre än det brukar.

 
 
Ingrid

Ingrid

12 december 2023 13:09

Så trevligt att få åka till Ö-vik och gå på snöfria gator, äta god mat och skratta på en roligt förställning. Livar har ljuspunkter minsann!
Och du har så många tomtar och juligt och fint.
På torsdag ska jag och äta julbord med SPF och som tur är blir det här i Klintehamn. Bilen måste ut, men det är bara en liten bit att köra!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

12 december 2023 15:26

Bra att du har snälla bröder och fina vänner som tar med dig på kul äventyr :D Perfekt att du kunde hänga med till Ö-vik och att allt blev så lyckat. Skönt att granen nu står på plats. Hoppas att den håller sig fin lika länge som dina granar brukar. Jättesöta vättar. Jag är imponerad :D

http://ibod11.com

 
Ann

Ann

12 december 2023 19:30

Hej! Vad härligt att få fara på Småstadsliv! Vi har också varit på dem ett par gånger och de är ju så himla kul! Åsså hotell och Ikea på det, vilken toppenhelg! Vilka fina tovade vättar!!! Julstämningen infinner sej i Fisksjön förstår jag!

http://dansann.blogg.se

 
Göran

Göran

12 december 2023 21:43

Härligt att du fick komma ut på lite oväntad galej. Småstadsgänget är roliga i lagom doser. Det finns en hel del av dem på Youtube och för nåt år sen kollade jag på så många av deras videos att jag fick nog. Men jag ska titta på lite nytt så kanske jag får skratta lite. Du skriver att bilen var helt död. Strömlös tolkar jag det som, Men bytte du inte batteriet för typ ett år sen eller minns jag fel? I så fall lär det väl vara laddningen (generatorn) som krånglar. Hoppas brorsorna kan fixa det!

http://:singelfarsan.bloggplatsen.se

Anita

12 december 2023 23:08

Brorsorna fick till det. Jo jag har rätt nytt batteri och det var 40 % ström kvar. Broder B laddade batteriet jättelänge och sedan gick den.

 
Anki

Anki

13 december 2023 14:19

Tråkigt att din bil krånglar ... men bra att du får hjälp med den.
Trevligt med besök i Ö-vik och Sundsvall.
Många tomtar hos dig!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Lena i Wales och lite överallt

Lena i Wales och lite överallt

13 december 2023 17:17

Familj och vänner betyder enormt mycket. När jag är i nöd, finns de där, när de är i nöd, finns jag där.
Teater och restaurangbesök, det är toppen det! Sådant vi behöver vid denna tid.
Såg på fb ang granen och kommenterade där. Så det kan bli.
så fint du pyntat. Jag älskar julpynt!
Sköt om dig!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Grade calculator

Grade calculator

29 december 2023 11:08

Your article is very amazing. It is very helpful for newcomers. It really makes me happy. Thanks for this great article. I am a gamer and I would like to suggest to you a game xxx which is really interesting.

http://grade-calculator.io

 
jack daniel's 12 year

jack daniel's 12 year

Lördag 27 jan 14:59

Nice post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Extremely helpful information specially the last part I care for such info a lot. I was seeking this particular information for a very long time. Thank you and good luck.

http://https://bourbonwhiskybrands.com/pr...nnessee-whisk

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards