Alla inlägg den 11 september 2009

Av Anita - 11 september 2009 20:43

  

 ...kommer jag nog aldrig. Rutorna är i alla fall lika även om fjädrarna sticker upp överallt i min madrass. Varför det hör tjatet om min gnekiga och gamla säng.

Jo, vi pratade om sängar på jobbet idag och en talade om att dom köpt en säng för 30.000 kr som var så skön. Tacka fasen det. Jag bara gapade. Om jag hade 30000 kr över skulle jag resa och ordna fest, inte skulle jag då köpa en säng. Hade jag en skön säng skulle jag ju aldrig komma upp på morgonen. För en sån som jag kan det vara bra att få en fjäder upp i rumpan så man sprätter upp ibland.


Nu mina vänner har jag semester och ska snart åka iväg på min härliga eferlängtande resa. Jag har inte packat än men börjat tänka lite på vad jag ska ha med mig. Lite svårt är det att komma ihåg vad man behöver. Det ordnar sig nog.


Jag har retat upp mig på en sak idag och igår och dan innan.

Jag läste att några kvinnor i Sudan hade fått spösstraff för att dom gått ut i långbyxor. En journalist överklagade och fick fängelse. Man tror inte sina öron. När jag vägrade ha kjol på försäkringskassan fick jag bara tillsägelse och sura miner. Det hade kunnat vara värre.


Jag blir så förbannad när jag hör sånt här. Dessutom skyller dom på religionen. Inte bryr sig väl gud eller vad dom nu tror på om kvinnor har byxor. Jag skulle tro att ingen säger något när männen går o mkring i kjol.

 Nej, den bistra sanningen är att det är de fega, svarsjuka, härsklystna männen som försöker att tvinga kvinnor till underkastelse med våld eftersom dom inte har något annat att ta till. Då passar det att skylla på religionen. Feghet är vad det är. Man klarar inte av starka kvinnor. Fy sjutton.

Den kvinnliga journalisten måste vara en mycket stark och modig kvinna och jag sänder en beundrade tanke till henne.  


Från det ena till det andra så är det ju fredagskväll och DataFia och jag har precis kommit från bastun. Det regnar som vanligt. Rått inomhus så jag har eldat i braskaminen och vi har druckit kaffe. Katten Oskar har kommit till rätta vid 10-tiden igår kväll. Han hade nog varit på något jobbigt äventyr för han klev inte upp imorse när jag for på jobbet.


Jag är så glad att jag är ledig och inte behöver jäkta och skynda utan kan bara vara.

Dagens ord får därför bli: De roligaste sysslor kan bli jobbiga om man hela tiden måste skynda vidare till nästa sak.   


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards