Direktlänk till inlägg 28 april 2010

LJUD

Av Anita - 28 april 2010 18:15

Har ni tänkt på hur olika man uppfattar ljud. Ljud kan göra en stressad. Ljud kan göra en glad.


I vanliga fall är mina dagar fyllda av ljud från telefoner, knatter och  bluppande från datamaskiner och fax och skrivare som bullrar. Negativa ljud.


Idag har jag gjort en utrymning från jobbet genom att ta på mig att måla ett staket utanför som började se för gräsligt ut.


Lyssnade till ljuden. Penseln mot trät. risch risch. Barnens skratt från skolan i närheten, lite ljud från bilar som kör förbi. Fågelkvitter. Den stora hesa kråkan som sitter i grantoppen och ljudet av en vedklyv, njäääää njäääää. kling kling.

Vårens ljud. Solen tittar fram lite och värmer en aning även om vinden är kall.

Det är vår nu.


Gjorde lite flygblad till valborgsmässofirandet och en kompis med man kom och drack kaffe. Ikväll har jag varit ute och räfsat lite grann men nu kommer nog regnet snart. Druckit kaffe med två män som kom och skulle få tag i nåt gammalt fårstängsel. Några telefonsamtal. En vanlig dag.


  

men ... jag vill sluta med en Karin Boye dikt igen. Jag tycker om hennes dikter för dom är enkla att förstå. Som ni vet så tycker jag att det ska vara enkelt att förstå, enkelt att vara. Inte en massa klater.



VÅRENS LÄNGTAN         

Går jag ej rusig av rosendoft 

--ändå har inga rosor kommit--

Skälver ej allt höjt i gudomligt skir?

Hemliga löften dagrarna viska.


Fjärran ifrån nådde mig nyss en vind.

lätt som en återhållen andning,

fylld av en blyg bävande väntans doft.

Allt sedan dess ett under jag anar.


Intet jag vet -- går som i fjärran land,

går som i dröm i dröm om rosor.

Allt är som förr -- likväl är allt förbytt.

Sällsamma gåtfullhet över tingen!


 
 
Liliann

Liliann

28 april 2010 19:17

Så bra du skriver och många uppslag att skriva kring hittar du också....härligt
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Soldansares

Soldansares

28 april 2010 19:19

Ja, visst är det märkligt detta med ljud. Själv är jag särskilt ljudkänslig på morgnarna. Då vill jag att man tassar lätt på tå omkring mig.
Jobbtelefonen hör jag ringande i huvudet även när jag gått ifrån jobbet, som om den jagar mig.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena

Lena

28 april 2010 20:24

Underbart med vissa ljud, andra är förfärliga. Jag gillar nog naturens ljud allra mest.

Dina kommentarer på min sida saknar sista bokstaven (e) i bloggplatsadressen. Bara så du vet. Kanske är det någon som vill titta in hos dig och inte kommer in på grund av detta.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

29 april 2010 06:24

Jag ar overkanslig mot "negativa" ljud. Kan bli verkligen stressad. Men fagelkvitter, skratt och vagskvalp t ex kan ju aldrig stressa. Liiite langtar jag allt hem nu. Till varen.

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ann

Ann

29 april 2010 09:22

Hej på Dej! Ja ljud! Som vi tar för nåt självklart...Det bara finns och vi tar det för givet...Just idag är jag glad över fågelkvittret som hörs genom sovrumsfönstret...Känns som att "jag är på väg tillbaka". Det är samma som med smaken, vi tar det nog förgivet...nu när jag ingen smak har, ingen alls, endast, salt, sött och surt...När jag ska till att äta så förväntar man sej smak och sen finns den inte där, märkligt! Nyttigt! Ska njuta av smaken när den är tillbaka vill jag lova...
Ha det så gott Anita! Kram !

http://dansann.blogg.se

 
av irja

av irja

29 april 2010 10:43

Kära Anita !!!
Tack vännen,för dina kommentarer hos mig.Skönt att allt detta här är över,så man får vara ute och njuta..i skog och mark..vi har fortfarande mycket med snö, men det tinar väl bort någon gång....Hitta i blommrabatten under fjolåreds vissna blad snödroppar som blomma, tänk vad dessa små kan göra en glad....Solen skiner från en klarblå himmel inte ett moln så långt ögat kan se....Positiva LJUD!! är skön för örat som fågelkvittet,skön musik från radion,vårbäcken som porlar,osv,osv, men negativa LJUD kan göra en galen, som tex, tjat och ilsken skoterljud sen på kvällarnaoch nätterna på isen, det låter som om någon håller på och pina en katt, skön att skoterföret är slut för säsongen, Att få vara ute och måla är nog mera njutbart och att få lyssna på fågelsången,än att sitta inne.....Karin Boyes dikder tycker jag också mycket om,dom är skrivna åt oss...LER... Önskar dig en skön solvarm vårdag i trädgården,och en trevlig VALBORG, nu när vi ska hälsa sköna MAJ-välkommen, med majelden.....FÅNGA DAGEN>>>>DAGEN GÅR EJ I REPRIS

http://40- talisten.bloggplatsen .se

 
Ingen bild

Titti

29 april 2010 11:36

Jag älskar tystnaden!
När jag är ensam hemma har jag aldrig på radio eller musik.
Naturens ljud är vilsamma. De blir aldrig så där påträngande.

 
Ingrid

Ingrid

29 april 2010 21:24

Hejsan!
Visst är ljud både en välsignelse och en styggelse. Ibland står radion på och så helt plötsligt känner jag att det bara är för mycket oväsen och stänger av den "Oh så tyst och skönt det blev". Men naturens ljud, vindens sus, fågelkvitter, bruset från en bäck, det är ljud som man aldrig blir trött på.

Hoppas du får en fin Valborgsmässoafton, fast det såg lite dystert ut på prognosen. Ni skulle få snö och vi regn, om jag inte missuppfattade alltihop.

Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Margit

Margit

29 april 2010 23:57

Hej Anita!!
Tack för din komentar/hälsning!!
Ja visst är det mycket ljud runt omkring oss, dagligen..som man oftast inte tönker på.
Och nu denna årstid när man komer ut...så HÖR MAN alla fåglarna...och så njuter man...
Så sant du säger om katterna!!!
Har reflekterat över LINUS..nu när jag är sjuk. han är annars "Lasses katt"..sitter/ligger alltid BREDVID HONOM, MEN NU...så kommer khan till mej..hoppar upp på knät..när jag sitter vid datorn..i fåtöljen, kommer och "puattar" mot mej..ävn i sängen...annars brukat det vara med Lasse.
Så det var så kul när du skrev det..i min blogg..precis vad jag själv tänkt på och lagt märke till...
Kramen vännen!!

http://margitholm.blogg.se

 
Sundinska

Sundinska

30 april 2010 13:47

En riktigt trevlig Valborg önskar jag dig och Oscar!

http://solagast.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards