Direktlänk till inlägg 7 maj 2010

DJURKVÄLL

Av Anita - 7 maj 2010 21:02

  

PappersBeda och jag åkte till Ånge på någon sorts skogskväll. Där hörde jag med fasa om baggar som kan äta upp all granskog om man har otur. Hade jag ingen aning om.


Vi fick mat och sedan var äventyraren Skinnarmo där och berättade om sina vansinnesfärder till Grönland. Hur han åkte skidor mil på mil i 30 gradig kyla och låg ute i månader bland isberg och isbjörnar.


Som ni förstår så är det helt obegripligt för mig hur man frivilligt kan utsätta sig för något sådant frivilligt. Herre je. Visst var det en häftig kille men han må väl vara lite småtokig i alla fall


Det var när vi åkte hem som det blev en verklig djurkväll. Ibland när det blir vår kan det bli så här. Vi såg massor av tjäder och orrhönor som sprang på vägkanterna, några harar en del med vinterpälsen kvar och en del bruna.

Dessutom såg vi 3 älgar också.


På tal om älgar. Krattade löv ur rabatterna ikväll och fick se att älgarna har skitit i mina rabatter och noppat av mina vinbärsbuskar. Så snäll: Gödning till rabatterna och tuktande av buskar.

Bävern som gnager pinnar till mina drömfångare  och katten Oskar som värmer mig när jag fryser. Det är inte helt fel att bo i skogen ibland.


   

Härligt är det att sjön har gått upp. Stod över bastubadet ikväll men det får bli imorgon kväll istället.


Jag var ju tvungen att gå och titta på mina granar och fast det är så kallt så hade både blåsippor och tibast slagit ut.

   

Jag såg inga granar som såg dåliga ut. Dom såg glada och gröna ut så jag hoppas att inte baggarna låg och lurade i någon mosskant.


Imorgon ska Datafia och jag ut på äventyr. Det är någonting mest jämt nu. Grannen tjatar på att vi ska räfsa hans gräsmatta och sätta hans potatis men det får vänta. Potatisen kan man ju inte sätta förrän i juni så det är väl ingen brådska.


Det är väl snart dags för VÅRSKRIKET nu men än känner jag inte den där verkliga lusten att skrika av fröjd och det är lite för mycket snö för att gå upp på något berg. Försöker att välja ett nytt varje år för att få lite omväxling i skrikandet.


Dagens ord: Tiden läker alla sår och ersätter dom med nya.

  

 
 
Margit

Margit

7 maj 2010 23:36

Hej Anita!!
Vackra bilder du visar!! De var myker´fåglar o 4 fota djur du har omkring dej..både i skogen och kring huset!!!
Kram!!

http://margitholm.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

8 maj 2010 09:17

Hejsan Anita!
Vilka underbart vackra foton du visar från dina nejder. Härligt att blåsipporna börjat slå ut hos er också, då måste det ju snart vara dags för vårskriket.

Ola Skinnarmo har jag sett och hört på TV och man kan ju undra hur de är beskaffade som hela tiden söker nya utmaningar och testar gränserna för vad människan kan och orkar med. Många stryker med i sina försök att vara bäst, starkast och uthålligast. Men det är väl så, att hade vi inte haft äventyrare och folk som drivs av nyfikenheten på det okända, hade vi väl levat kvar på stenåldersnivå.

Ha en fin och innehållsrik helg!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Ingen bild

Titti

8 maj 2010 10:34

Ja nu är det härliga tider!
Håller min pollenallergi i rätt så bra schack i år genom att avstå från orientering och motionera som MedelSvensson istället för tuffa intervall och långdistanspass. Och inte glömma ta min Aloe Vera förstås!
Det märks i ditt sätt att skriva att du går med sjumilakliv mot "friheten"! *glad för din skull*

Ha det gott!!! :)

 
zaq

zaq

8 maj 2010 19:23

Det är aldrig fel att bo i skogen!
Sä är det bara!
och, mm,- ilskna baggar det där, de där som käkar skog...
Jag vill nära skogen... Det här går inte!
Min Beffa kom och sa "mamma idag är det en loppis, de säljer alltmöjligt bla. från vinden och de ska visst ha fladdermöss"... Whooo! ;-)

http://zaq.blogg.se

 
av irja

av irja

9 maj 2010 03:04

Kära Anita !!!
Jag föredrar förnämligare djurens närhet ,än avensjuka människor .....Hos dig blommar ju i allafall blåsippan,det är ett fint vårtecken ,så högt uppe här jag bor , blommar inte blåsippan..OM den inte är inplanterat....Att bo, ett med naturen är inte helt fel,Av din bild presentation,av platsen där du bor,ser ut att vara helt underbart,rena paratiset,där skulle jag också vilja bo,älskar djur och natur....och tystnaden.....Var halva dan på vårmässan i Luleå, tog några bilder där, jag kommer att presentera dem senare,,,men ,oj ,,vad jag blev trött i fötterna och kroppen, tog en tupplur efter maten och kaffet.....Dagena citat :Vi människor har något som de vilda rovdjuren saknar :::AVUNDSJUKAN.....LER.....Ha en fortsatt trevlig helg, med solvarm vårdag....KRAM IA.....

http://40-talistenbloggplatsen.se

 
Soldansares

Soldansares

9 maj 2010 16:52

Nej, jag har heller aldrig begripit mig på de där galningarna som ska bestiga snöklädda berg och ge sig ut i islandskapen på skidor. Kerstin Thorvall påstod att de gjorde detta för att de hade ångest. Ja, kanske det kanske. Jag blir vid min dator jag och nöjer mig med en eller annan vårpromenad.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 10 maj 11:24

  Det snöade i onsdags och det var nästan en dm och jag höll mig inne för att min allergi skulle bli bättre. Inget ont som inte har något gott med sig. Pollen föll till marken och det blev lite bättre på det viset.   Igår åkte Sonen och Fjälla...

Av Anita - Måndag 6 maj 13:25

  Vilken vecka vi har haft och så roligt när Sonen och Fjällan varit här. Dom har verkligen fått se både vinter,, snösmältning och sommarvärme på några dagar. Dagar då det ena dagen ligger snö i drivor och hur krokusen sticker upp ur snön bara så ...

Av Anita - Onsdag 1 maj 10:28

  Man tror inte sina ögon. Det är fortfarande mycket snö. Det här har ramlat ner från vedbodtaket. Söndag eftermiddag kom Sonen och Fjällan från Skåne. AMV och Gubben kom en sväng också.   Måndagen regnade det och snöade och haglade men fr...

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22 23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards