Alla inlägg den 7 maj 2010

Av Anita - 7 maj 2010 21:02

  

PappersBeda och jag åkte till Ånge på någon sorts skogskväll. Där hörde jag med fasa om baggar som kan äta upp all granskog om man har otur. Hade jag ingen aning om.


Vi fick mat och sedan var äventyraren Skinnarmo där och berättade om sina vansinnesfärder till Grönland. Hur han åkte skidor mil på mil i 30 gradig kyla och låg ute i månader bland isberg och isbjörnar.


Som ni förstår så är det helt obegripligt för mig hur man frivilligt kan utsätta sig för något sådant frivilligt. Herre je. Visst var det en häftig kille men han må väl vara lite småtokig i alla fall


Det var när vi åkte hem som det blev en verklig djurkväll. Ibland när det blir vår kan det bli så här. Vi såg massor av tjäder och orrhönor som sprang på vägkanterna, några harar en del med vinterpälsen kvar och en del bruna.

Dessutom såg vi 3 älgar också.


På tal om älgar. Krattade löv ur rabatterna ikväll och fick se att älgarna har skitit i mina rabatter och noppat av mina vinbärsbuskar. Så snäll: Gödning till rabatterna och tuktande av buskar.

Bävern som gnager pinnar till mina drömfångare  och katten Oskar som värmer mig när jag fryser. Det är inte helt fel att bo i skogen ibland.


   

Härligt är det att sjön har gått upp. Stod över bastubadet ikväll men det får bli imorgon kväll istället.


Jag var ju tvungen att gå och titta på mina granar och fast det är så kallt så hade både blåsippor och tibast slagit ut.

   

Jag såg inga granar som såg dåliga ut. Dom såg glada och gröna ut så jag hoppas att inte baggarna låg och lurade i någon mosskant.


Imorgon ska Datafia och jag ut på äventyr. Det är någonting mest jämt nu. Grannen tjatar på att vi ska räfsa hans gräsmatta och sätta hans potatis men det får vänta. Potatisen kan man ju inte sätta förrän i juni så det är väl ingen brådska.


Det är väl snart dags för VÅRSKRIKET nu men än känner jag inte den där verkliga lusten att skrika av fröjd och det är lite för mycket snö för att gå upp på något berg. Försöker att välja ett nytt varje år för att få lite omväxling i skrikandet.


Dagens ord: Tiden läker alla sår och ersätter dom med nya.

  

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22 23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards