Direktlänk till inlägg 6 oktober 2011

TUR MAN INTE ÄR DJUR

Av Anita - 6 oktober 2011 15:34

Egentligen har jag mycket att berätta om, spännande saker som har hänt slag i slag sista dagarna men.......nu har jag sett en del grejor på tv som fått mig att blir lite uppretad.


Tänk vilka fegskitar vi är i det här landet egentligen. Vi har ett fåtal björnar och vargar här och många är så otroligt rädda för dom att dom inte ens vågar gå och plocka bär. Jägarna bara pratat om att få skjuta en björn för äran att bli en riktig tuffing.

 

Såg på tv en kväll hur man har det på Grönland. Det var en liten stad där man varje höst blev invaderad av isbjörnar och dom ni är verkligen farliga och bara lever för att äta allt dom kan komma över. 300 st. Man for omkring med en bil hela kvällarna och när någon var för närgången tog man och sövde ner dom och fraktade ut dom till isen.

men folk gick ute på gatorna i alla fall, till och med under nätterna. Det var ju så "lite" björnar där nu för tiden. "Förr kunde det vara 600 st . Dom håller på att dö ut. Fast många blivit dödade av björn var dom inte alls lika rädda som vi. Dom lärde sig leva med dom.



   

När man hör sådana grejor så kan man bara hånskratta åt oss som inte klarar att umgås med djuren. Dom har faktiskt samma rätt till den här jorden som vi.


Såg att någonstans i Skåne hade det kommit en älgstackare in i staden av misstag och en hel poliskår lyckades inte jaga ut den ur staden utan man "måste" skjuta ner den. Det är väl för fasten för ynkligt kan jag tycka.


En annan dag ska jag berätta vad som hänt och hur långt vi kommit med vår plädväv men idag har jag städat som en tok för kinabror och hans lilla "kineshjälpreda" kommer redan inatt och ikväll ska jag ha middag för några andra oväntade gäster. Så det är fullt ös men jag kände att jag var tvungen att ösa ur mig lite ilska å djurens vägnar.


Dom är faktiskt lika rädda för oss som vi för dom. Katten Oskar är i alla fall rädd för grisnäsan Bob som bott här i två nätter nu.


Dagens ord: Djuren har samma rätt att leva som vi.

 
 
Selma

Selma

6 oktober 2011 17:12

Visst är den skräcken lite fånig. Jag kan medge att jag inte vill träffa björn när jag är i skogen. Det löser jag så att jag sjunger. En vän fäster en radio på ryggsäcken och tänker att varg och björn nog inte vill träffa henne heller. Jag klampar där det finns orm. Dem vill jag inte möta heller fast alla dessa djur har minst lika stor rätt till skogen som jag tycker jag. Så jag oväsnas lite så kan vi undvika varandra. Hittills har det funkat utmärkt.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

6 oktober 2011 17:32

Den där grisnäsan Bob förpestar verkligen tillvaron för Oskar! Hoppas att han inte blir kvar så länge till.

Annars måste jag säga att det enda djur jag fruktar här på ön är orm, men så har jag alltid haft ormfobi. Jag nekar att gå i högt gräs utan att ha stövlar på mig. Jag vet att det är fånigt, för chansen/risken att få se en orm är minimal.

Och när vi nu pratar djur och djurens rätt att leva, kan jag erkänna att jag cyklat ihjäl en ekorre! Jag var barn och cyklade på en skogsstig då en ekorre helt plötsligt kom farande rakt in i cykelhjulet och dog som sten.

Jag tog hem den och pappa funderade på att lämna den till en konservator för uppstoppning, men det blev begravning i stället.

Kram

http://stenstugu.com/wp

 
ANITA

ANITA

6 oktober 2011 20:43

jag tycker att det är för jäklit att inte djuren kan få vara ifred..alla utom vägglössen för dom kryllar det tydligen av just nu..huset mittemot mej har dom som gäster 6 lägenheter har antisimex varit o försökt o få bort dom men det är svårt som 17

tänk att det sitter folk här i Stockholm som aldrig sett en varg men dom vill ha bort dom från Värmland konstigt...ha det så bra ,kram

http://trollmorslillalya.bloggplatsen.se

 
Liliann

Liliann

6 oktober 2011 22:13

Mmmm det är konstigt hur just ordet björn, men framför allt VARG kan trigga i gång vissa män.... man tycker att de börjar komma för nära in på oss människor...Kan det möjligen bero till viss del på att vi människor blivit så många fler och tagit stor del av djurens gamla revir i anspråk?...

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ann

Ann

7 oktober 2011 07:21

Hej Anita! Tänka vad glad Du ska va idag nu när Kinabror är hos dej igen!!! Hälsa så gott! Kram och skön helg! Ann

http://dansann.blogg.se

 
Janne

Janne

7 oktober 2011 08:22

Morron! fanns det inte en sång som gick "älgarna demonstrerar älgarna har fått nog" ? Vet ej vem som gjort den. Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

13 oktober 2011 12:49

Håller med dig. I alla avseenden. Det ääär för djävligt.
Har missat vem den där grisnäsan Bob är så nu måste jag bläddra tillbaka och ta reda på det.

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards