Alla inlägg den 24 februari 2012

Av Anita - 24 februari 2012 14:06

I morse när jag sopade bilen FÖLL snöflingor, blöta och stora som lappvantar.

Snön på taken har fallit ner hela natten och fått huset att skaka och fick jag se idag, har rivit ner grejen som håller stegen fast.

 

I skogen har träden fallit ner men jag kan inte se hur många än för snön har FALLIT över.

Från lastbilarna faller is och kvistar och bark så hela vägen är full med skräp.


Det värsta är att det har fallit räkningar som konfetti över mig hela veckan.


Dessutom har jag börjat förFALLA. Brösten har fallit, magen har fallit, ändan har fallit och mungiporna har också fallit ner.


men.....låt oss ta en sak i taget. Det är det enda sätt att kunna få det lite enklare.


Som sagt imorse sopade jag av bilen och gjorde mig beredd att åka och jobba. Eftersom lastbilarna kör som idioter på vägen så måste jag försöka lyssna och när jag inte hör något ljud drar jag iväg som en tok snabbt snabbt så jag hinner av fisksjövägen innan jag möter någon. Det gick vägen idag också som tur var.


Räkningar ja. Jag kan visst stå ut med räkningar men varför ska alla oväntade räkningar komma just den här månaden när jag redan hade så mycket. El räkning och räkning på billagning.


Vissa räkningar hatar jag mer än andra. Det är sopräkningen som kommer på mycket pengar även om jag inte har så mycket sopor. Det är radiotjänst som vräker på en räkning fast man bara kan höra radion för pengarna. För att kunna se tvn måste man ju ha extragrejor. Ocker tycker jag det är.


Så då kommer bilskatten. Som om man inte betalar nog med skatt när man betalar bensinen som stor del är skatt.


Försäkringen är också en sådan där skiträkning som man vet att man bara betalar och betalr och aldrig kan få igen något på. Allt jag har är för gammalt och inte värt någonting men för mig kan det vara värt nog mycket.

Tänk om jag måste köra på sidan för timmerbilarna tex. Tror ni jag får bilen lagad? Tror inte jag. Säkert är den inte värd någonting? Nåja.


Surkärringen sitter här och betalar och upptäcker att det blir ca 500 kr kvar att leva hela månaden på. Hårda bud i Mellerud  Det är sånt som kallas för en utmaning, ett uttryck som jag alltid har hatat.


men visst. Jag har en rabattkupong på 50 kr på ICA och en hög med ölburkar sedan i nyårshelgen. Halv tank på bilen och en surströmmingsburk i kylskåpet. Vet att jag har några hundralappar i plånboken.

Jag är lite avundsjuk på dom som har frysen full med älgkött som så många har här omkring.


Jag har bara levande älgar omkring mig och det blir lite svårt att kuta ikapp dom och bita en bit ur låret.

Det är väl en så kallad utmaning kan jag tro.

 

Vare någon som trodde att vi hade lite snö så kan ni ju titta på det här.


Alla pratar om den nyfödda princessan men jag bryr mig inte så mycket. Kanske behöver vi ha något som påminner om en saga ibland även vi vuxna men jag skulle inte vilja vara drottning eller kung för fy sjutton så mycket skäll och skit man skulle få. Det räcker så gott med allt man fått under sin livstid ändå.


Nu har jag som sagt hållit mig hemma i två dagar. Det pga alla lastbilar och försöket att spara bensin så gott det går.

Förrgår hade jag sällskap av gamle A och igår kom vägföreningsrevisorn och vi satt rätt länge och pratade om ditt och datt. Som tur är så kommer det nästan varje dag någon och hälsar på. De flesta är inte lika rädda för lastbilar som jag.


Varit ut och tagit en promenad i det fina vädret. Gick på skoterleden för även om det var subbigt där så är det mindre farligt än att gå på vägen.  Det droppade från träden och en ensam liten domherre satt i en björktopp och kvittrade för fullt. Det är det första jag hört utöver ugglornas hoande på nattkröken förstås.


Dagens ord får bli: En utmaning är en omöjlig grej. Om du mot förmodan lyckas tar någon annan åt sig äran. Misslyckas du så får du höra: Vad var det jag sa.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards