Alla inlägg den 22 juni 2019

Av Anita - 22 juni 2019 05:31

 

Började dagen med att hämta björkar för att satta framför farstukvisten.. Sedan gjorde jag en björkmatta att ha framför bron. Så en kvast att sopa in lyckan med och sedan började jag göra en stor krans att hänga ovanför farstukvisten.

 

Det är inte svårt att hitta blommor den här midsommaren. Det blommar överallt och ett otroligt blommande med många sorter. Det gäller att göra alla de saker som vi gjort i alla tider. Det är väl det som kallas tradition skulle jag tro.


Ingen sak att hitta sju blommor att stoppa under kudden men det skiter jag i att göra. Visserligen är jag utan karl men inte har jag någon längtan efter att få reda på om jag får någon ny heller. De tiderna är för evigt borta.


Nåja, vädret är väl skapligt men några regnskurar kommer från och till.

Så kommer det mer och mer folk och nu är hela byn full med människor. Det är Sundsvallsborna med sina gäster.

Det är AMV och Gubben med några av sina barn och barnbarn och så förstås Sofiepropp.

Hon blir den första att göra en krans till håret. Fin blev hon.

Vet att "väst i gålan" är det också fullt med folk.

 

Så kommer AMV och Gubbens barnbarn och jag visade dom hur man skulle göra kransar.. Vi satt på verandan och blev myggbiten och knottbiten men visst blev det kransar.

Ronja blev vacker som en skogsälva.

 

Till och med killen i gänget gjorde sig en krans.

 

Till och med Ronjas pappa tog på sig en krans. Jag hann inte göra någon till mig själv för tiden gick och det blev snart dags att ge oss iväg till Kinabrors sommarstuga där vi skulle äta middag.

 

Det var riktigt fint väder just då.

 

Jack var med förstås och sprang omkring och lekte och badade.

 

Så kom den lövade skrindan med några av gästerna. Det är inte så romantiskt som med hästdroska men en vagn efter fyrhjulingen duger ju bra det också.

 

Lagom till middagen dök det upp en gammal ungdomsvän till oss och så blev det mat, så mycket mat.

 

Som vanligt så skulle vi gå till vättarnas underjordiska bäck och offra pärlor till dom för att vi skulle få deras hjälp under året som kommer. Det gäller att hålla sig väl med småfolket minsann. Så vi travade iväg genom skogen. Det hade regnat och åskat när vi satt och åt men var uppehåll när vi gick.


Trodde vi ja. Precis när vi skulle gå hem började det tokblåsa och tokregna. Vi blev helt genomblöta. Verkar inte som om vi låg bra till hos vättarna. Inte vet jag vad vi gjorde för fel.


Så dagen tog slut bra mycket tidigare än vi tänkt men med ösregn och blöta kläder så blev det ett snopet slut. Sofiepropp och jag for hem och jag lade mig i badkaret för att värma mig. Det går inte att bli sjuk nu när det är dans på Qul i backen ikväll. Hoppas vädret blir bättre.

 

Vaknade vid 5-tiden och kunde inte somna om för katten skulle ut och en envis fågel bara skrek och skrek utanför så nu sitter jag här och skriver. Utanför blåser det illvindar och är mulet och grått och bara 7 grader varmt men det har varit värre minsann.

Lånade en krans och blev med på ett foto jag också i min skröpplighet. Tänk när man var så ung och vacker som dom andra tjejerna.

 

Dagens ord: Man vet aldrig vad som kommer att hända när det är midsommarafton.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards