Alla inlägg den 15 september 2019

Av Anita - 15 september 2019 10:34

Vet inte riktigt var jag ska börja. Sitter och tittar ut genom fönstret och inser att nu kommer inte sidensvansen att ha något kvar att äta när dom kommer senare i höst.


En flock trast på säkert 100 stycken fullkomligt rensar rönnen. Lite synd för jag älskar när sidensvansarna kommer med sitt fina ljud som av silverklockor.


Nu över till det som jag gjort fel hela livet. Ni vet ju att jag inte bakar men jag råkade så på tv-programmet "Tupp, timjan och tårta" och fick reda på att man bara ska vispa ägg och socker fluffigt och sedan hä ner mjölet genom en sil och försiktigt vända ner det istället för att vispa lite till som jag brukar göra.

 

Det är min tur att ha fika på bokcirkeln ikväll så jag tänkte att nu skulle det bli en häftigt fin sockerkaka. Aldrig har jag sett maken till stabbig och platt sockerkaka. Nej, det är bara att återgå till mitt vanliga sätt och bara sno ihop alltsammans utan silar och stök. Man ska inte alltid tro på det man hör.


Annars har det varit några jävla dagar. Inte nog med tandläkaren. Det har stormat och stormat så det gick nästan inte att gå utomhus. 


Fredag kväll fick Kinabror hem sitt älgkött och vi satt hela kvällen och malde köttfärs och kvarnen som jag har är rent hopplös. Det fastnade och strulade mest hela kvällen.

 

Katten och hunden fick smaka lite kött och katten har legat inne och inte rört sig ur fläcken med magen full av kött.


Igår for vi till Västanede på skördemarknad fast det var så blåsigt och kallt. Man frös fast vinterjacken var på. Vi handlade inte så mycket. Lite lotter och så åt vi soppa till lunch och sedan for vi hem.

Jag som alltid deppar ihop när det stormar satt och såg på tv mest hela eftermiddagen och sedan gick jag bort till Kinabror och han hade gjort älgbiffar med någon röra av purjolök och vitkål och kryddor som var sagolikt god. Med sås och potatis till var det minsann en riktig helgmiddag. En ljusgrlimt i alla fall. Att njuta av god mat är något som man fortfarande kan göra fast man börjar bli för gammal för allt annat kul.


I natt har jag inte sovit just någonting. Lyckades somna framåt fem på morgonen. Det är dagarna runt fullmåne som är dom värsta. 

 

Nu har det i alla fall slutat blåsa och det regnar bara lite grann. jag ska göra korvgryta med massor av nyskördade grönsaker och det blir säkert gott.  Ser ni Nu börjar jag prata om mat igen. 


Så är det då söndag och det enda jag önskar mig är att jag ska kunna gå ut och skörda lite innan nästa oväder kommer.


Dagens ord: Det gäller att tro på sitt eget omdöme och inte följa andras råd.








Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards