Direktlänk till inlägg 17 november 2021

KLENT MED BILDER

Av Anita - 17 november 2021 09:52

 

Vissa dagar blir annorlunda än vad man tänkt sig. Det var i förrgår som jag tittade ut och såg att det inte blåste och var 5 grader kallt. Nog får man passa på att gå ut då och vandra iväg så länge det går.


Jag gick ner till badstranden och bort till Kinabrors sommarstuga och vidare till Broder B:s hus. Fick reda på att han och Nalle var ute på promenad så jag fortsatt "väst i gålan" och gick gamla stigen uppöver skogen.

Det var länge sedan jag gått där och det var ramlade träd och sly i stigen så hade inte en liten hare sprungit och visat var stigen går så hade jag inte hittat.

Så mötte jag Broder B och hans Nalle och vi vandrade uppöver Vallbovägen en bit. Solen sken och det var varmt och skönt fast det var minusgrader. En helt perfekt dag att vara ute i.


På vägen hem ringde telefonen och det var Gulliga Susanne som var hemma och hos mig och vi möttes på vägen. Det är alltid så roligt när hon kommer och just den dagen längtade jag efter sällskap och vi sällskapade rätt länge och fikade och pratade. Så gick den dagen. Skön promenad och trevligt sällskap. Kan man önska sig bättre.

 

Igår satt jag igång med städning och det tog mest hela dagen. Så ringde Broder Bs fru och undrade om jag skulle följa med till TuppOla en sväng och det är klart att jag gjorde det. Där blev vi rätt länge och fikade och sällskapade.


Så vaknar jag till en dag då det droppar från taket och det är helt plötsligt plusgrader.

 

Ute på isen har snön smält och det ser ut som det är öppet vatten men så är det inte. Det är vatten som ligger uppe på isen men visst ser det lite trevligare ut än när det är bara ett stort vitt fält. Massor med fåglar är det som vanligt. 


Nu är det vattengympa idag och jag gruvar mig för att köra ner till Kälarne. Fisksjövägen är säkert glashal och man vet inte hur det är på stora vägen men jag måste ju börja köra på vinterföre. Ju mer man gruvar sig ju fegare blir man och jag är feg nog som det är och hatar att köra bil.

Det är mycket i livet som jag hatar och gruvar mig för och så har det alltid varit. Jag är en fegskit och inte blir det bättre med åren. 


Om jag skulle önska mig något så vore det att jag vore modigare och rikare och yngre och vackrare och friskare och få tillbaka den energi som jag en gång hade.

Ser så mycket när jag läser mina gamla bloggar och allt jag pysslade med den här tiden. Gjorde kransar och andra saker att sälja på marknad. Bakade pepparkakshus och en massa annat julpynt. I år tror jag inte ens jag ska byta gardiner mer än i köket. Lusten har liksom tagit slut. Gammeldagan Gammeldagan. Kan det vara det tro???


Dagens ord: Det gäller att övervinna fegheten. Nog så svårt. Att hitta energin är ännu svårare när den en gång försvunnit.

 
 
Ingrid

Ingrid

17 november 2021 10:48

Jag skulle nog kunna önska ungefär samma saker som du. Visst är det mycket man saknar nu när man blivit så gammal, men man får väl helt enkelt försöka ta sig samman i alla fall.
Ha en fin onsdag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

17 november 2021 13:19

Man får passa på att ta sköna promenader när vädret bjuder på fina förhållanden. Jag tycker att det är lite jobbigt när det växlar så mycket. Först kommer snön och sedan blidvädret. Då blir det is överallt och nu har regnet kommit. Det innebär säkert att det är isgator i morgon efter en kall natt. Jag vill ha riktig vinter och jag hoppas att den är i faggorna. Fina bilder på orkidé, tomte och natur :D

http://ibod11.com

 
walk-in closet

walk-in closet

30 december 2023 12:45

Your work is very good and I appreciate you and hopping for some more informative posts. Thank you for sharing great information to us.

http://https://www.cleverquarters.com/organizers/custom-c

 
Real Estate Photographer

Real Estate Photographer

31 december 2023 09:48

I felt very happy while reading this site. This was really very informative site for me. I really liked it. This was really a cordial post. Thanks a lot!.

http://https://www.hiverealestatemedia.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards