Direktlänk till inlägg 8 januari 2023

EN LITEN PAUS I SNÖSKOTTNINGEN

Av Anita - 8 januari 2023 11:30

 

I går skottade jag för hand i flera timmar och inatt har det snöat igen och jag drog fram Eulalia för att köra med henne.

Det gick inte så bra, snön klabbade fast i kedjorna så det bara slirade uppför backen från uthusen. Dessutom får jag så ont i händerna av att trycka ner handtagen.


Lite blev det ju i alla fall innan jag körde fast och inser att resten av dagen får jag nog handskotta men nu har jag varit in och tagit en kopp kaffe innan jag går ut igen.

 

Annars har det varit några dagar då det har hänt en del i alla fall. Torsdag blev en gubbdag och det var länge sedan.

Först skulle jag var hundvakt åt lilla gubben (stora) Nalle. Så knackade det på dörren och ner det knackar så vet jag att det är någon som inte brukar hälsa på. Andra går bara rakt in som vi alltid gör här hos mig och alltid gjort.


Nåja, det var Cowboyhatten, min gamla klasskamrat som flyttat hem från Canada. Han hade hittat en tidning som jag tappat utanför postlådan så han kom in och blev kvar på fika och rätt länge. Då kom Gamla A och det visade sig att dom här var tremänningar och inte hade träffat varandra sedan dom var barn. Så blev det mycket prat och trevligheter. Så gjorde jag potatismos och köttbullar som vi åt till lunch.


Så kom Broder B med Frun och hade med sig två barnbarn. Jag blev bjuden till dom på tacos på kvällen.


 

Dan därpå kom Broder B med familj och åt hos mig. Det blev köttfärssås och spagetti som barn gillar och nu är man ju less på julmaten.


Igår var Nalle hos mig hela dagen och vi skottade snö och skottade snö och vilade i soffan och det var ett väldigt snöande och oväder och jag fick värk i benen och armarna av snöskottnngen.


Följde med Broder B och Frun hem och åt middag hos dom och så kom TuppOla med Sambo och Vaimo. Vi blev kvar rätt länge och fikade.

Så lite grann folk har jag träffat i helgen i alla fall även om jag inte varit någonstans på hela helgen och bilen står igensnöad ute på gården. I morgon måste jag nog iväg och handla i alla fall och fågelmaten är slut och kattmaten är slut.


 

När jag tittar genom köksfönstret på morgonen så kan jag se hur mycket snö som kommit under natten för fågelhuset har fått ett rätt rejält snötak närmare 3 dm på några dagar. Fy faaaaan.


Jag vet att folk börjar ta undan sina julsaker nu men det gör inte jag. kanske några små prylar kommer att få tas bort men inte julgranen för den tappar inte ett enda barr och är så grön och fin. Den ger både ljus och glädje och det behöver jag. 

 

Den där duken har jag faktiskt vävd och den kommer fram varje jul. Ljusgrejen har jag fått av holländarna och för säkerhetskull så har jag elljus i den. Dom gör så fina saker av naturen så jag blir alltid glad för sånt jag får av dom.


Nej nu kära vänner är det mitt på dagen och man måste passa på att skotta medan det är ljust och det är det inte så länge. Synd bara att jag inte är en stark karl utan en gammal ynklig kärring som får ont överallt när jag ska skotta. 


Dagens ord: Nu har det minsann varit solfattigt länge.


 
 
Ingrid

Ingrid

8 januari 2023 12:26

Du har verkligen fullt upp med att hålla undan snön, men här försvann den igen och det är jag tacksam för.
Ha en fin söndag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Oneinamillion

Oneinamillion

8 januari 2023 12:55

Åh gud vad snö. Förstår att du inte är glad över det.
Här har de 7cm som kom häromdagen regnat bort och det är 6 plus ute igen.
Jag lät en av mina hundar gå vidare till de sälla jaktmarkerna igår, han var gammal.
Nalle är så fin ser så snäll ut

http://www.sarplaninac.bloggplatsen.se

Anita

8 januari 2023 13:17

Nalle är världens goaste hund. Till och med katten morris som inte gillar hundar går fram och pussar honom på nosen

 
Soldansare

Soldansare

8 januari 2023 17:49

Usch, vad mycket snö du har! Här har det också varit mycket snö ett kort tag men nu håller den på att regna bort, sen fryser det på och blir glansis, vilket är det värsta jag vet. Men skotta slipper jag ju. Kul att du får lite trevliga besök emellanåt i alla fall, av både djur och människor.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

8 januari 2023 18:03

Jag ler åt att du skriver att du har träffat lite folk :D Jag tycker att ni går till varandra och fikar och äter hela tiden och att ni är jättesociala allihop :D Dessutom får du ha världens finaste Nalle hos dig och det kan jag bli lite avundsjuk på. Det riktigt lyser snällhet och värme om honom. Det har nog kommit mer snö hos dig än här men nu har det börjat töa lite och det tycker jag är värre. Det blir isigt och halt och då är det bättre med fin och fluffig snö.

http://ibod11.com

 
Dansann

Dansann

9 januari 2023 08:55

Hej Anita! God fortsättning! Jag tar inte heller bort julsaker, tomtar och julgran förrän granen börjar barra, brukar ju bli i mitten av januari! Jag tycker det är så ombonat med alla tomtar och allt det röda varma i vårt hus! Det är snöskottning på agendan alla dagar! Kram till Dej!

http://www.dansann.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards