Direktlänk till inlägg 30 maj 2023

75

Av Anita - 30 maj 2023 07:21

 

På morsdag fyllde jag 75 och är äldst i den här byn och äldst av syskonen. Kännas konstigt och jag inser nu att jag är en gammal kärring. Rynkigare, tröttare, med dålig energi, hemska åderbråck. Ja alla positivitetsmänniskor skulle säga att jag ska vara glad att jag inte är värre sjuk och rent av död. 


Ja ja än kan jag vandra i skogarna med hunden Jack och det får man väl vara glad över skulle jag tro.

 

Om det kunde låta bli att blåsa så kallt. Isande vindar och inga blommor eller plantor växer.

 

Nu skulle det handla om min födelsedag. Jag är glad att Sonen kommit och ska stanna en hel vecka. Jag blev väckt av katten kl 5 på morgonen och han gav sig inte förrän jag klivit upp.

Började göra färdig smörgåstårtan och vanliga tårtan och så kom katten in. Han var nog bara ute en stund.


Jag var precis klar med smörgåstårtan, en stor tung sak som skulle in i kylskåpet. Då kände katten lukten av räkor och kom flygande framför fötterna så jag snavade på honom och for framåt. I sista minuten lyckades jag få tag i bordet och räddade smörgåstårtan. Bara lite grann skador som jag lyckades laga. Började inte så bra. Och blåsten fortsatt.


Så började det komma gäster. Det var TuppOla med Sambo, Det var Broder B med fru. Det var AMV och Gubben och vi började äta.

Mitt i alltihopa krånglade min vattenpump så stackars Sonen fick hålla på hela dagen för att försöka laga. Det var många samtal och mycket stök men med hjälp av mina händiga bröder så fick han till den till slut. Hurra jag har vatten igen.


Ja, när gänget skulle till att gå så kom Sofie Propp och hennes mamma och grattade. Det har faktiskt hänt att vi har kunnat vara ute när jag fyllt år men lika ofta har det varit skitväder.


Idag är det likadant. Blåser som sjutton och har varit på gränsen till frost inatt. Jag får väl ta mina gamla kärringben och ge mig ut på morgonrundan med hunden Jack.

 

Det blir väl skogen idag också eftersom det blåser för hårt för att vi kan gå på stranden.


Dagens ord: Jag trodde förr att jag skulle bli bara 50 år men nu är jag här och har överlevt 75-årsdagen. Trodde jag aldrig.



 
 
Ingrid

Ingrid

30 maj 2023 14:23

Men vilken himmelsk tur att du lyckades rädda smörgåstårtan. Den ser verkligen läcker ut! Det låter som om du haft en väldigt fin födelsedag med uppvaktning av släkt och vänner. Och så bra att ha bröder som kan fixa en vatten pump.
Grattis i efterhand till de 75 åren!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Ingen bild

anna

30 maj 2023 15:21

Stort Grattis på 75 årsdagen i efterskott.
Vilken himla tur att tårtan klarade sig och du inte slog dig.
Anna!


 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

30 maj 2023 18:22

Ett varmt grattis och ett rungande HURRAAA i efterskott 🎈🎂🥰
Vilken balanskonstnär du är som lyckades rädda smörgåstårtan. Den ser supergod ut och alla blev säkert mätta och nöjda. Skönt att vattnet rinner på som det ska igen.

http://ibod11.com

 
Ingen bild

Marja

30 maj 2023 20:26

Vilken tur att du klarade dej utan skador och att vattnet rinner. Ha nu trevliga dagar tillsammans med sonen. Hälsa honom så mycket!

 
Soldansare

Soldansare

31 maj 2023 20:53

Vilken tur att du hann rädda den fantastiska smörgåstårtan, och att vattnet är tillbaka. Stort grattis i efterskott!

Måste bara berätta att jag har tvättat fönstren idag. Det tog tre timmar, jag har ont över allt och inte blev det bra heller. Eftersom vi bor vid en genomfartsväg kommer de dessutom att vara lika skitiga igen om en vecka. Ville bara svära ur mig min frustration kring detta hos någon som förstår.

Kram på dig och god fortsättning efter födelsedagen.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena

Lena

1 juni 2023 07:02

GRATTIS fina du! även om du inte är ok med livets gång… så vi alla tycka precis som vi vill!! :))
Hur som är du en stor entertainer att beskriva dina känslor, jag ler & skrattar, & en blandning av vemod…
Önskar dej en blåsfri torsdag, & smörgåstårtan var fantastisk!!
Varm stor kram & lev väl fina du *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

1 juni 2023 07:06

… jo en sak till, jag kände att skogens Trolltuvor dansade shottis i stormen… bara för dej på födelsedagen *hjärta* jag är galet förtjust i dom, lyckos dej som är vän med dom *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 19 maj 12:25

  Så blev det pingstafton och mina pingstliljor blommar för fullt. Tänk så fort det kan gå från att vara kallt och vinter till att bli nästan sommar. Jag sätter in myggfönster och har öppet i sovrummet på nätterna. Efter en hel veckas värme börj...

Av Anita - Onsdag 15 maj 12:09

  Bara några dagar sedan isen gick. Rasslande kom de sista isflaken farande in mot badstranden.    Så kom värmen. Så kom lommen och skrek ute på sjön. Så kom morkullan flygande över gården. Så började vitsipporna breda ut sig i massor.   ...

Av Anita - Onsdag 15 maj 12:09

  Bara några dagar sedan isen gick. Rasslande kom de sista isflaken farande in mot badstranden.    Så kom värmen. Så kom lommen och skrek ute på sjön. Så kom morkullan flygande över gården. Så började vitsipporna breda ut sig i massor.   ...

Av Anita - Fredag 10 maj 11:24

  Det snöade i onsdags och det var nästan en dm och jag höll mig inne för att min allergi skulle bli bättre. Inget ont som inte har något gott med sig. Pollen föll till marken och det blev lite bättre på det viset.   Igår åkte Sonen och Fjälla...

Av Anita - Måndag 6 maj 13:25

  Vilken vecka vi har haft och så roligt när Sonen och Fjällan varit här. Dom har verkligen fått se både vinter,, snösmältning och sommarvärme på några dagar. Dagar då det ena dagen ligger snö i drivor och hur krokusen sticker upp ur snön bara så ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards