Alla inlägg den 30 maj 2023

Av Anita - 30 maj 2023 07:21

 

På morsdag fyllde jag 75 och är äldst i den här byn och äldst av syskonen. Kännas konstigt och jag inser nu att jag är en gammal kärring. Rynkigare, tröttare, med dålig energi, hemska åderbråck. Ja alla positivitetsmänniskor skulle säga att jag ska vara glad att jag inte är värre sjuk och rent av död. 


Ja ja än kan jag vandra i skogarna med hunden Jack och det får man väl vara glad över skulle jag tro.

 

Om det kunde låta bli att blåsa så kallt. Isande vindar och inga blommor eller plantor växer.

 

Nu skulle det handla om min födelsedag. Jag är glad att Sonen kommit och ska stanna en hel vecka. Jag blev väckt av katten kl 5 på morgonen och han gav sig inte förrän jag klivit upp.

Började göra färdig smörgåstårtan och vanliga tårtan och så kom katten in. Han var nog bara ute en stund.


Jag var precis klar med smörgåstårtan, en stor tung sak som skulle in i kylskåpet. Då kände katten lukten av räkor och kom flygande framför fötterna så jag snavade på honom och for framåt. I sista minuten lyckades jag få tag i bordet och räddade smörgåstårtan. Bara lite grann skador som jag lyckades laga. Började inte så bra. Och blåsten fortsatt.


Så började det komma gäster. Det var TuppOla med Sambo, Det var Broder B med fru. Det var AMV och Gubben och vi började äta.

Mitt i alltihopa krånglade min vattenpump så stackars Sonen fick hålla på hela dagen för att försöka laga. Det var många samtal och mycket stök men med hjälp av mina händiga bröder så fick han till den till slut. Hurra jag har vatten igen.


Ja, när gänget skulle till att gå så kom Sofie Propp och hennes mamma och grattade. Det har faktiskt hänt att vi har kunnat vara ute när jag fyllt år men lika ofta har det varit skitväder.


Idag är det likadant. Blåser som sjutton och har varit på gränsen till frost inatt. Jag får väl ta mina gamla kärringben och ge mig ut på morgonrundan med hunden Jack.

 

Det blir väl skogen idag också eftersom det blåser för hårt för att vi kan gå på stranden.


Dagens ord: Jag trodde förr att jag skulle bli bara 50 år men nu är jag här och har överlevt 75-årsdagen. Trodde jag aldrig.



Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards