Alla inlägg den 9 maj 2023

Av Anita - 9 maj 2023 15:58

 

Är det fler än jag som inte vet riktigt vad man ska börja med den här tiden då det är så mycket att göra. Helt plötsligt så börjar våren komma med stormsteg.

Det är första gången för mycket.

Första gången som blommorna börjar komma fram.

 

Första gången jag ser viden helt utslagen.

 

Små ulliga gulliga tussar som ropar om vår.


Eftersom jag känner att jag inte skrivit på några dagar så ska jag börja med lördagen. Då var det städardag och jag låg och knätorkade i bakstugan. Sedan träffade jag AMV och Gubben som hastigast när jag kom hem. 

 

Kinabror och jag tog fram trädgårdsmöbeln och satt den på min ruttna veranda och satt i solen och fikade.

 

Vi tog upp hammocken också men jag har inte klätt på den ännu för jag har inte hunnit med det. Det ska krattas och det ska fixas i rabatter och jag vet inte vad som ska göras.


För många år sedan hade jag ett skatbo i björken på gården men en av paret dog och nu har det inte varit någon där på flera år men nu idag såg jag att det hade byggds ett bo längst upp och ett nytt skatpar har bosatt sig där och det gjorde mig glad för dom ar både kloka och vackra.

 

Söndagen var det lite snö kvar men isen låg tjock.


Varje dag i veckan har Broder B och gullhunden Nalle varit hit och hälsat på. Igår var vi till dom och åt grillat. 

 


Igår var Kinabror och jag till Östersund för jag skulle på ögon på lasarettet. Vi var där hela dagen och handlade på oss sånt som man behöver och inte finns hemma. Riktigt kul var det. Alltså att handla inte att få en spruta mitt i ögat.


Jack och jag går våra skogsrundor nu när snön börjar gå bort. Där ser man alltid något som man inte sett förut.

 

Som denna jättegran som man inte ens kan ta om halva ens. Vilken jätte och jag har inte sett den förut faktiskt.

 

Så går vi ner till sjön för idag började det blåsa och det är öppet i ån och jag tror att det är nära nu med sjön också fast det brukar ju gå upp tidigare än så här. Få se nu åt vilket håll isen blåser och vad som den lyckas förstöra.


Idag har vi varit till Granngården och hämtat gödsel sättpotatis och jord. Allt som man behöver ha hemma nu när det snart är dags att börja odla på riktigt. 

 

Nu kan man minsann hänga ut tvätten och det var första gången iår. Det blir bra och skönt och luktar gott.


Idag träffade Jack och jag två lavskrikor i skogen och dom är så roliga. Dom for omkring och retade hunden och pratade och singlade ner som löv. Det är märkliga fåglar minsann.


Annars har jag krattat löv men det blåste för mycket egentligen. Jag har stökat i rabatter och stökat hit och dit men jag har verkligen varit ute hela dagen även om det inte blev så mycket gjort som jag tänkt.

Nu är tvätten torr och det är Kinabrors tur att göra middag så nu ska jag nog sluta av och ta det lugnt resten av dagen om inget händer.


Dagens ord. Verkar bli en bra vecka bortsett från att jag ska besikta min jävla skitbil på torsdag och jag befarar det värsta.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards