Direktlänk till inlägg 9 maj 2023

NU ÄR DET SPÄNNANDE

Av Anita - 9 maj 2023 15:58

 

Är det fler än jag som inte vet riktigt vad man ska börja med den här tiden då det är så mycket att göra. Helt plötsligt så börjar våren komma med stormsteg.

Det är första gången för mycket.

Första gången som blommorna börjar komma fram.

 

Första gången jag ser viden helt utslagen.

 

Små ulliga gulliga tussar som ropar om vår.


Eftersom jag känner att jag inte skrivit på några dagar så ska jag börja med lördagen. Då var det städardag och jag låg och knätorkade i bakstugan. Sedan träffade jag AMV och Gubben som hastigast när jag kom hem. 

 

Kinabror och jag tog fram trädgårdsmöbeln och satt den på min ruttna veranda och satt i solen och fikade.

 

Vi tog upp hammocken också men jag har inte klätt på den ännu för jag har inte hunnit med det. Det ska krattas och det ska fixas i rabatter och jag vet inte vad som ska göras.


För många år sedan hade jag ett skatbo i björken på gården men en av paret dog och nu har det inte varit någon där på flera år men nu idag såg jag att det hade byggds ett bo längst upp och ett nytt skatpar har bosatt sig där och det gjorde mig glad för dom ar både kloka och vackra.

 

Söndagen var det lite snö kvar men isen låg tjock.


Varje dag i veckan har Broder B och gullhunden Nalle varit hit och hälsat på. Igår var vi till dom och åt grillat. 

 


Igår var Kinabror och jag till Östersund för jag skulle på ögon på lasarettet. Vi var där hela dagen och handlade på oss sånt som man behöver och inte finns hemma. Riktigt kul var det. Alltså att handla inte att få en spruta mitt i ögat.


Jack och jag går våra skogsrundor nu när snön börjar gå bort. Där ser man alltid något som man inte sett förut.

 

Som denna jättegran som man inte ens kan ta om halva ens. Vilken jätte och jag har inte sett den förut faktiskt.

 

Så går vi ner till sjön för idag började det blåsa och det är öppet i ån och jag tror att det är nära nu med sjön också fast det brukar ju gå upp tidigare än så här. Få se nu åt vilket håll isen blåser och vad som den lyckas förstöra.


Idag har vi varit till Granngården och hämtat gödsel sättpotatis och jord. Allt som man behöver ha hemma nu när det snart är dags att börja odla på riktigt. 

 

Nu kan man minsann hänga ut tvätten och det var första gången iår. Det blir bra och skönt och luktar gott.


Idag träffade Jack och jag två lavskrikor i skogen och dom är så roliga. Dom for omkring och retade hunden och pratade och singlade ner som löv. Det är märkliga fåglar minsann.


Annars har jag krattat löv men det blåste för mycket egentligen. Jag har stökat i rabatter och stökat hit och dit men jag har verkligen varit ute hela dagen även om det inte blev så mycket gjort som jag tänkt.

Nu är tvätten torr och det är Kinabrors tur att göra middag så nu ska jag nog sluta av och ta det lugnt resten av dagen om inget händer.


Dagens ord. Verkar bli en bra vecka bortsett från att jag ska besikta min jävla skitbil på torsdag och jag befarar det värsta.


 
 
Anki

Anki

10 maj 2023 08:08

Härliga dagar hos dig nu! Våren kom lite försenad, men nu är den verklighet!
Ha en fin fortsättning på veckan!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingen bild

Liselotte

10 maj 2023 14:33

Här har vi sommarvärme och drygt 20 grader och det ska hålla i sig. Helt underbart!
Håller tummarna för att din bil går igenom besiktningen!

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

10 maj 2023 17:39

Våren är härlig och vad roligt det är att se små blommor sticka upp lite varstans :D Mycket jobb också så klart när man har trädgård men jag tror du gillar vårjobbet bättre än allt jobb på vintern. Skönt att kunna vara ute om dagarna och lika skönt är det att bestämma sig för att det räcker och att då gå in och göra ingenting ett tag :D
Jag hör av mig när jag vet vilka dagar som passar.

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

10 maj 2023 20:24

Ja, nu är det vår på riktigt! Och pollen. Det är första gången på många år som jag behövt hämta ut astmaspray. Men det gör inget för det är vår. I fredags rensade jag ogräs mellan plattorna på vår altan. Det tog tre timmar, men det gör inget för det är vår.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena i Wales och lite överallt

Lena i Wales och lite överallt

11 maj 2023 10:14

Vad härligt det ser ut hos dig nu!
Sitta ut och fika, inte dumt alls.
Ibland är det roligt att komma till en stad och se sig omkring och handla det man inte har runt knuten. Fast spruta i ögat låter inte så roligt.
Ha det fint!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Lena

Lena

12 maj 2023 23:00

Gokväll!
Ja tänk vad den våren, värmen & solen gör med oss, bättre humör & mjukare kroppar ha ha…
Ser att du haft det gott! härligt! vovvar & syskon & sol *hjärta*
Fåglar är underbara, jag fortsätter mata & skatparet är snälla & kommer troligen lägga ägg utanför köksfönstret, & dom & alla andra bevingade utom duvorna gillar ost, dyra i drift ha ha ha
Varm kram *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards