Alla inlägg den 3 maj 2023

Av Anita - 3 maj 2023 10:16

 

Fortfarande kallt på nätterna och för det mesta blåst på dagarna. Det där med att räfsa det lilla barmark som kommit fram kan man ju glömma.


Visst finns det bra stunder också.

Vi hade vägmöte första maj och satt inte och värmde oss vid braskaminen och pratade och fikade och det var trevligt fast vi bara var sju stycken. 


Värre var det med protokollet. Jag har något fel med skrivaren och har skickat efter nytt färggrejs men inte har det kommit. Brukar ju gå fort med Inkclub men det har inte kommit så jag kan inte skriva ut något ännu. 


Som du ser längre upp så skiner solen ibland på Kinabrors trappa och då passar vi på att sitta där och fika och så röker han fläsk så det luktar riktigt gott.


 

Det finns så mycket man ska göra den här tiden men ingenting blir gjort så länge som snön och isen inte är borta och det verkar dröja.

Jag skulle vilja ta ett bastubad men gruvar mig när det är så mycket snö att trampa i neråt vägen mot sjön.


Igår kväll så blev det liter lugnt och vid niotiden är det fortfarande ljust så jag tog med mig Jack och vi gick badstrandsrundan.

 

Konstigt nog hörde vi inte en enda fågel. Det var så tyst som om det inte fanns mer än vi i hela världen. Inga ljud av bilar långt borta. Inga orrar som spelade på isen. Inga duvor som kuttrade. Inge ugglor som hoade men långt borta var himlen fint färgad i alla fall.

 länge   

Borta vid badstranden hade det blivit lite isfritt i alla fall. 


Min kusin hade skickat mig ett foto från länge sedan. Måste väl vara 40 år sedan för min lille son var bara barn då och mina föräldrar levde och käraste faster Gunhild.

 

Det var de varma och fina somrarna. Så fina att mamma och Gunhild tagit av sig upptill och det hände inte ofta. Ser att faster Gunhild höll på att göra en vassbåt till min son. Kanske gjorde både mamma och pappa varsin för vi brukade tävla med dom små båtarna. Vilka härliga tider det var. Varmt och skönt och det blåste inte så mycket som det gör nu. Allt var enkelt och lätt på sitt sätt även om det fanns mycket jobb. Kanske är det bara det fina man minns.


Ja nu förlorade jag mig i gamla tider igen men jag ska försöka att ta mig ut och hämta ved i alla fall. Det känns som om jag måste elda en brasa lite då och då för idag är det råkallt ute.


Dagens ord: När snödrivan i rabatten gick bort bitvis såg jag en liten krokus som kämpade sig upp trots allt.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards