Senaste inläggen

Av Anita - 27 juni 2020 22:12

 

Jag kommer precis från vattning på kyrkogården men ikväll var jag lat och tog bilen dit istället för cykeln. 

Det är en dag då jag bara har badat två gånger och inte sju-åtta dom det varit sista dagarna. Det blåser lite grann och är inte så varmt som det varit sista dagarna. 

 

så det blommar och syrenerna som var så sena har nu slagit ut samtidigt som rosorna och lupinerna. Det konstiga är att alla blommor har starkare färg än vanligt troligen för att det varit så varmt.


 

Mina pelargoner blommar intensivt och fint i bunkarna och det mesta blommar nu.

 

Så det doftar. Att sitta på farstutrappen och dricka kaffe och dra in dofterna är ju en fröjd minsann.

 

Jag har alltid planer men det blev inte så mycket idag. Sundsvallborna kom igår och nu är min katt Morris galen för hans katttjej har kommit. Hon är som vanligt riktigt förbannad på honom och han är ute på nätterna och sitter vid deras hus och suktar. Jag blev också sittande hos dom på deras veranda idag i flera timmar. Vi har så mycket opratat. 


Annars stökar jag i trädgården och bara att vattna tar en väldig tid.

 

Ger er här lite blommor från min trädgård som ju står i sin fullaste blom. 

Hoppas att ni har det lika skönt som jag för jag älskar värme och jag älskar goda dofter och jag älskar när det är mycket folk här. Nu rattas det bara danserna för dom saknar jag. Dansen är ju mitt liv faktiskt.

 

Man säger att lupiner är ogräs och dödar andra blommor men ingen kan säga annat än att dom är ståtliga och riktigt majestätiska.

 

Slutar för dag för jag känner mig rätt trött och ska försöka sova lite bara jag lyckats locka in katten Morris. Få se hur det går.


Dagens ord: Sommar är underbart och i år inte heller så kort. Det har varit sommar i tre veckor och annars brukar det bara vara någon dag. 


Av Anita - 24 juni 2020 11:45

 

Så åker de vissna björkarna bort från förstukvisten och midsommaren är slut.

Jag sitter på förstukvisten och drar in syrendoften i näsan för nu blommar dom äntligen.


Söndag kväll åkte Broder B:s barn och barnbarn hem till sitt. 


Måndagen strålade solen från en klar himmel och jag klev upp i ottan för att orka klippa gräset innan det blev för varmt. Vattna blommor tar också en tid nu när man måste vattna varje dag.

 

Så ner till stranden. Började med att mocka skit efter canadagässen som skitit fullt på gräset. Nu fick jag råd att man skulle lägga leksaksormar där dom brukar vara så jag gjorde ett par av gamla slangar. Få se om det hjälper.

 

Så kom Anette och så kom SnickarMagnus och Tina och Datafia och AMV och Ronja och det blev fika och det blev bada och nu börjar vattnet vara 25 grader. Vad säger ni om det.

 

Vi badade allesammans. Gubbarna utom Magnus röjde sly stackarna.

 

Vilken härlig dag.

Kvällen cyklade AMV, Ronja och jag till kyrkogården för att vattna. För några dagar sedan var åkern på sidan om kyrkogården full med maskrosor och nu hade dom redan blommat ut och lämnat åkern vit att fina tussar.

 

Igår en ännu varmare dag. Nu var det ganska tomt här. Resten av gänget åkte på utflykt till Kanalviken och AMV och Gubben for hem till Bräcke för att vattna blommor.

DansBritt kom och Kinabror och Broder B kastade ut min båt i sjön så jag kunde ro omkring lite. Sedan drack Kinabror Dansbritt och jag kaffe nere på strandstugan.

 

Jag satt igång med att tvätta mattor men det var snabbt gjort för det var inte så många.

   

Kinabror tog med oss på en båttur bort väst i sjön och där hade man under vintern gjort massor med kalhyggen och det var inte fint utan förstört där det var så vackert. Jag ville inte ens ta bild på eländet.


Fram¨på eftermiddagen rodda vi bort till Kinabror för att äta middag.

Det var så varmt och skönt och under hans paveljongtak var det alldeles lagom varmt att sitta och äta matjesill och potatis. 

 

S   

Sitta där i fågelsången och titta ut över den fina utsikten är inte helt fel. Det var så lugnt och tyst och doften från granskogen var frisk.

Så fick vi för oss att vi skulle ta båten och fara över till "Mitt ljus i mörkret" och då gjorde vi det. Han håller på att bygga ut sitt hus och det kommer säkert att bli jättefint men oj vilket jobb.

Trött blev jag och sov som en stock hela natten.


Nu idag har alla åkt åt olika håll på diverse utflykter. Bara jag som är gammal och tråkig och aldrig kommer iväg någonstans är hemma.Katta och jag sitter på förstukvisten.

 

Så är det men jag lider ingen nöd här med syrendoften i näsan och ett glas saft med isbitar i handen. Snart ska jag gå ner och se om mattorna torkat och ta mig dagens första bad och kanske mocka efter canadagässen. Det finns alltid att göra och mer därtill.


Dagens ord: Det är valfritt för mig, hur mycket som helst som är ogjort men jag kan också välja att bara njuta av solen och värmen och inte göra ett skvatt. Få se hur det blir.Av Anita - 22 juni 2020 07:21

 

Så blev det den varmaste och finaste midsommarafton på väldigt länge. Nu började jag dagen med att pynta men inte lika mycket som vanligt.

 

Visst satts det upp björkar och visst gjorde jag lövmatta och en sop att sopa in lyckan och turen med för det behövs i dessa tider.

 

Pyntade med blommor lite överallt.

men jag gjorde ingen krans att ha i håret och ingen krans att hänga på förstukvisten. Syrenerna har inte slagit ut och det finns inte så mycket blommor konstigt nog.


Jag letade fram klänningen jag köpte för två år sedan för att ha på dans. Dock blev det inte så för danskvällarna var för kalla för den tunna klänningen men nu kom den på.


Bjuden till Broder B på midsommarfest.

 

Där hade man satt upp tält inte för regnet men för solen.

 

Här är det alla vänner minsann . God mat och trevligt även om det inte blev någon dans runt någon stång.

 

Det var ungar och hundar, ja faktiskt fyra hundar.

 

Lillkillen vilar på soffan med snälla hunden Waimo.

 

Gullige Liam har blivit så stor och han är min bästa kompis.

 

Sedan gick allihopa hem till min gård och där började man spela boul men AMV och jag vi gick in och satt och såg en långfilm och gick och lade oss rätt tidigt. Dom andra höll ut till runt 2-tiden.


Det blev inte heller någon vandring till vättarnas bäck för att kasta pärlor till dom. Man blir latare och latare minsann.

Trots allt blev det en väldigt trevlig midsommar och framför allt så badade jag flera gånger. Det är 24 grader varmt i vattnet.

 

Det växer så det knakar och nu har jag tagit av duken över brockoli och potatis.

Jag klipper gräs tidigt på morgonen och inser att jag har alldeles för mycket gräsmattor för man blir så trött i värmen.


Amv och jag cyklar ner till byn för att vattna på gravarna varje dag. Det behövs mycket vatten i värmen.

 

Mesta tiden tillbringar vi alla nere vid sjön.Hundar och ungar och även vi stora människor badar.


Gullige Liam och jag gick omkring i vattnet och letade efter snäckor och fina träbitar och kollade på slukhål och till och med simmade stora rundan från badstranden tillbaka till min strand.

 

En del åker båt. En del åker kanot. En snabb båt far omkring ute på sjön med vattenskidor efter.

 

Vår fina badstrand har ju varit utan folk väldigt många år. Det fanns tider då kommunen till och med städade stranden och det finns livbåt och en fin flotte ute i vattnet och ett skithus.

Det är borta för länge sedan men nu i sommar har det faktiskt varit rätt mycket folk där på dagarna. Mest folk med sina hundar för dom behöver verkligen få bada och svalka sig.


Dom sköter sig bra alla och det finns inte något skräp kastat på stranden. Dock skulle det behöva räfsas bort en massa gammal vass så jag har lagt dit en kratta och hoppas att någon som blir trött på att sola skulle städa lite där men än har det inte hänt. 


Det har varit meningen i flera år att killarna skulle sätta på vassröjarn på båten och ta borta vass för hela viken håller på att växa igen. Vi får se om det blir av.

 

Så slutar jag för idag. Man vill ju inte vara ute och nu när jag klev upp tidigt så ska jag ut och klippa gräs igen innan det blir för varmt. Sedan blir det blomvattning som tar sin tid men sedan blir det väl en dag vid stranden skulle jag tro . 

Jag har en del mattor som skulle tvätta också. Få se om jag ids.Man blir trött av värmen men jag tål värme bra och lever ett lyckligt liv just nu.


Dagens ord: Nu mina vänner är livet väldigt lätt att leva.


Av Anita - 17 juni 2020 12:55

Nu har det minsann varit några dagar utan bloggen. Något har varit fel och då tappar jag kontrollen. Vet att dagarna har gått med sol och värme och bad. Dessutom som vanligt pyssel i trädgården. 


Ska försöka dra mig till minnes vad som hänt. Lördag blåste det väldigt och vattnet var fullt med pollen. AMV och Gubben är här och hos  Broder B och frun har dom besök av barnbarnen. Så kom DansBritt och vi gick bort till Kinabrors stuga.

Nu är bryggan  fixad och barnen badar i vattnet som är fullt av pollen.

 

Kanoten är i vattnet och Gullige Liam åker omkring för fullt och tränar fast det blåser.

 

Så blev det första badet den helgen och vattnet är skönt och varmt.


Jag åkte ner till kyrkogården för att vattna och ängen där nere är full av lysande maskrosor.

 

Jag har aldrig förstått varför maskrosor är så hatade. Dom är ju vackra som solen och dom vita bollarna är ju också som små änglar som flyger omkring. Nog om det. Vet att jag ibland är som kärringa mot strömmen.


Jag kan bara säga att hela gänget här går runt till varandra och badar och dricker kaffe och är än här än där och vi lever ett fint liv.

 

Aldrig har man sett en sådan grönska som det är den här sommaren.

 

Det är något konstigt med blommorna. En del som brukar komma sent kommer nu och en del har inte slagit ut som tex syrenerna. Dom har knoppar men blommar inte.

 

Smörbollarna har slagit ut och dom är så gula och fina.


Igår var det fullt upp. Vi satt på min förstukvist och fikade.

 

Jag gick ner till sjön och vadade bort till badstranden. Det har varit ganska mycket folk där i helgen. De flesta har med sig hundar eller barn. Roligt att man hittat tillbaka till vår strand. 

Ja jag vadade dit och vattnet var sidenmjukt och varmt och sanden fin.

Så gick jag förbi en stor sten och rätt som det är så hamnade jag i ett lerhål och fastnade med ena benet ända upp till låret. Där satt jag fast och jag var tvungen att skratta för just då var ingen hemma och mobilen var borta vid strandstugan. Nåja efter mycket stök kom jag lös och kunde gå hem.


Broder B:s fru städade deras barack och dom andra stökade med lite av varje. Gullige Liam hade fiskat och fått massor med gäddor och Kinabror var ut med båten och fick 8 stycken. Det är rent förfärligt så mycket gäddor det är i den här sjön just nu.


Gullige Liam visade mig sin cykel som är både gammal och har motor så man kan trampa och åka på ett bra sätt.

 

Vilket monster.


Så badade vi och vi rensade bort lite vass på badstranden tillsammans med AMV. Min tur att laga mat och det blev stekt strömming.

 

Vattnade i trädgården och mina tomater växer som sjutton.


AMV och jag bestämde oss för att klä på oss och gå och titta efter guckuskor och då gjorde vi det med huvudena insvepta i halsdukar. Nu är det minsann myggor kan ni tro. Vi trampade omkring i surhål och sly och till slut hittade vid dit vi tänkt.

     

Så gick vi bort och fikade hos Broder B och sedan skulle vi ner till kyrkogården och vattnade men då gick inte min bil så vi fick ta cyklarna. Flera bad och långa promenader och cykelturer. Inte behöver vi någon motion inte. Det gör sig ju liksom själv.


Dagarna är varma och nätterna är varma men inatt var det lite svalare ute så jag sov gott. Man blir väldigt trött när man är ute hela dagarna och badar och går och klipper gräs och håller på.

 

Jag älskar det gröna och nu just nu, börjar det småregna. Kinabror fixar bilen och livet känns väldigt bra. Tror att jag ska lägga mig på soffan en stund medan det regnar. Ha en fortsatt fin sommar kära ni och ha en härlig midsommar så gott det går.


Dagens ord: Nu är det snart årets ljusaste natt och jag ville att tiden skulle stå still.


Av Anita - 14 juni 2020 07:17

 

Fredagen bestämde vi att vi skulle åka och äta lunch på Döda Fallet. Vilken strålande dag det var och har varit nu i en hel vecka. Man tror inte sina ögon när man ser grönskan som breder ut sig.

Vi satt och såg ut över den fantastiska utsikten och mumsade på god mat och hade trevligt.

 

Ibland måste man ut och se något annat även om vi har det bra i vårt Fisksjön.

 

Det var egentligen inte det jag ville berätta för er. Nej något spännande.


På 1890-talet så blev Hammarstrand en kurort. Hotellet Vildhussen var badhotell och ca 300 personer kunde vistas där och så gick man då ner till källan som ligger mellan nuvarande kommunhuset och älven. Brunnsparken finns det faktiskt en gammal dålig bild av.

 

Jag kan se hur fint klädda damer vandrar i den då fina parken på de fina stigarna och tittar på blommor och lyssnar till älvens brus och fåglarna.


Tänk så sorgligt när den vackra parken bara växer igen. Nu är det  bara ruttna bänkar och igenslyade stigar men något finns kvar. Atmosfären. Fågelsången. Framför allt alpkelmatisen som slingrar överallt i träden.

 

Högt upp och överallt finns dom. De är blå lila rosa och vinröda och täcker rönnar och sly. Stigarna går nästan inte att gå i men lite överallt finns rester av prydnadsbuskar och i min fantasi kan jag se hur det såg ut i sin prakts dagar.


Så synd att ingen tar hand om och fixar till parken. Det skulle bli Hammarstrands finaste ställe med ganska enkla medel. Att klippa runt källan och lite nya bänkar och röja stigar. Så fint det kunde bli. Så synd att ingen kan njuta av det vackra som finns där. Den lite sorgsna stämningen som finns på platsen  och minnet av gamla glansdagar rör mitt hjärta.


Nåja här i Fisksjön händer det saker. Jag och AMV och Jack är nästan varje kväll nere vid badstranden och oj så man kan leka.

 

 

Kinabror har äntligen fått till sin brygga och igår fick han ut båten så jag ser med förväntan fram mot lite färsk fisk.

   

AMV och jag gick bort till Kinabror och han bjöd på grillat. Broder B och frun hade sina barnbarn hos sig och dom badade och hade det skönt. Det är 21 grader i vattnet.


Jag har klippt och stökat lite nere vid sjön och ska väl fortsätta idag. Det finns en del att göra ska ni tro och nu är det snart dags att klippa gräs igen och det måste ske tidigt för det är väldigt varmt frampå dagen. Tyvärr har jag ont i en fot så jag linkar omkring som en gammal kärring. Ja jävlar, jag är ju en gammal kärring. Tänk att jag aldrig kommer ihåg det. 

Det är massor av fjärilar här nu och en del som jag aldrig sett förut. Det är massor med myror överallt och myggen börjar komma. Annars är det helt underbart men även i paradiset så ska det vara lite skit. Man kan aldrig tro att något ska vara perfekt.


Dagens ord: Livet är aldrig bara gott. det är lite blandat som sött och salt.

Av Anita - 11 juni 2020 17:24

Äntligen händer det så mycket nytt. Jag ligger på hammocken och lyssnar till taltrasten som bor i humleriset. Rätt som det är kommer han ut och hämtar lite mat till lilla frun som ligger på ägg där inne i snåret.

Varmt och skönt och jag läser en tidning. Eken har äntligen fått fina gröna blad.

 

Kinabror och dom andra pojkarna håller till borta vid Kinabrors sommarstuga och försöker fixa till bryggan som vind och is har förstört.

 

AMV och jag vandrar strandstigen dit och där är så mycket myror som biter en på benen. Men det är massor med liljekonvaljer som snart kommer att slå ut. Gott och ont kan man kanske säga.

 

Killarna dricker öl och AMV och jag fick en iskall porlande dryck som jag redan glömt vad den heter.

Hon och jag går en sväng bort till Ragnars och njuter fullt av den varma solen. Sedan är vi nere vid strandstugan och myser.

 

Himlen är härligt blå och molnen ser ut som sommarmoln ska göra.

 

Vattnet börjar vara ganska varmt nu.

Det blir till att bada bastu.

  r

Färskt doftande björkris måste man ha för att  bli ren och doftande.

  En båt på sjön men vi bryr oss inte. Nakna går vi ut i vattnet och AMV doppade hela sig medan jag blaskade omkring lite så där lätt. Två gamla kärringar är väl inte mycket att se och vi bjuder på det.


Så en natt när jag somnade som en stock. Att vara ute hela dagarna tar på krafterna minsann och man sover gott på natten.

 

Nu går solen ner bakom gammelladugården och då vet man att det är sommar och att det knappt blir mörkt. Myggen har kommit tyvärr men inte så farligt i alla fall.

AMV och Gubben bjöd på jordgubbar och det var årets första och dom var väldigt goda.

 

Gubbarna mumsade för fult och hunden Jack fick också smaka. Han älskar bär av alla sorter.

 

 

Idag har jag varit nere vid sjön och röjt gräs. Det tar flera dagar att göra fint där nere men jag har i alla fall börjat lite lätt. 

Fikat hos AMV och Gubben. Broder B och frun kom också.

 

Hela världen är grön och doftande nu och livet är lätt att leva.

Till och med inomhus känns det lite somrigt när solen skiner in.

 

Storfiskarn kom en sväng och så åt jag middag borta hos Kinabror. Mer finns inte att säga en sådan här dag mer än att det har varit väldigt skönt.

 

Dagens ord: Vad kan man säga mer än att vackert väder och goda vänner omkring sig gör en nöjd med tillvaron.

 

Av Anita - 8 juni 2020 19:08

 

Igår var det en ovanligt blåsig och kall dag mitt i alltsammans och jag oroade mig för blommorna jag satt ut, för regn går bra men kallblåst på nyplanterade blommor är inte bra.

 

På min kulle har jag satt både potatis och en massa brockoli men jag vet att kålfjärilarna brukar äta brockoli så jag har lagt över dom och jag tänkte att duken skulle fara iväg in i skogen men även det gick bra.


Det växer fort nu. Ormbunkarna bara sprutar upp och dom är faktiskt väldigt fina.

 

Jag brukar se på trädgårdsprogam men retar mig lite på att dom alltid är från Skåne. Där spurtar ju blommorna upp och det går att odla allting.

Nog skulle man kunna ta och göra ett program från norröver någon gång så man kunde få några goda råd.


Nåja, här är man ju en galning som ligger och planterar och stökar i det här karga klimatet men man får göra som man vill och jag vill.

 

Dammen är ju lite småfin i alla fall.


Så kan man ju låta sina tomtar och figurer flytta ut och bo lite varstans i trädgården.

 

Nymålade grisfröken hälsar välkommen vid trappan.

  

Gulliga kott-tomten har fått komma ut och sitta under eken. Eken från Ronneby som växer en meter varje år och som jag innerligt älskar av olika själ.

 

Så tomtebobarna som bor på mosskullen.

 

Grodan på stubben.

 

Spökgubbarna vid rönnen.

 

Den gamla rabatten som naturen tagit över sätter jag krukor med gyckelblomster i och så får jordbänningarna titta fram lite varstans.

 

Vid infarten till gården får en kruka med blommor stå på en gammal stol.

 

Inne i lövsalen får tomtarna bo på sommaren. Dom gillar inte att ligga nerstoppad i en papplåda och vänta på julen. Det förstår jag så väl även om jag vet att vissa människor tycker att det är banalt och fjantigt att ha sådana i trädgården men det skiter jag i för jag gör precis som jag vill.

 

Så där ja, nu går vi tillbaka in i trädgården. Får väl återkomma när sommaren är som mest och det blommar som mest så får ni se resten av trädgården och dess figurer. Det finns minsann många fler och mycket mer.


Här sitter jag nu i morgonrocken med mina skitiga naglar som inte kommer att bli rena på ett ganska långt tag. Jag liknar mest ett troll och inte ens tånaglarna har jag målat. Skit samma ingen ser mig och ingen bryr sig.


Dagens ord: Ni som bor söderöver njut av er grönska. skulle tro att syrenerna redan blommar hos er.

Av Anita - 6 juni 2020 14:44

Man kan inte tro sina ögon. Plötsligt är det alldeles grönt och till och med vattnet i sjön är 17 grader varmt. Blommorna kommer upp. Jag plantade ut allt härom dagen. Tomater och gurka i lilla tältet vid solväggen. 

 

Farmors pelargoner i två jättestora gamla grytor.

Blomlådorna under fönstren och igår åkte brockolin ut i sina kulle.


AMV och Östen kom tillbaka ganska fort. Att utnyttja det fina vädret måste man förstås göra. AMV och jag har tillbringat någon stund nere på badstranden varje dag. Vi har gått i vattnet och gått barfota i sanden. Vi har kastat pinnar åt hunden Jack och busat med honom. Det har varit fullständig lycka för oss alla.

 


Jack är en förunderlig hund. Inte nog med att han hämtar borttappade handskar och hämtar öl till Kinabror. Härom dagen letade han till och med upp Kinabrors mobil som han inte visste var den var. Han är en underbar hund som förstår mer än vad man kan tro. Så får han ju vara med oss hela tiden också och när vi fikar så har han sin egen lilla kant på kakfaten med hundgodis. Klart att han ska vara med.

 

Nere mellan björkarna är det massor med vitsippor.

 

Jag har för första gången hängt ut tvätten. Visserligen kom det en massa regn men nog blev dom ordentligt sköljda minsann. Nu har jag tvättat alla mina kinesiska sidenpyjamasar för nu är det sommar och nu ska jag sova naken med öppet fönster och fågelsång och njuta av luften och ljuset.

 

Igår skulle Kinabror ha lite blommor till sina blomlådor så vi åkte iväg hela gänget till Bispgården. Det var AMV och Gubben, Broder B med Frun, Kinabror och DansBritt och jag. Så handlade vi Taimat i kiosken som har så jättegod och mättande mat och satt ute och åt. Det var riktigt trevligt. Man får roa sig så gott det går.


Sundsvallsborna har kommit till sin stuga så nu är det verkligen sommar och det far bilar förbi hela tiden. Nu har älgtittartiden kommit och alla gubbar ska ut och titta efter älg varje kväll. Så har det alltid varit och så verkar det alltid bli fast alla har sett hur många älgar som helst.


Så kom regnet. Jag hann precis plantera lite blommor hos Kinabrors sommarstuga när det började regna och han fick skjutsa mig hem i bilen. 

Det finns alltid att göra och jag tycker om regn för det behövs just nu för det är torrt i marken fortfarande och tänk så gott det luktar och tänk så allt kommer att växa.

 

En sådan här dag är det lämpligt att renovera lite trädgårdsprydnader och det känns riktigt vilsamt att sitta vid köksborden och lyssna på radion och måla och höra regnet tattra på taket.


Dagens ord: Det är faktiskt lätt att leva just nu i försommarens vackraste tid.
Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

55 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se