Direktlänk till inlägg 21 april 2009

HUR GÖR MAN. JAG VILL VETA

Av Anita - 21 april 2009 16:51

Hur får man tag i någon på banken??

Lätt att leva. Jo pytt. Nu är jag strörtförbannad igen så jag riktigt känner hur det ryker ur öronen.


Var iväg och deklarerade igår och fick en massa restskatt och så fick jag reda på att jag skulle gå till banken och få med ett papper som skulle bifogas deklarationen som ju ska vara inne nästa vecka.


Swedbank: Folkets bank, sa dom sig vara en gång i tiden. Pytt. Banken på vår by är indragen för länge sedan och till Hammarstrand kan man inte ringa utan ringa till en växel och beställa tid.


Hamnade i växeln. Väntan 30 minuter. Blev borkopplad. Ringde igen. Väntan i 30 minuter och då kommer det in en engelsk röst som uppmanar mig att återkomma. Ringer igen. Väntar. Äntligen. Blir kopplad till min bank. Ingen svarar. Blir bortkopplad igen. Misstänksamma jag anade tidigt faan så jag skickade ett mail som jag inte fick något svar på. Hela dagen höll jag på.


Hur i faan får man tag på någon på banken. Folkets bank. Har allvarliga tankar på att byta men jag skulle tro att alla banker är lika. Man vill inte ha någon kontakt.

 Slut på gamla tider när man kunde ringa ett lokalnummer och gå in och sätta sig och prata med någon människa.


Minsta grej ska dom ha betalt för. Inga kontobesked skickas ut. Klart man måste se till att chefer och storfinansen tjänar pengar och såna små skitar som vi som bara får in lönen är väl ingenting att bry sig om.


Tekniken gör mig galen. Vart man än ringer så ska man trycka och prata med bandspelare och faan och hans mormor.


Vart är vi på väg? Varför ska allt vara så krångligt. Jag vill att livet ska vara lätt att leva.


Försöker hitta någon positivt med den här dagen men idag var det riktigt svårt. Jag är genomförkyld och febrig och känner mig som en skit.


Bilen går i alla fall bra sedan jag fick låna brorsans batteri och jag har beställt ett nytt. Måste kolla mina sommardäck också så jag inte behöver köpa något nytt. Bilar kostar men man måste ha det när man bor här i ödemarken. Finns inga alternativ. Jo motordriven cykel kanske. DataFia har köpt en sådan och ska koppla på motorn i motbackarna och cykla till jobbet. Ja, kära nån hur livet är.


Idag är det rent av en jävla motbacke och ingen hjälp har jag uppför heller.


Dagens ord kan nog många ta till sig:

Alla som har det hyggligt ställt anser att det viktigaste är kärlek. De fattiga vet att det är pengar.   

 
 
Nellina

Nellina

21 april 2009 21:17

Det brukar vara ett rent....... att försöka nå myndigheter mm. Vad göra? Stoppa huvudet i sanden kanske hjälper? Tror egentligen inte det....men väl så bra förslag som att vänta 30 minuter, koppla, koppla, koppla pip, upptaget var god dröj osv....

http://nellina.blogdog.se

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

21 april 2009 21:49

Det finns nå´n sång, "ingenting är längre som förut, alla gamla sanningar är slut.."
Tekniken är nog bra. När den fungerar...

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Staffan H

Staffan H

21 april 2009 22:07

Jag tror man får bita ihop och vänta tills pendeln börjar gå tillbaka igen. Håller med om att att det här tryckandet och väntandet är en tidstjuv av Guds nåde. Jag inbillar mig också att man kommer att "upptäcka" att folk vill ha mänsklig kontakt.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
mimio

mimio

21 april 2009 22:09

Dessa jädrans telefonsvarare hatar jag också!
Får jämt känslan att det är dolda kameran när man gör sitt sjuttonde knappvalstryck... Nä fy för sådant!
Meeen, det är endast i motvind, en drake stiger... Tänk på det Anita!
Kram på dig och andas andas ((o:
m

http://mimio.blogg.se

 
Skatan

Skatan

22 april 2009 06:24

Det ääär et h-e nuförtiden.. Håller med dig... vad beträffar myndigheter, banker, posten,som ju inte ens finns? Kramar i mörkret... som ju iallafall håller på att bli ljuset...

http://skatanstankar.wordpress.com

 
kokosnoet

kokosnoet

22 april 2009 13:59

Just det ja! Att ringa runt till olika företag som i detta fall banken, ja man kan rentutsagt bli tokig å på köpet få några hårstrån färre på huvudet.. Hur mycket ska man stå ut med..
Ringde själv ett ärende häromdagen å fick till svar: det är många som ringer nu, var god försök igen lite senare.. men hallå!! så höll jag på ett bra tag innan jag får napp å de säger, var god dröj det är många som ringer nu..tio minuters väntan å när man väl kopplas fram, ja då har man glömt vart man har ringt..
Å du!! krya på dig nu men det kan ju vara lättare sagt än gjort..
Kram på dig i alla fall

http://kokosnoet.blogdog.se

 
Ingrid

Ingrid

22 april 2009 16:41

Och när bredbandet krånglar, när det inte går att ansluta till internet och man ringer support och bara får tala med en bandspelare som hänvisar till " för information om störningar besök vår hemsida xxxxx.se", då får jag spader!!

Ringde Fritidsresor för att få reda på deras öppettider - en bandspelare hänvisar då till "för att få reda på våra öppettider, besök vår hemsida!" Tror de att 100% av svenska befolkningen har tillgång till dator. Varför kan de inte tala om i telefonen vilka öppettiderna är? Sånt gör mig vansinnig!!

Krya på dig och hoppas att du lyckas få kontakt med "din bank".
Kram Ingrid

http://blogg.stenstugu.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards