Alla inlägg den 3 mars 2009

Av Anita - 3 mars 2009 17:38

Nu har det varit mycket gubb-besök några dagar. Ja en del kanske man kan kalla killar istället så ingen blir sur.

Lördagen kom Lekkamraten och vi åkte på¨Ravensmartnen" en alldeles riktig gammaldags marknad. Där finns bara mat och nyttiga saker. Renkorvar, älkött, tunnbröd, ostar, hemgjord sylt. Man kan äta stekt strömming på spisbröd, kolbullar naturligtvis. Vårt nytillskott holländarn sålde jättegod varm gulaschsoppa och tyskarna surdegsbröd. Man kunde lyssna på "Allt för byn". Sture var där med sin gamla häst som vanligt och skjutsade barnen runt, runt. Alla är klädda i gammaldags kläder. Man kan gå på Kohuldas och äta tunnbrödstut med messmör och kokkaffe. Värma sig vid kaminen och lyssna till dragspelsmusik. Framför allt kan man träffa och krama gamla bekanta. Nymalet kaffe kan man också köpa och det är klart att vi gjorde det. Det var sol och bara 5 grader kallt. Toppendag.


Söndag morgon var det dags att se på vasaloppet tillsammans med Snälle Sven. Vi har gjort det några år nu så det är nästan tradition.

Så kom min brorsdotter med man och lille söte Liam som nu börjat gå. Det är det gladaste och gulligaste kille jag känner.

Jag hann med en sparktur innan Gamle Anders kom lagomt till middagen så det blev middagssällskap en dag till.


Vid halv 11-tiden på kvällen ringde en man. Tjejer, jag kanske är cynisk men av erfarenhet vet jag att om en karl du inte har någon närmare relation till ringer så sent så finns det några anledningar:

1. Han har problem han tror att du kan lösa.

2. Han har druckit för mycket.

3. Han är kåt och ringer runt till alla kvinnor han känner och hoppas att han ska få napp någonstans.

4. En kombination av ovanstående.

Mycket riktigt: "Jag kommer och hälsar på och dricker kaffe". Eftersom jag är en hård och omedergörlig kvinna blev svaret: "Tok heller, gå och lägg dig. Vi ska upp och jobba imorgon bitti." De efterförjande telefonpåringningarna brydde jag mig inte om att svara på och jag till och med låste dörren. Suck



Måndag kväll var det Mister P:s tur att komma. Han hade dock med sig maten. Lövbiff  och som förrätt soppa. Ännu ett middagssällskap.


Nu är en ny kväll och jag har ett förfärligt före i  huset. Disk på hela diskbänken. Golvet fullt med målarburkar och penslar efter målningen av skåpet så jag vet inte var jag ska börja i röran men skit samma. Vem bryr sig. Fördelen med att vara själv. Ingen som skäller om det.

Jag inser att jag är omgiven av gubbar, karlar, killar och män. Tjocka, runda, smala, unga och gamla.


Slutar dagen med en kram till alla goa gubbar och en spark i ändan till alla o-goda. Välj själv.   

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards