Alla inlägg den 6 mars 2009

Av Anita - 6 mars 2009 16:48

Nu har det hänt igen. För nya bloggläsare kanske jag ska börja från början.

Jag har inte problem med att sova utan med att vakna. Fyra väckarklockor hjälper inte mycket. Ibland somnar jag om på sängkanten när jag satt mig upp och ramlar i golvet. Upp Upp Upp! Går som i en dvala ner för trappen (konstigt att jag inte ramlat fler gånger än jag gjort). När jag står och borstar tänderna får jag vara glad för mitt sinne för humor. Vem glor tillbaka i spegeln? Kan det där vara jag? Ser ju precis ut som min mamma? Puuuh.

På med kläderna och iväg. När jag kommit på jobbet (jag vet egentligen inte hur går till men min bil är som en gammal häst. Han hittar själv)) börjar jag vakna till lite smått.


Känner att det inte känns bra. Nej, det känns inte alls bra. Det stramar i rumpan. Känns konstigt runt midjan (ok, magen då om det ska vara så noga). Vid en liten kontroll visar det sig att trosorna är aviga, Jag har midjan där ena benet ska vara. Det som ska vara fram sitter bak i rumpan. Allt precis allt är fel. Undra på att det inte känns bra.

Det värsta är att det är långt ifrån första gången det har hänt. Kanske jag måste skaffa en betjänt som kan hjälpa mig på med kläderna som de gamla hovdamerna hade.


Nu när vi pratar om kroppen så såg jag ett program på tv som fick mig att rysa och jag är i vanliga fall inte så kinkig. Skönhetsoperation där en kvinna skulle taq bort fläsket på magen och man skar loss ett stort blodigt stycke fläsk och lade det i en fin glasskål och visade henne när hon vaknade. Tänk att vakna och det första man ser är en del av ens mage. Gud så äckligt. Ligga där och kolla på det. Jag blir spyfärdig. Nej mina fläskbitar får nog sitta kvar där dom är.


Annars är det äntligen fredag. I morgon sovmorgon för en trött. sliten och energilös kärring som jag.


Mister P hade funderingar om ålder i sin blogg. Om man fyllt 50 och man har klarat av en stor del av sitt liv då är det dags att uppfylla sina drömmar om man ska hinna med.

;Men om man inte har orken då? Om allt kroppen orkar är att klara sig igenom vardagslivet och allt man måste? Om man inte kan sluta jobba för att man inte har råd? Pensionskuvertet kom idag men jag ska inte öppna det och förstöra fredagskvällen med det.


Nåja, inget att gräma sig för. Kanske man kan uppflylla sina drömmar i  nästa liv.


Eller kanske det blir som med knoppen på bilden. Förr eller senare slår den lilla håriga saken ut och blir den vackraste vallmo man kan tänka sig och får stå i en fin trädgård och bli kysst av solen eller någon vacker italienare. Vad vet man. Livet är trots allt ett mysterium.


Nu ska jag fokusera på att ljuset är tillbaka. På att det inte är så kallt längre. Bättre tider är på gång.


Så alla ni som är över 50 år.

 Ett råd från mig: Bara le och rör er snabbt så hinner ingen se rynkorna och bilringarna.

Trevlig helg.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards