Alla inlägg den 14 mars 2009

Av Anita - 14 mars 2009 15:36

Det är ju min profil och visst vill man väl att det ska vara lätt att leva,  men hur ofta är det det. Säg mig hur många dagar man vaknar med ett leende och känner att idag kommer det att bli lätt att leva.....

Nu har jag hittat den och slipper själv bli pessimistcoache: Boken "FEEL BAD och må bra "av Anders Mathlein. Överlevnadsbok för pessimister är en uppgörelse med slentrianoptimisten som lovar oss att det bara blir bättre och bättre.

Som den här vintern till exempel som nästan knäckt mig med snöskottning ,vedbärning ,frysande och bil som inte gått igång och svårt att andas i kylan och isolering då man bara varit hemma och eldat och glott som en idiot på tv. Vad är det för postivt med det och inte blir det bättre av att veta att det finns dom som har det värre.

Det finns alltid någon som har det värre.


Om man inte har rätt att vara negativ då blir ju ingenting bättre. O nej Allt är så bra. Även om det är skit. Världen skulle stått stilla om vi tyckt att allt varit så bra. Jag känner misstro till en sån som Lanefelt och misstänker att hon går hem och skriker och sparkar på möbler när ingen ser. Eller vad tror du stora B. Nu kan vi äntligen få vara sura och förbannade och känna oss gamla och fula och elaka.


Något måste ändras. Blir det en sån här vinter till då måste jag försöka att köpa en snöslunga och jag måste ordna något billigare och bättre sätt att få varmt i huset. Men det allra bästa vore ju om jag kunde sluta jobba för då kunde jag elda hela dagarna och skotta mitt på dagen när det inte var både mörkt och kallt och bara behöva ut med bilen när det vore bra väder.

Jag har ju mina drömmar om hur livet skulle kunna bli men jag måste försöka jobba ett år till sedan ska gamtackan gå ut genom dörren och be alla fula gubbar fara åt helvite och ta med sig svansen.


Ja nu sitter jag här och funderar på negativa saker en lördag då det droppar från taket och jag skottat fram bastun och DataFia och jag ska åka och se mister P-s sista uppträdande innan han drar söderöver.

Så kanske är det den här dagen som livet är lätt att leva trots allt. Vad vet man.

Dagens ord tar jag direkt från pessimistkonsulten:

Ingenting är så hemskt att det inte kan bli värre.

För att lindra plågan lägger jag in två vackra blombilder sedan i somras för som sagt alla har vi en dröm och min handlar mycket om blommor.   


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards