Alla inlägg den 16 mars 2009

Av Anita - 16 mars 2009 17:02

Man ska göra lite olika saker. Ena kvällen bugg och den andra Betania. O yes,

Fyra gamla tanter(en del över 90 år) driver en liten församling i ett gulligt litet kapell. Trots att jag bott här hela mitt liv har jag aldrig varit in där förrän i lördags kväll. En positiv upplevelse. Som att komma tillbaka till 50-talet.

(Jag har aldrig gått i söndagsskola och kristendomsundervisningen gick mig spårlöst förbi tack vare en kristendomslärare som var präst och spottade när han pratade. Satt man längst fram  så hade man fullt upp med att ducka. )

Ja det var ju en förklaring till min okristliga sida.

I betelkapellet var det hemtrevlig och mysigt och det sjöngs gamla salmer och läsarsånger som jag trodde att jag inte hört. Till Datafias och min förvåning så kunde vi dom och sjöng med hur det nu gick till. A-S och mister P uppträdde. Sjöng, spelade cittra och berättade saker ur livet. Vi fick fika med hembakat bröd och tårta och de gamla tanterna utstrålade sådan värme och glädje.

Beundrandsvärt. Jag beundrar människor som brinner för det dom gör oavsett vad dom håller på med.


Igår var en sådan dag som man kan säga att livet var lätt att leva. Sol från en klarblå himmel. Inte en vindfläkt och dropp från taken. Pappersbeda med familj kom och vi satt nere vid sjön och grillade korv och fikade  och kände solen tränga in i vintertrötta ögon.


 Sedan slog Pappersbeda och jag ihop våra kloka huvuden och tittade på www.minipension.se. Där kan man se vad man får i pension och med ledning av den sorgliga läsningen så förstår jag att jag måste plåga på ett år till för att på något sätt klara  min ekonomi. Det är ett år till men ett år går ju rätt fort i alla fall. Det är bara att hålla tummarna för att jag överlever till dess.


 Eftersom bastun nu är framskottad blev det ett bastubad frampå kvällen.Tyvärr mådde jag inte så bra igår. Lite illamående och hängig så kvällen tillbringade jag under några filtar på soffan framför tv.n och gjorde inte ett skvatt orkade inte ens blogga.


Eftersom jag inte törs sluta jobba än kommer dagens ord väl till pass.

Att tänka det rätta men inte göra det är den feges lott.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards