Alla inlägg den 22 mars 2009

Av Anita - 22 mars 2009 16:08

Efter tre dagar i magsjukekarantän då jag inte sett en enda människa börjar livet återgå till det normala och jag börjar på darriga ben börja leva igen.

Konstigt att man kan bli så utmattad av en sån här pärs.


Kylskåpet var tomt så igår morse drog jag till byn för att handla lite lättsmält mat, fiskgratäng och blåbärssoppa. Sen blev jag sugen på hamburgerkött och rödbetssallad. Inte vet jag varför men det var gott. Matlusten börjar komma tillbaka.


Broder O kom och skulle ut på sjön och pimpla. Dock kom han hem efter någon timme utan en enda fisk och det hade aldrig hänt förut sa han. Nån liten kattabborre brukar han i alla fall få.


Så kom mannen jag målat jämtlandsskåpet till och ville att jag skulle måla ett till. Det var ju bevis på att han tyckte att det jag målat blev bra och det känndes ju fint.


 Frampå kvällen kom PappersBeda och skulle ligga över för  vi skulle ju baka tunnbröd idag.


Vi såg på "Robinsson" Jag blev lite besviken. Sökt till Robinsson för länge sedan när det var en tävling för naturmänniskor. Nu vet jag inte vad det är. Inte fick man riktigt klart för sig vilka människorna var och så får det väl nån gång ta stopp. Sätta en hop människor i ett träsk utan mat i fyra dagar. Lite överdrivet tycker jag nog och vet inte om jag ska bry mig om att se det mera.


PappersBeda och jag var ner till byn och eldade i ugnen. Det är bra om man får ugnen lite varm i förväg för då går det fortare att få upp värmen när vi ska till att baka.


Så idag har vi bakat. PappersBeda som idag får heta KavlarBeda for redan klockan 6 för att göra eld. Vid 8-tiden for jag ner och så bakade vi några timmar. Det brukar komma rätt många och provsmaka men idag kom bara Snälle Sven.


Nu är frysen full med tunnbröd och det blir bra att ha till påsk när alla de mina kommer och alla gillar hembakat tunnbröd. Beda och jag jobbar jättebra tillsammans. Vi har bakat i flera år nu. Hon kavlar och jag gräddar och det går som en dans.


Nu är det söndagseftermiddag och söndagseftermiddag gillar jag. Lite lojt ligger jag framför tv.n och bara tar det lugnt. Det är lite mulet och grått ute men bara någon grad varmt.


Dagens vårtecken: Danstejerna har börjat planera inför Dansbandsveckan i Malung.


Dagens ord Lycka är småstunder fångade i flykten.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards