Alla inlägg den 11 september 2012

Av Anita - 11 september 2012 09:52

Oj hur det blir när man inte skrivit på några dagar. Närminnet blir sämre och sämre men jag börjar väl med att säga att jag är otroligt snorig. Att man kan ha så mycket konstigt i näsan som pockar på att få komma ut.


Lördagen stormade det fortfarande även om det faktiskt gick att gå ut. Jag hämtade Sofiepropp för nu var det dags för hennes och min helg.

Fullastad med dricka, chipspåsar, en älgkalvfile från hennes mamma och ett par gurkor från deras växthus åkte vi hem. Dessutom hade vi lite kladdkaka att mumsa på.


Vi äter alltid plankstek när hon kommer på sitt höstbesök och med älgkalvfile blir det en delikatess utöver det vanliga. Sedan knulade vi ihop oss i soffan och såg på en WaltDisneyfilm "Trassel". Vilken film, vilken musik, vilken mimik. Det var en häst där som var det absolut häftigaste jag någonsin sett. Så bra. En film för både barn och vuxna. Helt fenomenal. Se den.


 

Så kom en gammal granne och hälsade på som jag inte sett på flera år.



Sofiepropp och jag funderade över hur man bär sig åt för att tjäna pengar på sin blogg. Det vore väl något för mig som ändå skriver blogg för nöjes skull och som har så taskigt ställt. Är det någon som vet hur man gör?????


Så kom söndagen med mojnande vind så man kunde vara ute och då gick vi min nya stig bort till Kinabrors hus.

Dagen började med att Datafia kom och gjorde mig sällskap vid frukosten och vi tog en promenad nu när vädret var bättre. Nere vid badstranden hade det blåst in massor med små snäckor som jag tog hem.


Så åkte Sofiepropp hem men innan dess hade jag haft besök av två till människor. Det var många som dök upp den här dagen. Kaffepanna av Kaffepanna på om man så säger.


När jag så småningom blev för mig själv plockade jag en hink lingon och satt mig på verandan och luftade min trumma lite grann. Jag såg snösparvarna komma flygande på sin flytt söderöver och när stormen bedarrat hör man djuren fåglarna och jägarna. Iår må dom nog ha tyskar här för jag hörde till och med ett jakthorn ljuda på andra sidan sjön.


Lite senare på kvällen kom PappersBeda med ny man för att låna min gamla lingonrensarmaskin. Den är så bra så med gemensamma krafter tog det bara en liten stund att rensa 2 hinkar lingon.


 

Vardag igen.Dags att göra lite nytta. Veden ska hem. Då blev det en dag av trassel i verkliga livet.

Som sagt, med en näsa som kräver snytning tog jag med en hel rulle papper.

Båten full med vatten. Ösa.

Elmotorn köra fast i sjögräset gång på gång. Veden fraktas alltså i båten för att tas upp vid bryggan.

Årorna ramlade i sjön.

Kameran som jag hade i fickan ramlade ur och hamnade i vattnet.

 

Så här blev det. Jag som använder min kamera så mycket. Jag lade den i badrummet uppe på elementet och höll tummarna för att ett under skulle ske.

Pappersrullen ramlade också i vattnet så det blev att göra gubbsnytning hela dagen.

Tänk så märkligt att så fort jag ska göra något som har med ved att göra så blir det bara skit. Jag hatar att hålla på med ved. Fy sjutton.


Det blev lite bättre fram mot eftermiddagen. Jag fick en hel påsa äpplen av Sundsvallsborna och sedan hittade jag ett fantastiskt lingonställe så det tog ingen tid alls att rafsa ihop en halv hink innan det började regna.


Sedan kom broder O med sambo och hälsade på och så hade den dagen gått.


Imorse sov jag jättelänge ända till 9 så förkylningen tar väl på men när jag provade kameran så fungerade den igen.

Tack lov och pris. Jag kan inte klara mig utan kamera och när man inte har kamera på sin mobil så måste man ha en kamera. Måste ocvh måste föresten. Vill vill man ju i alla fall.


Dagens ord: Se alltid till att ha blixtlås på fickor där man har nycklar, kamera eller telefon.   


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards