Alla inlägg den 17 juli 2015

Av Anita - 17 juli 2015 08:30

Tänka att vi hade sådan tur i tisdags när vi var iväg på vår lilla resa. Det började inte regna förrän vi var på väg hem för nu har det varit två blåsiga och kalla dagar.

 


Syrener och lupiner har i alla fall äntligen slagit ut och även de vita rosorna har äntligen slagit ut i blom.

 

I förrgår tog vi det lite lugnt och jag stökade i trädgården när Lille Liam och hans kompis kom vandrande med en bullpåsen och ett kexpaket i handen. Tänk att dom för första gången fått gå hit igenom skogen alldeles själva.

Vi hämtade saft i röda muggar och naturligtvis skulle vi sitta i tomtarna lövsal och konferenslokal. Där satt vi och fikade tillsammans med 4 tomtar och pratade om jultomtar och andra tomtar och diverse saker som småkillar gillar.


Efter ett tag kom AMV och Gubben och hade med sig barnbarnet Underfundiga Ronja och hon lekte med killarna en stund och sedan följde jag pojkarna hem efter strandstigen som nu börjar bli igenväxt så små killar går nog som i en djungel när dom går där.


Jag är rent förbannad på mig själv. Tanken var att jag skulle åka på dans på Hällesjö en enda gång isommar och det när Jannez spelade och jag fick för mig att det var nästa onsdag men tro på sjutton att det var den här onsdagen och jag missade alltihop. Det grämer mig att jag hade så lite koll.


 

Som jag berättat så är Sonens kompis Majonäsen här på besök. Han är helt galen och så rolig så man får skratta hela tiden. Om ett gott skratt förlänger livet så kommer jag att leva längre på dom här dagarna. Synd bara att det blåst så väldigt så det inte blivit något fiske för honom. men igår var det väldigt aktivt. Det fanns annat att göra.

 

Han och sonen byggde spångar över diken och röjde strandstigen och runt nere vid sjön och hjälpte mig att klyva ved så högen växte stadigt under dagen.

Jag försökte rensa pärlandet borta på Stedesbacken men fick ge mig för det var så mycket mygg.


Kvällen skulle vi fixa grillkväll för Sundsvallsborna dom yngre och visst gick det att grilla om man höll till i lä från huset men det blev till att sitta inne och äta. Som vanligt så måste man ha en plan B. Alltid Alltid

 

Jag ska bara säga att det blev Fisksjöns mest helgalna kväll.

 

Det togs fram gitarren och jag tog fram mina trummor och munspelet. Majonäsen spelade på sked och rasslade med kökslådan. Där fanns många bestick som rasslade fint i sången och musiken. Sonen och jag sjöng tillsammans och det var nog första gången. Så vi skrattade. När Majonäsen gjorde en improviserad indiandans till mitt trummande var det obeskrivligt. Katten Morris satt på behörigt avstånd och tittade på oss med bekymrade ögon.

 

Det var verkllgen en kväll att minnas och idag flyger Majonäsen tillbaka till Skåne och Sonen hämtar Fjällan vid samma flyg. Ombyte. 

 

Det är lika blåsigt och grått idag som igår och det är ett under att blommorna ändå slår ut. Solen fattas oss och tänk om det kunde vara lugnt någon dag. Dessutom fattas mig bilen. Jag känner mig väldigt handikappad när jag inte kan åka någonstans utan att be att få låna bil. 

Vad är det mer som fattas mig. Jo att kunna bada i sjön. Klart man kan men det är inte något nöje i blåsvädret och kallvattnet. 


Dagens ord: Den här tiden på sommaren vet man aldrig vad som dyker upp och det är väl det som är lite spännande.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards