Alla inlägg den 25 juli 2015

Av Anita - 25 juli 2015 22:18

 

Det gäller att ta tillvara dagarna för dom kommer aldrig tillbaka.

Torsdag var det dags för det årliga flottyrfrossan.

 

Det var Sonen och Fjällan, BilMagnus och Lille Liam och jag.

Bilmagnus och Sonen stod ute på förstukvisten för det luktar så hemskt om man friterar inomhus.

 

Oj, räkor och fläskkött och lökringar och västerbottenost och en del andra godisar och efteråt satt vi i soffan som riktiga degisar och bara stönade. Det händer bara en gång om året så det kan man väl leva med.


Igår åt vi på hotellet allihopa. Det var regn men på eftermiddagen sken det upp några timmar. Så kom TuppOla och lämnade katten Felisia som ska vara här några dagar.

Jag gick till Stedesbacken och rensade lite ogräs. Det fullkomligt väller av blommor där så man kan knappt sätta ner foten för alla blommor.


Så frampå kvällskvisten gjorde jag en sådan vandring som vi gör hela tiden här. Går runt till varandra och pratar och fikar och snurrar på. Först blev det Kinabror och sedan StockolmsAnders och gamla StockholmsKarin son fick ett besök. Dom satt utanför huset och gosade sig i solen som tittade fram. Så vidare till Broder B.

 

Där var grillning på gång och DataFia och Gubben och så kom StockholmsnAnders. Jag fick ett glas vin och vandrade hemåt.


Efter ett tag kom DansBritt.

  

Hennes dotter och tuffa naturgänget skulle åka kanot i ån mellan Hammarsjön och Fisksjön. Ingen har paddlat där på många år. Bäverdammar, steniga forsar. nedfallna träd. Träskmarker och sly och oframkomliga ställen och för att inte tala om myggor.

Att ge sig iväg på kvällen när regnet står som spö i backen är verkligen en utmaning.

DansBritt skulle hämta upp dom här i Fisksjön Vi väntade och väntade och solen gick ner och månen kom upp.

 

Dimman började vältra in och vi började faktiskt bli oroliga ju längre tiden gick.

 

Vid tolvtiden skjutsade Dansbritt mig hem och Kinabror och hon for längst bort i sjön och så småningom kom dom mitt i natten. Det äventyret skulle jag inte velat vara med om kan jag bara säga.


Det blev dåligt med sömn på natten. Kattorna bråkade, det vill säga Felicia fräste och morrade och Morris han ville bara leka med henne.

Vaknade till en solig och vacker dag. Den måste utnyttjas till sista droppen för imorgon blir det regn igen.'

 

En del tog fyrhjulingarna och åkte på utflykt. En del for för att bestiga Vättaberget, En del åkte motorcykel och jag tog cykeln och for och tittade på hjortronmyren.

 

Jo då, det blir nog lite hjortron men det dröjer nog två veckor innan dom är mogna. Så fortsatt jag ner till Sommarcafe och nere på byn vimlade det av bilar och folk, mest bara främlingar. Det var släktträff och barndop på samma dag. När jag satt utanför sommarcafe och fikade kom en gammal bekant och hans dotter och hund. Vi blev sittande och pratade jättelänge. En del människor är det så lätt att prata med och det finns så mycket att prata om och då blir det trevligt.


Har ni tänkt på att när man cyklar efter en gammal grusväg en solig sommardag slår de härligaste dofter emot en. Vägkanterna är fulla av doftande rödklöver. blåklockor och prästkragar. Efter dikena  på Fisksjövägen blommar det massor med lila "jungfrumarienycklar" och det är så vackra blommor. Det börjar faktiskt komma fler och fler fjärilar nu men fåglarna har tystnat. Det är bara svalorna, de älskade glada härliga svalorna som fortfarande kvirrar omkring och kvittrar.


När jag kom hem satt jag en stund i solen och läste och då kom fjärilarna och satt sig på mig och det är första gången iår.På tistlarna trängdes humlorna.

 

Så började vi äntligen stöka nere vid bryggorna och försöka laga till så gott det går. Jag gick omkring i vattnet och flyttade stenar. Det går rätt dåligt med min skadade hand men man måste ju försöka så gott det går i alla fall.

Så middag och leta reda på katterna och halvsova på soffan och fäkta efter myggen som kommit in.


Dagens ord: Fjärilarna sätter sig bara på dom som kan sitta stilla nog länge. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards