Direktlänk till inlägg 11 februari 2018

GUBBDAGIS

Av Anita - 11 februari 2018 08:55

 

Den här veckan har jag banne mig bara träffat gubbar.

Eftersom det varit fel på vattnet hos Kinabrors hus så har det varit reparationer och fraktande av vatten och fikande och pratande. Det har varit Storfiskarna som varit här mest hela veckan och Datafias Man som är specialisten på rör och sådant. Så har Rosenknoppen varit här och tittat på och TuppOla har varit här en sväng och så förstås Kinabror och hunden Jack. Bara karlar som ni hör.


Det blev ingen vattengympa eftersom det var fullt upp med reparationen och på torsdag lyckades Kinabror och Storfiskarn få till vattnet och Kinabror började flytta in i sitt hus, grannhuset på samma gård som min.


 

Vädret har varit fint och inte en enda dag har det snöat och då får man ju vara rätt så nöjd.

Ibland har solen till och med tittat fram en stund.

Jag och Jack har gått på skoterspåren nu när dom frusit till och äntligen kan man känna sig lite fri och slippa gå på vägen.

 

Nog har det blivit massor med snö alltid. På gamla ladugården är det så mycket snö så man kan knappt se att det är ett hus under all snö.

 


Igår var DansBritt här ett tag och jag fick äntligen träffa en annan kärring och inte bara gubbar. Som det alltid är på vintern så är det alltid något som klatrar. Nu när vattnet är ok och snön är bortskottad så är det fel på Kinabrors snöskoter och han har mekat med den.

 

TuppOla har varit på Kolbjännsjön och pimplat. Det har varit öppning och verkar ha varit många där för det har kört skotrar över sjön i massor. TuppOla fick några fina fiskar minsann.

 

Mer har inte hänt här i skogen och snön. OS har ju börjat och Kalla vunnit skidtävlingen och det har det pratats på radion och tvn hela dagen.Som ni vet då är jag inte ett dugg intresserad av sport. Vet bara att det är sport på nästan alla tv-kanaler och på radion så jag blir så less och då är det bara början.


Vissa saker får kosta vad som helst som sport och försvarets helikoptrar som år så dyra att man inte ens kan köra dom. Vad är det för ägghuvuden som beställer sådana. Vilken konstig tid vi lever i. Ibland finns det minsann pengar till vad som helst och ibland finns det inte ens pengar till äldreboenden och sjukvård. Jag bara undrar.


 Jag för min del skulle vilja åka någonstans. se något nytt. få ny energi och inspiration och inte har jag hunnit med  ens en liten del av det jag velat göra.

Jag blir snart 70 och då vet man ju inte hur många år man har kvar att leva. Tanken slår mig med all kraft. Faaaaan vad jag börjar bli gammal. Hur ska jag hinna? Hur ska jag orka?Hur ska jag ha råd? Frågor hopar sig minsann men vad ska man göra. Tur att ättestupan finns på andra sidan sjön så dom kan putta i mig om jag blir senil och sjuk.

 

Nåja, man kan inte få allt här i världen så jag får väl nöja mig med en vinterpromenad med hunden och glädjas åt solen som faktiskt kommer fram ibland och värmer på ryggen.


Glädjas åt att blodapelsinerna från Italien är så söta och goda och att jag ska laga älgbiff med lök och gräddsås och äta med lingon och gurka till och mina egenodlade potatisar. Det är minsann inte alla som får äta det till söndagsmiddag.


Man får drömma om en härlig sommardag som förhoppningsvis kommer.

 

Dagens ord: Man får vara glad för det lilla och ta en dag i taget. I snöiga vintern får man vara glad för minsta solglimt.



 
 
Äppelblom

Äppelblom

11 februari 2018 09:52

Hej Anita!
Har nyss suttit och skrivit ett långt meddelande till dig och så försvinner allt bara. Orkar inte skriva det en gång till.
Vad det gäller dina tankar om ålder och att tiden går för fort, så tänker jag precis likadant. Jag tror att det är ganska normalt. Jag vill också hinna så mycket mer och känner att det är bråttom på något vis. Bäst att trycka på skickaknappen innan detta också försvinner.
Ha det bra och varma kramar från Värmland.
Inga

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Anki

Anki

11 februari 2018 12:35

Åh ... älgstek som är så gott! Säkert minst tio år sedan jag åt det :)
Det händer lite hos dig i alla fall och du slipper vara ensam! Snart blir det vår igen!
Ha det gott Anita!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
ibod11

ibod11

11 februari 2018 15:17

Hahaha, du och gubbarna hade säkert trevligt tillsammans :D Men det är klart att det kan kännas välkommet med lite kvinnligt sällskap emellanåt. Lite annorlunda samtal brukar det ju bli :D
Skönt att reparationerna har klarats av. Sällskapet kanske har varit kul att ha men ni bor ju tillräckligt nära för att ha sällskap av varandra i alla fall :)
Den söndagsmiddagen lät inte alls dum. Nu för tiden är det sällan man äter stek. Synd, för det är ju så gott. Jag tror inte att många ungdomar lagar sådan mat utan det är nog mer förknippat med middag hemma hos föräldrarna.
Hoppas takdropp och vårvintersol ska ge dig fina dagar framöver :)

http://ibod11.com

 
Soldansaren

Soldansaren

11 februari 2018 18:31

Ja du, det där med sport... åkte förbi hockeyarenan här i stan för någon timme sedan och såg mängder av poliser. Det är likadant varje gång, man tror att hela stan är hotat av terrorister så mycket poliser är det ute men nej, det är bara en massa idioter som ska komma och titta på andra idioter som skickar runt en puck. Då finns det resurser. För ett tag sedan pratade jag med en man som ringt polisen när någon höll på att bryta sig in i hans lägenhet. Polisen hade tyckt att han skulle gå ut och konfrontera inbrottstjuven! Jag blir så arg. Och vården ska vi bara inte tala om.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Tezz på Andromeda

Tezz på Andromeda

11 februari 2018 18:39

Tack för din roliga kommentar inne hos mig! Tyvärr försvann den på något underligt sätt dåjag skulle godkänna den.. ?!?
Det där med sport och pengar, ja visst är det märkligt hur det då kan prioriteras minsann.
Ha en fin söndagkväll!

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ann-Marie

12 februari 2018 14:34

Lyssna på P4+ via dator eller telefon så får du lyssna på fin musik. Minimalt med prat och sportfritt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards