Direktlänk till inlägg 3 september 2020

ATT GRUVA SIG

Av Anita - 3 september 2020 06:38

I förrgår skulle jag åka till tandvården på lasarettet för op och det gruvade jag mig för. Kinabror skjutsade mig och vi for i god tid för jag kände på mig att bara att hitta dit skulle ta tid.


Dagen började med strälande väder. En stor flock sidensvansar kom för att mumsa rönnbär men det finns inte ett enda rönnbär iår. Tur nog finns det lite vinbär kvar på buskarna och dom satt i sig allt i ett nafs.


Nu svamlar jatang på. Det var resan till Östersund och det blev inte som jag tänkt. Virrade runt på sjukhuset för att hitta men det visade sig att det inte alls var inne på sjukhuset utan längre ner och inte stod det något på dörren heller. Jag frågade folk och till slut efter ett himla springande hittade jag rätt.


Då var det rtg och ingen tandläkare var där men en tandhygenist tog hand om mig och putsade och tryckte och grejade och så skulle jag tillbaka sedan när tandläkaren var där. Så det var bara att fara hem 1800 kr fattigare. Hela dagen gick åt. 


Nåja, dagen slutade bra i alla fall. Jag tog cykeln och for en sväng till  Broder B:s fru och där fick jag en tröja hon stickat till mig.

 

Så glad jag blev. Den var mjuk och härlig och jättefin. Nu kan jag kassera min gamla lagade kofta och jag kände genast att den här kommer att bli en älsklingströja. Så ett bra slut på en konstig dag i alla fall.


 

Så igår var det också en fin dag. Solen kastade in lite ljus genom orkidefönstret och fick blommorna att lysa så fint.

 

Det är slut på blomstertiden utomhus nu. Det är svårigheter att få ihop en blombukett av tama och vilda blommor men jag gör så gott jag kan. När det är sommar ska man alltid ha blommor på borden. Det känner jag.

Den här gjorde jag till AMV:s födelsedag med stor möda.

 

Mitt på dagen kom LoppisCarin för att hämta mera loppisgrejor. Hon hade med sig varm korv och bröd så Kinabror, hon och jag åt lunch och sedan satt vi på verandan och fikade. Kanske sista gången iår som vädret ät så fint att man kan sitta där men man vet ju aldrig. September kan bli fin ibland.


På eftermiddagen for Kianbro och jag till skogs för att plocka lingon. Luften var klar och fin och det är så skönt att plocka lingon. Det är rena meditatinen att gå omkring och rafsa.

 


Naturligtvis har man med fika och det är konstigt att kaffe smakar så gott ute i skogen.

 

Jack är med förstås och äter blåbär för fullt och håller sig nära hela tiden.

 

Han vill förstås också ha lite macka.


Vi fick i alla fall ihop varsin hink med bär även om det inte var det värsta bärstället man varit på. 

Idag kommer AMV och Gubben och jag har mina planer men man vet aldrig. Kanske blir det inte det jag tänkt. Vi får se.


Dagens ord: Det blir sällan som man tänkt och ibland kan det vara tur.

 
 
Ann

Ann

3 september 2020 12:10

Hej! Åh vilken fin tröja! Underbart med hemstickad! Och vilka fina färger! //Ann

http://dansann.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

3 september 2020 13:03

Så försmädligt att inte läkaren var på plats. Hoppas att det fungerar bättre nästa gång.
Vilken fin tröja du fick.
Och en massa bär fick du plocka också. Fryser du in dem eller kokar du sylt av dem?
Ha en fin torsdag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Anita

3 september 2020 14:05

Fryser in och tar fram eftersom

 
Göran

Göran

3 september 2020 21:16

Fin tröja! Det är något visst att ta på sig något som någon gjort med en själv i tankarna. Som 8-9-åring fick jag också en hemstickad tröja av min favoritmoster. Jag använde den nästan hela vintern det året och sörjde den då jag vuxit ur den hösten därpå.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

3 september 2020 23:22

Vilket antiklimax att gruva sig för en operation och sedan få vända hem med oförrättat värv. Men pengar kostar det ju bara man går förbi en tandläkarmottagning, tycker jag. Det var i alla fall en fin tröja du fick, i härliga färger och varm såg den ut.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

4 september 2020 11:09

Älskar fönsterfotot. Tröjan ser fin ut. Rätt färg också. :) Det hade varit billigast om ni inte hittat dit.:) Numera vägrar jag att pröjsa för tandh. besök där de ska lära mig att borsta tänder och använda deras dyra stickor m.m Det går inte att lära en gammal Bosse att sitta.
Blåbär, mums! Det äter jag varje morgon. Men färska är givetvis bäst.
Helgkram

http://gotlanduppochner.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

4 september 2020 18:45

Vilken besvikelse att tandläkaren inte var där så att du måste åka in en gång till. Men kanske kunde tandhygienisten fixa en del av jobbet.
Du fick verkligen en fin och säkert jätteskön tröja att ha nu när dagarna blir kyligare. Fina färger. Vad duktiga ni är som plockar så mycket bär. Jag är för otålig eller för lat för att få ihop någon bärskörd. Jag äter de bär jag plockar på en gång och resten får vara.

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

5 september 2020 06:36

känns långt och onödigt att åka till sjukhuset utan att få träffa läkaren.
I övrigt en bra dag!
Såå fin tröja! Jag förstår att du gillar den!
Jag avskyr att plocka bär ... köper lite lingon istället. :)
Ha en bra dag!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards