Direktlänk till inlägg 30 oktober 2021

ONT I FOTEN

Av Anita - 30 oktober 2021 10:13

 

Nog är det själva sjutton att så fort jag tar tag i att jobba en hel dag så blir det något fel. Gammeldomen slår till med kraft. Nu var det en dag som jag krattade och körde löv och gick flera rundor i skogen med hunden Jack och kastade bollar och lekte.

Så fick jag ont i en foten som sjutton. Inte vet jag varför men less blir man när det inte ska gå att anstränga sig utan att man får ont någonstans.

Hur ska det här gå till vintern när snön kommer och jag ska skotta och skotta och ampas med lite av varje?


På tal om det så håller Kinabror på att flytta fram till sitt vinterhus nu. Han fixar traktor och fyrhjuling och gör sig redo för att åka ner till Skåne. Hunden Jack anar fan och håller sig i närheten. Han till och med sitter i knä stor som han är.

 

Vädret har varit minst sagt omväxlande den här veckan. i onsdags när vi åkte till Bräcke för att Kinabror skulle klippa sig så regnade det som sjutton nästan hela dagen och så plötsligt blir det flera grader varmt och sol.

 

Jag har inte hälsat på AMV och Gubben sedan dom flyttat till radhuset från sitt jättestora hus men nu blev det av i alla fall och det var riktigt gulligt hus och mer lagom till två personer. Dom ska ju ändå vara utomlands en hel månad i vinter och så har dom barnen i Uppsala och så sportstugan här hos mig så dom behöver inte större plats.


Torsdagen kom Gamle A som vanligt och så kom Broder B med fru och hund och frampå kvällen kom det visst någon annan. Den dagen gjorde jag inte mycket för foten hindrade mig.


 

Som vanligt åkte vi till Hammarstrand och hämtade DansBritt och for till Lergodset för att äta lunch. Det är ett så fint hus och på trappan står den stor och fin hund. För säkerhets skull har dom satt fram sparkarna för dom väntar väl vinter skulle jag tro.  God mat som vanlig var det.


Handlade och köpte talgbollar till fåglarna och hundgodis. Visserligen åker hunden Jack med Kinabror till skåne men den andra hunden Bamse vill ju också ha godis.

 

I dag är det lite mulet men regnar inte ännu men det hänger i luften.


Jag bryr mig inte längre om att pynta inför spökdagen. Förr köpte jag en pumpa och gjorde en lampa men inte längre. Man blir väl gammal och har tappat leklusten. Föresten så tycker jag att det går till överdrift med alla döskallar och lik och hemskheter. Känns som om det är handelsmännen som tjänar mest på all skräck. Kanske är det jag som är gammal och inte förstår mig på det längre.


När jag var ut såg jag att några blommor lever fortfarande men det mesta har gått till vintervila nu. Så gulliga är dom hör penseerna och håller sig så länge.

 

En liten nyfiken blomma i den gamla mjölkkrukan. Ser ut som en liten tant med mössa.

 

I dag kommer AMV och Gubben och vi ska till Hammarstrands hotell ikväll och lyssna på musik.


En sak har jag att vara glad för. Det blir vattengympa och det har jag saknat så mycket. 


Dagens ord: Dags för vintertid och det är bara något fjask att hålla på att ändra tiden. 

 
 
Ingrid

Ingrid

30 oktober 2021 11:57

Det där att man få ont så fort man gör något utöver det vanliga är du inte ensam om minsann. Det får man helt enkelt räkna med.
Så bra att du får börja med vattengympan igen.
Glad Halloween!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Amisa

Amisa

30 oktober 2021 14:48

Tråkigt att din bror snart försvinner iväg! Du har tagit väldigt fina bilder - det ser så lugnt och fridfullt ut.

Ta hand om dig, hoppas din fot snart blir bättre igen!

http://min-inre-vagvisare.bloggplatsen.se

 
DansAnn

DansAnn

30 oktober 2021 15:10

Fina höstbilder! Vi ses på hotellet ikväll! Det blir trevligt med bra livemusik!

http://dansann.blogg.se

 
Anki

Anki

31 oktober 2021 08:15

Så är det ... ont i kroppen efter minsta ansträngning ... det får vi nog stå ut med , men inte är det kul!
Vackra höstbilder!
Ha en fin söndag!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Soldansaren

Soldansaren

31 oktober 2021 16:23

Det verkar vara vackra dagar i Fisksjön i alla fall. Jag har inte gjort några pumpalyktor men jag har varit ute och satt upp ljusslingor för att mota mörkret.
Var rädd om din fot!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards