Direktlänk till inlägg 14 mars 2022

HÄRLIG SÖNDAG

Av Anita - 14 mars 2022 08:16

 

När man vaknar av att solen tittar in och vinden vilar förstår jag att det skulle bli en härlig dag. TuppOla och hunden Vaimo kom och så gick vi in till Broder B och började planeringen för dagen.


Vi skulle ut på sjön förstås och jag är lite bättre i foten och trodde nog att jag kunde gå dit bort. Jag tänkte inte pimpla någonting men sitter gärna vid land och gör iordning grilleld.

Packar min ryggsäck och drar iväg i ganska maklig takt för att spara min fot.

 

Inne vid land var det fortfarande en halv meter med snö och Hunden Jack började gräva upp en stor grop i snön. Där lade han sig och rullade och gick inte därifrån innan jag bad honom att gå in i skogen och hämta pinnar att elda med.

Så kunde jag göra eld och han kom med högvis med pinnar att elda med.


Så kom DansBritt gående och hon hade till och med en bra stol att sitta i.

 

och SOLEN sken och värmde.

och Elden brann.

Nu märkte jag att gammeldomen har satt in. Att sjunka ner i snön och ha problem med att komma upp. Oj vad jag börjar känna mig stel. Inte minns jag att det var något problem med att röra sig i snö men nu fick jag se på annat.


Efter ett tag så kom Broder B med Fru och hunden Nalle.

 

och SOLEN sken och kaffet smakade bra.

och Elden brann.

 

Killarna pimplade men fick bara en gädda och en massa småfisk. Det är inget bra fiske den här vintern men

SOLEN sken och inne vid stranden grillades det. Att vanlig grillkorv kan vara så gott grillad på en pinne över eld.


 

Så skönt att jag tog mig iväg med min jäkla fot.

 

Efter några timmar i solen började DansBritt och jag gå tillbaka hem i sakta mak. Hunden Jack följde med och vi fortsatt att sitta i solen hemma på gården.


När killarna kom tillbaka var det dags att gå in till Kinabror och se på skidskytte och så blev det dags att fixa lite mat.

Det blev kasslergryta med ris.

 

Så var det "Farmen " och jag tyckte att det var lite synd att Prins förlorade dagens tävling. . Han har ju verkligen varit den duktigaste på att snickra och göra en massa annat så han var mer värd att bli kvar. Så tycker jag i alla fall. Nåja nu är det bara en vecka kvar. Få se hur det går. Nu är det sista veckan innan allt är slut.


Nu en ny dag och en ny vecka. Fortfarande fint väder men minusgrader än så länge och det är lite tur i alla fall för då håller det sig fint på sjön och på skoterspåren. 

 



Dagens ord: SOL å så jag längtat till sol. Likadant tycker mina blommor som växter så man nästan kan se det.

 
 
Ingrid

Ingrid

14 mars 2022 09:27

Vilka underbara bilder från er utflykt! När man ser dem förstår man varför du är kvar vid Fisksjön!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Skatan

Skatan

14 mars 2022 11:04

Det här är därför jag älskar dig och din värld i Fisksjön. Du tar tillvara på allt positivt du kan trots motgångar. Vilken härlig SOLIG dag.

http://https://skatanstankar.com

 
Andy

Andy

14 mars 2022 13:56

Ser helt magiskt ut!

http://tankar.notepin.co

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

14 mars 2022 20:58

Underbara bilder från en härlig dag i och på Fisksjön :D Vad mysigt att sitta där i värmen och sola medan elden sprakar och korven grillas. Men jag hoppas att din fot blir bättre för så där kan du ju inte ha det. Det är mycket foten måste klara av i sommar.

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

15 mars 2022 08:28

Ser ut som en alldeles fantastisk dag!
Härliga bilder!
Önskar dig en fin fortsättning på veckan!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Åke

Åke

22 mars 2022 06:13

Vilken dag! Så härligt att se att du tinar fram. Jag kan fantisera om lukten från elden. Krya på dig i foten nu. Trevliga bilder du bjuder på.

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards