Alla inlägg den 27 mars 2022

Av Anita - 27 mars 2022 11:11

 

Från glädje till missmod. Från sol och vårkänsla till snö och storm och annat skit.


Började egentligen i torsdag då det var dags för bilbesiktning. 2 år med bilen som klarat sig igenom besiktningen men nu var det fel på handbroms och någon fjäder som var av. Dags för service också så det lär väl bli en dyr historia. Skit.

 

En av mina fd jobbarkompisar skrev att jag skulle göra en avverkning på min skog. Va då skog. Jag har väl ingen skog mer en skogsdunge. Runt omkring har man avverkat. Vissa har försökt att gallra istället för att göra kalhyggen som skogsbolagen gör. Då har de träd man lämnat blåst ner i blåst så det har inte heller blivit bra.


 

Den lilla biten skog jag har är tillhåll för massor av fåglar. Nu i vårens tid har duvorna börjat kuttra och pärlugglan hoar på kvällen och snart kommer tranorna.

Bäcken som rinner genom skogen porlar och vättarna bor i underjorden.

 

Marken är full av orkideer som guckusko och nattviol.

 

myggblomster och olika nycklar. Dessutom många andra blommor som man bara ser där.

Att släppa lös en skogsmaskin sim skulle köra sönder den fuktiga marken och göra stora sura spår där allt detta bor. Ta bort den sista skogen som tar emot blåsten lite.

Nej, den skogbiten ska vara fristad för djur och växter och småfolk så länge jag får bestämma. Nog om det.


 

Så fredag blev det årsmöte på Håsjögården och lite mat. När jag kom hem stormade det så jag nästan inte klarade att ta mig in för vinden och natten blev förfärlig. Det gick inte att sova. Det dånade och huset skakade men det blev bara strömavbrott en stund om man ska vara positiv.


Igår eftermiddag blev det lite lugnare så jag kunde gå ner till sjön och se på förödelsen där. Det stora bordet som jag brukar skura mattor på hade blåst till skogen och benen hade brutits av.

Allt löst låg i skogen och det stora värmaren hade blåst omkull. Fågelbordet hade blåst iväg och varje hink och lösa grejor låg i skogen. Så var det med det.


Så blev det sommartid. Det fjasket som man håller på med varje år helt i onödan. Dessutom är det löjligt att kalla det för sommartid för just inatt snöade det som det inte gjort på veckor. Sommartid jo jag tack jag. 


Stora flingor dalar ner och det är nollgradigt.

 

Dagens ord: Sommartid och snö. Ja ni hör själv.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards