Direktlänk till inlägg 16 mars 2022

TOTALT VÄRDELÖS

Av Anita - 16 mars 2022 08:55

När måndagen bjöd på lite sämre väder så tänkte jag att jag skulle göra lite nytta. Foten kändes lite bättre så jag tog med mig hunden Jack och gick på promenad. Vi mötte Broder B med fru och Nalle och följde med dom hem till sig för att dricka förmiddagskaffe. Efter ett tag kom Kinabror som varit ut på sjön och vittjat sina krokar.


Så gick jag hem och började med det jag gruvat mig för i flera år nu. Fönsterputsen. Började i köket  Jag har ju fått så mycket goda råd och det verkar som en barnlek att putsa fönster.

Jag har en sådan där elektrisk grej som suger upp vatten och har en skrapa i änden. Jag har bra trasor och en rejäl svamp. I vattnet har jag lite yes och rödsprit. Det borde gå bra. Inte för mig inte. Jag är fortfarande förbannad fast det gått en hel dag sedan.


Jag har fönster som är spröjs på ena rutan. Det är dubbla rutor och man måste skruva isär dom. Då blir det alltså fyra rutor att putsa och alltså 8 rutor på varje fönster.


Att klänga upp i fönsterkarmen och stå där och hänga ut genom fönstret för att nå utsidan först och främst. Värst är det emellan för nog fasen kan man tro att blir det dåligt gjort så nog sjutton är det mellan och när man skruvat ihop fönstren igen. Fy sjutton.


Så ska man flytta alla blommor och jag har ju 100 st åtminstone tio i varje fönster och torka runt om och fönsterbrädan. Hela tiden vinglade på pall och vingla sig upp i fönsterbrädan som tur nog är bred. 


Om ni hade varit här så hade ni fått höra svordomar ni aldrig hört förut och jag kan slå vad om att det sprutade eld ur mina öron. Fan säger jag bara.


Jo då jag putsade båda fönstren i köket alltså 16 rutor och alla blev nästan kladdigare än innan jag började. Jag är värdelös. Alla kvinnor jag känner kan putsa fönster och få det fint men inte jag.

Värdelös Värdelös susade det i min skalle hela dagen. Inte bara värdelös, jag har problem med att stå i fönsterkarmen och hänga ut också och inte blev foten bättre av det heller.

   

En som tyckte att det var riktigt roligt att klänga med mig i fönstret var katten Morris. Kul att någon uppskattade mödan i alla fall. Han var mest i vägen kan jag säga.


Nå det kommer nya dagar och igår sken solen som om den aldrig gjort annat och jag satt på Kinabrors trapp i solen och väntade på att min växtfärgarkompis skulle komma.


Efter flera flera år så ska det bli av. Det ska växtfärgas i vår. 

 

Det krävs en hel del planering. Vad ska vi färga med? Garn och sånt ska beställas och vi ska göra häften till dom som ska vara med och så ska det bestämmas när vi ska göra det och så en dag till innan. Det tog mest hela eftermiddagen att göra det. Vi tog en paus och satt i solen och åt semlor. En sparktur ner till sjön gjorde vi också.


Hon hade med sig en liten söt tik som hunden Jack blev så väldigt förtjust i men hon var en surkärring och morrade mest på honom.


Man får väl tro att jag inte är lika värdelös på att färga garn och det tror jag inte. Jag har ju haft bra många grupper som varit här och gjort det och det har gått bra. Det är bara att hoppas att det blir fint väder och inte regnar och stormar. 


Dagens ord: Ut i solen ska jag gå med min onda fot och mitt misslyckande av fönsterputs.




 
 
Ingrid

Ingrid

16 mars 2022 11:00

Nu tror jag nog att du överdriver lite, dina fönster är säkert jättefina och klara nu. Jag jobbade på ett pensionat en sommar när jag var tonåring och där låg matsalen i en glasveranda med små rutor med spröjs som inte gick att ta bort. De där smårutorna fick man pusta med rödsprit och tidningspapper. Det var inte roligt för mig som var allergisk att hålla på med rödspritsdoften och dammet från tidningspappret upp i näsan. Sånt glömmer man inte!
Hoppas att du har en fin onsdag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Göran

Göran

16 mars 2022 11:09

Inte är du värdelös för att du inte kan tillfredsställa dina egna ögon vad gäller fönstren! Vem mer tror du bryr sig? Jag har aldrig ens tänkt en negativ tanke när jag kommit till hem där man ser att fönstren inte är perfekta. Det bryr jag mig inte alls om och jag är säker på att de som hälsar på hos dig inte gör det heller. Katten skiter också i det så det är alltså bara du som måste övertyga dig själv om att ens värde inte sitter i hur klara ens fönsterrutor är. Vad gör det om hundra år? NU har du ju gjort det i alla fall! Var glad för det istället!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Anita

16 mars 2022 12:14

Nej jag har 9 fönster kvar och 8 rutor på varje. Då har jag inte räknat småfönstren på övervåningen vilket jäkla jobb

 
Göran

Göran

16 mars 2022 14:41

Då får du ställa dig själv frågan vad som händer om du bara skiter idet. Faller jorden i bitar? Eller ens huset? Skickar Putin mer trupper till Ukraina? Dör någon? Mår någon mer dåligt över det? Nej, just det! Det är inte hela världen. Så länge du kan se igenom fönstren så är det väl ingen ko på isen? Ta dig en kopp kaffe och gläds åt allt du har att glädjas åt istället för att låta samvetet plåga dig!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

16 mars 2022 19:23

Det är inte du som är värdelös utan fönstren som är hopplösa att tvätta. Det är fint med gamla spröjsade fönster men när man ska tvätta sina fönster är det bra mycket lättare med moderna, som öppnas inåt och som ofta bara behöver tvättas på två sidor. Det är ju livsfarligt att hänga ut i fönsteröppningen för att komma åt på utsidan. Då skulle jag hellre stå på en lång stege och kanske ha en lång stång med en putsanordning längst ut.
Kul att du har garnfärgning att se fram emot. Det blir säkert hur bra som helst :D

http://ibod11.com

 
Dunsaluns

Dunsaluns

16 mars 2022 22:27

Du skulle bara veta hur värdefull Du är Anita! Tänk vilken glädje du sprider. Det handlar ju inte om pur lycka jämt, men du och din blogg och dina kommentarer har gett mig massor av solsken på mulna dagar genom åren! Vi ska göra vår grej, det som är kul. Jag vet inte ens om mina fönster ska öppnas för att putsas. De är jättesmutsiga, men det skiter jag i. Inte har jag skottat av bron heller, jag har isramp tills vår Herre ämnar smälta bort den snö han berikat oss med. Älska dig själv lite, se på hunden, han är ju älskad? Och han har knappast putsat fönster :)

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Barbro

17 mars 2022 08:27

Äsch då… nu har du ju putsat dom och sen är det bara att glömma resultatet. Snart blir det regn och då blir dom ju smutsiga ändå. Heja dej!

 
Soldansare

Soldansare

19 mars 2022 18:13

Inte är du värdelös, inte. Du har i alla fall putsat fönster. Jag har inte putsat några fönster. Putsade inga i fjol heller, men jag ska väl ta mig tag... Inte har jag dammsugit på tre veckor heller. Så vem är det som är värdelös. Men vi har väl haft roligare saker för oss.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards