Direktlänk till inlägg 20 november 2022

NÅGRA DAGAR

Av Anita - 20 november 2022 17:15

 

Ja, nu är det kallgrader hela tiden och snön som kommit lär väl inte gå bort utan det är vinter och inget kan man göra ät det.

Onsdag var det besök hos tandläkaren och jag fick en provisorisk krona på en tand.

Broder B och Holländarn gjord klart postlådestället.

 

Klart att det passade på en sådan liten skogsby som Fisksjön. Allt gjort från skogen för hand.

 

Vad också tyvärr tillhör skogen är de jäkla timmerbilarna som åker på smala vägen i en jäkla fart så man är livrädd när man måste ut och köra.

Onsdag eftermiddag var det dags att åka på vattengympa och det är alltid lika trevligt.


Så torsdag kom Gamle A och det var jättelänge sedan för han har haft fel på bilen men nu så går den igen. Vi fikade och pratade och såg lite på tv.

På kvällen åkte jag till Håsjögården på sammanträde. Vi ska ju ha julbord snart och mycket ska planeras.


Så fredag och DansBritt och jag åkte till Bispgården och åt lunch och så handlade jag en hel massa för den här helgen skulle jag minsann bjuda på lite söndagsmiddag.


Lördag hade Broder B och Frun besök av sin son med familj och sin dotter med familj.

Sonen hade fyllt år och skulle fira.

 

Dom hade gjort en jättegod smörgåstårta med rostbiff och massor av annat gott. Tyvärr så tappade jag den nya provisoriska tanden så det var att äta med fel sida igen. Usch jag blir galen på det här eländet med tänderna. Får väl ringa imorgon och höra om dom kan sätta fast den.


 

Så blev det söndag och Broder B och hundarna kom och jag följde med en sväng på sjön. Det är fruset en bra bit ut nu men går man för långt ut knakar det så men får hålla sig vid land.


Så var det att börja fixa med maten. Vi blev 12 stycken och det behövs lite mat. Många hungriga karlar så hur mycket man ska fixa är svårt att veta. Den räcket till men det blev bara lite lite kvar så jag hade planerat ganska rätt.

Största järngrytan fram och så är det älgkött och fläskkött och kryddor och lök och morötter och så är grytan full.

 

Sallad och pressgurka och svartvinbärsgele och lingonsylt och så bröd med vitlöksmör och kryddsmör.

 

Det gick rätt bra att få plats i vardagsrummet.

 

Dom två minsta barnen slank upp på övervåningen för att leka med gamla saker.

 

Så tittade TuppOla in och han hade varit på älgjakt och köttstyckninng.

 

Ja sedan blev det lite kaffe och lite glass och så for alla hem. 


Så har den här veckan gått och jag har eldat och plockat undan allt efter middagen och känner mig rätt nöjd just nu för det har inte snöat så mycket . Vad mer kan man begära av livet på gammeldagarna men nog var det väl onödigt att tanden skulle lossa.


Dagens ord: Man får ta en dag i taget och låta det vara så.

 
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

20 november 2022 20:24

Vilken otur med tanden. Man kan ju tycka att det borde hålla längre när man har varit hos tandläkaren. Men i övrig verkar du ha haft trevliga dagar med massor av människor omkring dig. Precis så som du helst vill ha det :D

http://ibod11.com

 
Margareta wårenius

Margareta wårenius

21 november 2022 05:25

Oj så.mycket jobb, och vem diskar? du.är ju ingen ungdom längre. Vavkert foto på brevlådan jaså ni är 7 som bor runt omkring dig.

http://Margareta

Anita

21 november 2022 07:03

Jag har ju diskmaskin så det är ingen fara. Det är sällan jag har så många middagsgöster nu för tiden. Gruvar mig mer för julbordet vi ska ha på lördag nere på håsjögården för då är det över 40 st.

 
Oneinamillion

Oneinamillion

21 november 2022 12:41

Så var snöhelvetet kommit ända hit till Danmark också.. :(

http://www.sarplaninac.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

22 november 2022 18:13

Viljen otroligt vacker postlåda anordning! Hatten av för dom 2 ”konstnärerna” :)

Mörka tider nu, så jag kommer fuska i år & börja Stjärnpynta redan i morrn, ja mena vem bryr sej ha ha världen är ändå så upp & ner så lite vackert behöver alla att se på!
Måste bara fråga, du var ju på föredraget med ju hunden Artur, förstår att det var fantastiskt, en solskens historia *hjärta* men lever han fortfarande?

Synd med tanden & varm stor kram *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

Anita

22 november 2022 18:51

Jag var på föredraget men hunden hade dött. Dom fick i alla fall 6 år tillsammans Man visste inte hur gammal han egentligen var Det var en rörande historia.

 
Soldansaren

Soldansaren

24 november 2022 20:16

Jag ska till tandläkaren på torsdag och är redan förbannad. Det är flera tänder som gått sönder på grund av gamla lagningar sen den tiden då man borrade upp hela tänderna så fort det syntes en skugga på röntgen. Skadestånd borde man få för sånt.
Men din nya tand måste ju ha varit väldigt dåligt ditsatt! Det ska väl hålla att äta med ändå.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards