Direktlänk till inlägg 19 augusti 2023

VI HADE I ALLA FALL TUR MED VÄDRET DAG 3

Av Anita - 19 augusti 2023 10:23

 

Dag 3 vaknade jag till att det var sol och fint väder men bara 4 grader varmt. Den första riktigt kalla natten på hela sommaren. Tog till och med mig jackan när jag gick ner till sjön. Där nere låg sjön spegelblank och det var redan varmt i solen. Jackan av och så började jag stöka. Fylla på vatten och ved. Askade ur både bastuspisen och kokarna. 


Snart kom tjejerna eller ska vi rent krasst kalla dom för tanterna.   

Det blev en konstig dag. En dag då ingenting blev som vi planerat och tänkt och det som skulle bli rött blev mörkt och det som skulle bli blått blev en massa andra mörka färger.

 

Krappen blev plommonfärgad.

 

En del blev mörklila och olika färger. Det var krapp och blå bresilja som gällde den dagen och inte vet jag. Vi följde recepten som vi brukar men någonstans blev det fel. Nåja, solen sken och vi hade roligt.

 

Tjejerna hade med sig gott fikabröd. Vi badade för det var fortfarande 20 grader i vattnet.

 

Astrid som är poeten i gänget hade skrivit ett tal då hon mycket rikgit fick till det med att vi står där och rör och det kan trors att vi är riktigt häxor där vi grejer med allt möjligt. Hon hade dessutom gjort kransar till både mig och Chrisitna med trisslotter och dessutom fick vi blommor och choklad.

 

Fulla med trisslotter som skulle ge oss tur.

 

Så vi satt där på strandstugeverandan och njöt av solen och pratade om vad som gått fel.

 

Tittade på våra mörka garner och funderade på bad man skulle kunna göra av dom. Det ska ni veta att det är tuffa och positiva brudar som håller på som inte låter sig nedslås av någonting. Ska tro att innan vintern gått har garnerna förvandlats till vackra klädplagg och sockar och vantar och annat fint.

 

Dom gula blev i alla fall väldigt fina om man nu ska säga något positivt och vi hade i alla fall väldigt kul.


När dom åkt hem gick jag till AMV som hade dukat till kaffe i salongen. Det är alltså övervåningen på hebret. Ett stort fint rum som nästan aldrig används men nu ska det bli fika -stund där. Kinabror och hunden Jack var där och Broder B och Frun och hunden Nalle. En avslutning på tre dagars färgning som blev både bra och dålig på samma gång.


Dagens ord: VI hade i alla fall tur med vädret och kanske blev det sommaren sista bad för när nätterna börjar bli kalla så blir det fort kallt i vattnet.

 
 
Kristine

Kristine

19 augusti 2023 14:20

Så mange fine farger på garnet!

Ønsker en fortsatt fin lørdag ^^

http://slossplassen.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

19 augusti 2023 15:39

Så fina garnerna är, även om du inte är helt nöjd med färgerna. Ni verkar ha det så trevligt tillsammans du och dina tjejer. Jag förstår att den är såna här dagar som får dig att orka med vintern.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Hannas krypin

Hannas krypin

20 augusti 2023 09:36

Kanske inte blev som ni tänkt er färgmässigt men tycker det blev snygga färger ändå. Låter som ni hade en riktigt trevlig dag.

http://hannaskrypin.se

 
Soldansaren

Soldansaren

21 augusti 2023 08:52

Det blev ju fint ändå även om det inte blev som det var tänkt. Tänk vad naturen bjuder på ändå.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Annarose

Annarose

25 augusti 2023 04:19

Really excellent and profitable article! I appreciate you giving these to me and to everyone else.

http://https://wafflewordle.io/unlimited

 
Stumble guys

Stumble guys

25 augusti 2023 10:29

Great post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Very useful information specifically the last part I care for such info much.

http://https://stumbleguys2.io

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards