Alla inlägg den 1 augusti 2023

Av Anita - 1 augusti 2023 08:18

 

Idag börjar skördemånaden efter en juli som jag tycker har varit ovanligt skönt. Det har visst kommit några regnskurar lite då och då men det har varit varmt och inte så mycket blåst som det brukar. Solen har varit varm och ett skönt badvatten så jag kunnat bada nästan alla dagar. Det är bara den ilskna bromsen som har varit ovanligt hemsk men inte så mycket mygg.


AMV var kvar här hos oss ända tills igår. Då kom Gubben och Kinabror hem från backtävlingarna och du kan tro att Jack blev glad. 

 

Förrgår var det en väldigt varm dag. AMV och jag hade tänkt åka till Västanede för att äta kams men så tänkte vi. Utan AC i bilen med bil som brukar vara fel på och så en lång kö och stå i solgasset så började vi tänka om.

Vi cyklade ner till sommarcafe istället och det var ett riktigt bra val.


Vi pratade med gubbarna i köket en lång stund och sedan var vi på kyrkogården.

När vi kom upp satt det en man och hans barn ute och fikade. Han sa att han härstammade härifrån och tro det eller ej. Det var en av grannarna till AMV i By där hon bodde. Inte nog med det. Det var en lekkamrat som ibland fick vara med i vårt gäng fast han var bra nog så mycket yngre. Så roligt att träffa honom ingen och vi blev sittande länge länge och pratade gamla minnen. Ovanför oss kvittrade alla svalungar så fint och for omkring och lekte och solen sken.

Vilken eftermiddag det blev.


Så hem och bada. Sonen tände bastun till oss och vi satt där inne ett tag men det var nästan lika varmt ute som i bastun så det blev inte så länge.

   

Vi börjar bli lite badkrukor. Det är väl åldern. Vi gick i alla fall ut i badet och hunden Jack han är minsann ingen badkruka. Han kan bada hur mycket som helst och nu simmar han långt ut och dyker efter gamla stockar som han drar iland. En märklig hund.


Så gick vi iland och var svalkad och sköna.

 

Kaffe i hammocken och gos med hunden Jack. AMV tillhör dom som han älskar mest. 


Tänk vilken tur jag har som har min barndomskamrat så nära så vi kan träffas ofta och umgås. Det är minsann inte alla som har sådan tur. 

  

Mina rosor blommar och den här lilla är så söt. Den ser ut som en marsipanros på en tårta. Man vill nästan smaka den.


Nu har AMV och Gubben åkt tillbaka hem till sig. Kinabror har kommit hem och igår kväll var det bara Sonen och jag i huset. Kändes lite ovanligt faktiskt. Så kom regnet och så det har regnat. Ingen åska som tur är.


Idag är planen att SofiePropp ska komma på eftermiddagen och jag ska dricka förmiddagskaffe hos Prästerna. 

Få se hur det blir.

Tranparet kom igår och landade på åkern. Skrikande som sjutton men tydligen har dom inte fått några barn i sommar. Synd. 


Dagens ord: Augusti blir nog bärplockarmånad. Hoppas hallonen mognar.



Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards