Alla inlägg den 3 augusti 2023

Av Anita - 3 augusti 2023 17:59

 

Tisdag:

Jag vandrade bort till Prästerna som ville bjuda på afrikanskt kaffe. Solen kom fram efter regnet och jag satt och pratade med dom i ett par timmar i deras fina häbre nere vid sjön.


När jag kom hem kom SofiePropp med sin mamma. Sofie P hade med sig en film. Det var Otto, den amerikanska  versionen av Ove. Den var minst lika bra. Kinabror och Sonen min blev också sittande och se på filmen. Den var två timmar så mitt i gjorde vi avbrott och åt lite våfflor och ute regnade det. Mysigt att sitta inne och kura.


Tiden gick fort och jag hann göra lite soppa innan Sofie Propp åkte hem till sitt.


Onsdag:

Det regnade hela natten och hela dagen. Vad gör man då?

Jo, Sonen och jag satt framför tvn och hängde och eldade i kaminen. Inte för att det var kallt men det blir lite rått.

 

Lite besök förstås och på eftermiddagen kom SundsvallsUlf in en stund. Kinabror kom och åt lunch med oss men annars var det verkligen en lugn dag.


Torsdag: I morse var det dags för Sonen att åka hem. Det gick alldeles för fort. Tycker nyss att han kom. Kinabror skjutsade honom till tåget i Bräcke. Jag följde förstås med. Jag vågade inte köra med min bil för den brukar ju aldrig vara hel. Det är ett as till bil.

Vi var uppe kl 5 för tåget gick vid 7-tiden. Sedan han åk for vi till AMV och Gubben för att få morgonfika och sedan for vi och hämtade ett paket och vidare till Hammarstrand och sedan hem.


Gick ner till sjön och öste ur båten och hunden Jack badade och busade med sina stenar. Så gick jag med honom strandstigen bort till Kinabrors stuga. Vi gick och letade efter hallon och hittade några.

 

För er som bor söderöver är det väl inget konstigt med att tomater mognar men här är jag glad för det är första gången jag får tomater att mogna så här tidigt.


Jag tog cykeln och for ner till byn. Där träffade jag Cowboyhatten och vi satt på hans bro i solen och pratade och drack kaffe. Sedan fortsatt jag min sociala resa. Ibland behöver man träffa folk och inte bara jobba med det ena och det andra.


 

Mitt i byn finns vallgården. Kallades i folkmun för villervalla. Den har varit ett gammalt hyreshus sedan 1800-talet. Nu har det stått tomt jättelänge men min barndomskamrat Ninne kommer dit och klipper gräs då och då. Nu var hon där och det var så roligt att träffa henne. Vi pratade och pratade.

 

När jag skulle åka hem började det regna. Men vad gör det. Cykla på en landsväg med sol som värmer och ett ljummet duggregn som doftar och fjärilar som fladdrar fast det regnar. Inte kan man gnälla på det.


Så cykla vidare till Kinabrors stuga för att äta middag. Väldigt god pölsa och potatis och rödbetor. Nu är jag trött.


Dagens ord: Att träffa människor och cykla i sol och regn tillhör det som gör mig glad.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards