Alla inlägg den 15 augusti 2023

Av Anita - 15 augusti 2023 14:42

 

Igår sken solen och jag började plocka svartvinbär. Dom är mogna nu och även krusbären. Det är ovanligt tidigt men det har varit en varm sommar. Varför heter det krusbär föresten? Konstigt namn.

 

Jack betar krusbär och jag förstår inte hur han bär sig åt utan att riva sig på taggarna. 

Som jag berättat har jag alldeles för många vinbärsbuskar och när jag plockat en hink med rödvinbär och en hink med svartvinbär är jag nöjd.


Jag brukar be folk komma och plocka och visst. Igår kom det många på en gång.

Först paret som brukar komma och plocka. Sedan kom de nyinflyttade i byn och hennes kompis och så kom Broder B med Fru och hund. Kinabror och hunden Jack var här förstås. Det blev riktigt mycket människor i bärbuskarna och det var riktigt trevligt.


När jag gick ner till sjön med tjejerna hittade vi flera fina karljohansvampar.

 

Det var rena fyndet för det är inte ofta som man hittar så fina utan maskätet eller andra skador. Vita och fast och fina i köttet.

Nåja, vi hittade förstås mycket svamp av olika sorter men mest sopp och flugsvampar.

 

En jättestor som gömt sig under granen och en liten söt som inte växt på sig ännu.

 

Nu ska jag snart till att koka saft men först tänkte jag plocka lite hallon men det finns inga och dom få som finns är maskätna och små ynkliga.


Kom på att jag minns att det fanns fina blåbär vid skogsnuvans hus. Riktiga skogsnuvan alltså som jag berättat om förut. Hon som bor i ett litet hus i skogen en bit härifrån.


Mycket riktigt. Oj så fina bär. Jag satt mig ner och plockade för hand och det var lugnt och fint men ändå kände jag mig lite brydd.

Fåglarna började skrika och jag kände mig iaktagen.

Så fort jag vände mig om så var det borta men när jag började plocka så såg någon på mig. Så kände jag en konstig lukt och efter ett tag så tassade jag hem för det kändes lite obehagligt. Skogsnuvan var det inte i alla fall utan något annat.

 

Började skörda lite örter innan det börjar regna. 

 

Lavendel, mynta,oregano, rosmarin och dragon blev det den här gången.

 

Nu hänger dom till tork ovanför spisen.


Svampen har jag rensat, frusit in och gjort en paj som jag hittade recept i datorn. Lök, svamp örter fläsk och lite annat. Få se hur den blir.

Bilen har jag varit iväg till Meken med och det blev precis som när man ska till läkaren. Precis den dagen så är man frisk och så blev det. Inget hett hjul alls just den här dagen men något fel måste det vara.


Kinabror håller på att kapa ved och då vill inte Jack vara med honom så han är inne med mig och vi har fikat och gått en promenad. Vi hamnade vid Sundsvalsbornas bastu och dom var i full gång med att basta och det luktade så gott.

 

Nu duggar det lite grann men är varmt och skönt ändå. I morgon ska vi växtfärga och börjar lite lätt imorgon kväll med betning och planering. Tror att det blir bättre väder än vad det var förra veckan.

 

Dagens ord: När någon stirrar på en i skogen känns det faktiskt lite obehagligt .

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards