Alla inlägg den 16 april 2023

Av Anita - 16 april 2023 14:00

 

Fåglarna som kvittrar så glatt och fortfarande är hungriga. Det är ju kallt om nätterna och är jag uppe skapligt tidigt kan man gå på skoterspår och på skaren men det kan gå som det gjorde igår om man väntar för länge. 

Jag och hunden Jack skulle dra till skogs och gick på ett skoterspår, han sprang före som han brukar.

Rätt vad det var så gick jag igenom skaren och det är mycket snö under så jag fastnade och ramlade omkull. Satt där och försökte ta mig upp. Som tur var så kom Jack till min hjälp. Han lade sig ner så jag fick tag om hans hals och han drog upp mig. Världens bästa hund.

 

Så är det odlandet. Inte skulle jag sätta några frön i år inte. Bara besvärligt men jag borde lärt mig hur det är egentligen. Trots att jag har världens fulaste växthus och just nu har vattnet runnit in så det är en ren bäck där man ska gå in.

Bara att ösa. Så är det springor överallt. Jag har tätat med ull men den drar fåglarna ut för att ha i sina bon.

Då rullade jag ihop plastpåsar och tätade med men dom ramlade ner. Nu tog jag bubbelplast. Få se hur det går.


Jag har satt gurka och brockoli och paprika. Paprika är så dyrt så jag hoppas att dom blir. Så förstås dill och persilja och sallad för det måste man ju ha (eller hur( Ingen chili i år för jag har massor sedan förut. Så ska det väl bli potatis förstås och en massa olika blommor. Ja ja så är det. Lika som förut. Nu är i alla fall växthuset lagat och städat men än är det vinter som ni vet fast lite vår i alla fall.


Ljuset det härliga ljuset. När jag öppnar blå skåpet så händer något som inte hänt sedan förra sommaren.

 

Lilla grisen börjar grymta. Det gör han bara när ljuset är starkt nog och det är det nu.

 

Jag har tagit ut alla solenergilamporna för nu skiner solen starkt och lamporna lyser om natten.

Går man ut sent på kvällen kan man höra ugglorna hoa. Går man ut tidigt om mornarna så hör man orrarna spela.


 

Idag är det jättefint väder och jag bestämde mig för att elda upp en brasa nere vid sjön. Så då gjorde jag det. Kinabror är som vanligt ute på sjön och på andra sidan sjön är det pimpeltävling.

 

Kinabror torkar gäddor till Jack och så har han skickat efter en ny rök. Få se hur den fungerar. Det finns mycket fisk nu.

 

Kinabror ringde när jag fixade med min eld och sa att han tänt grillen borta vid hans sommarstuga om jag ville komma och grilla och så klart vandrade jag iväg på isen och vi satt och grillade.


Så gick Jack och jag hem och nu ska jag fixa lite på min veranda. Jag blir så ivrig den här tiden. Vinterkläder av och fram med mina jobbarkläder men av lite tunnare sort. Äntligen kan jag stöka i trädgården även om det bara är lite grann för trots allt så är det mer snö än bart.

 

Dagens ord: Sakta,sakta kommer våren närmare och närmare.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards