Alla inlägg den 30 april 2023

Av Anita - 30 april 2023 09:27

 

Tre hungriga svanar landar i snön på åkern. Förmodligen hungriga efter den långa resan. Dom skriker och nog skulle jag vilja skrika precis som dom.

 

Det var mer vanligt att det såg ut så här sista april. Då fanns det åtminstone några gröna strän för fåglarna att tugga på.' Det är många år sedan vintern höll sig kvar så länge.


Nu är det svärt att vara positiv men jag försöker att inte gnälla för mycket för då får jag ju ovett. Så för er som tycker att jag gnäller så låt bli att läsa och titta och gå och sök er en positiv skrivare istället.


Så när jag känner mig allt det där man inte ska vara eller känna kom det oväntade uppmuntrande ord.

En gullig vän som jag inte träffat på flera år skriver till mig. När jag klagar på att jag är gammal och ful och trött och ledsen sä skriver han. 

"Det är åldern på hjärtat som räknas och på så sätt är du ung och vacker. Sätt dig på tåget och kom hit så ska vi titta på blommorna och dom grönskande träden".

 

Var det inte gulligt sagt så säg, mitt i allt elände. Det har varit en hemsk vinter med både krämpor och trasigheter och så den jävla snö.


Så samma dag ringer en gammal klasskamrat för att hon hade träffat en kompis till mig som hon inte känner m,en som börjat prata om mig med en för henne främling. Tänk att världen alltdi är så liten.


Nu pratar vi en stund och hon säger att hon läser min blogg och säger att det var roligare förr när jag svor och klagade och verkligen berättade hur jag känner och vräker ur mig allt som jag tycker. 

Ja jag har dämpat mig bara för att jag vet att jag får ovett från olika håll när jag är mitt rätta negativa jag. Nåja det blir väl en vår men jag nöjer mig inte med att man ska vara så förbannat tacksam att man kan stiga upp på morgonen. Eller " det finns alltid dom som har det värre. "

  

Nog om det. Fuxian börjar få knoppar men det känns som om det blir dåligt med blommor iår när de flesta av mina blommor står i fönstren inne eller i jordkällaren. Inte kan man flytta ut något i växthuset nu när det är kallgrader varje natt. Tar några danssteg i köket när det kommer en rivig låt. Det lär väl bli dom enda danssteg som jag får ta framöver.


Dagens ord: Vintern rasat kan man ju sjunga om man tycker det och hoppas att inga smällare skrämmer både människor och djur.




Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards