Alla inlägg den 3 januari 2011

Av Anita - 3 januari 2011 09:59

  

Vilken tur att mina släktingar och vänner söderifrån kommer ibland. Dessutom att det blev rena sommarvädret, bara -5 grader och lugnt och fint.


Eftersom jag hatar vinter skulle jag knappt ha gått ut, bara för att hämta ved och skotta och möjligen en liten promenad men.....det blev en hel dag av lek istället.

  

Killarna bestämde sig för att ha en liten intern pimpeltävling ute på sjön. Jag gick ner för att kolla läget. Där på en liten liten ryggsäck precis lika som en stor satt lille Liam med ett pimpelspö och gjorde precis som dom stora killarna. Ryckte till med pimpeln precis som man ska göra. Gullig är han.

  

Inte nog med det han har en liten, liten snöskoter som fungerar. Det är inte klokt vad det finns.


   

Min bastu har varit lika insnöad som jag i snart två månader nu men nu fick jag en väldig lust att bada bastu. Sonen skottade fram den till mig och det var bara att börja elda.

   

Det är klart att man måste grilla korv och fika när man är ute. Här har elden alldeles kommit igång.


Efter pimpeltävlingens slut kom tjejerna också för att vara med och det blev ett grillande och skrattande. SnickarMagnus vann pimpeltävlingen med ynka 4 fiskar.

Den här tiden nappar det inte så bra men skit samma. Huvudsaken är att det är kul.


  

Nu är det dags för mig att krypa in i bastun. Det är varmt och skönt och ångar och ryker. När man sitter i bastun blir man plötsligt kroppsmedveten något jag inte är i vanliga fall. Man känner svetten rinna i pannan. Man smörjer in sig med härlig creme och tar snö i handen och kyler ner sig.

   

Solen lyser in genom det lilla fönstret och får kristallen jag har hängande att kasta regnbågsreflexer i hela bastun. Det doftar gott av örterna jag lägger i vattenhinken.


Efter ett tag måste jag gå ut och lufta mig och kliver ut i snön. Dom andra står och skriker att jag ska rulla mig i snön men det gör jag inte. Det får vara någon hejd på tokigheterna.


Så gick mest hela dagen under enbart lek och gamman och vi gick hem en stund var och en till sitt.


Strömavbrott blev det framåt kvällen och det blir väldigt tyst och mörkt när strömmen går.


Halva styrkan drog iväg till Kälarne för att se filmen "Cornelius". Där hade dom ordnat det fint med en liten kille som satt och spelade corneliusbitar innan filmen började.

Jag tyckte att det var en bra film om än väldigt sorglig. Han som spelade Cornelius var väldigt lik honom och sjöng väldigt bra.


Vi avslutade kvällen hemma hos broder B och sedan vandrade jag hem i natten med pannlampa på skallen för att se. Som ni vet är det kolsvart i paradiset Fisksjön och det var mulet så inte ens stjärnorna lyste.


Jag så kan det vara en lekdag i Fisksjön mitt i den kalla vinter. Inte så dumt va?


Dagens ord: Glöm för allt i världen inte bort att leka, stoja och ha kul.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards