Alla inlägg den 18 januari 2011

Av Anita - 18 januari 2011 11:10

  

Sparken glider lätt på vägen. I vinter har det inte sandats en enda gång. Inga gruskort stoppar framfarten.


Luften är mild och mjuk att andas. När jag tar ett djupt andetag bränner det inte i lungorna som det gjort hela vintern.

Det regnar ett fint, fint duggregn och ansiktet och håret drar åt sig fukten som en törstig kamel.

Det är totalt tyst, bara medarna sång mot isen hörs. Långt bort på gubbflon ser jag en älg gå över vägen. Snön når högt upp på benen. Tur att dom har långa ben.


Surkärringen i mig drar sig tillbaka till skafferiet och smäller igen dörren och jag känner att den riktiga Skogsnuvan tittar fram med ett leende på läpparna.

HÄRLIGT nu känns livet gott att leva igen. Det behövs inte så mycket. Bara en dag av vettigt väder.


En sån här dag sparar jag pengar också och det behövs. Ingen bil har dragit bensin, ingen mat har inhandlats, elementen behövs inte. Jag spar på veden för det har bara behövts en enda brasa i spisen.


Då kommer vi osökt in på pengar och ekonomi. Jag fick ett pensionsmeddelande igår och grannen påstår att vi fått lägre pension. Hur till vida det är sant vet jag inte. Jag ids inte kolla.


Har sett "lyxfällen" och tycker att det är rent otroligt hur en del lever. Göra av med dubbelt så mycket som man tjänar in och inte ens fattar vart det ska barka hän. Det måste väl vara fejk eller????


Jag var noga när jag var ung. Förde kassabok över varenda utgift och oroade mig hela tiden för hur vi skulle klara oss.

Ekonomin har alltid varit en tung börda för mig och en stor anledning till oro.


När jag skulle söka pension gjorde jag en beräkning över utgifter och inkomster och kom underfund om att sedan jag betalt fasta utgifter fanns ingenting kvar till mat och oförutsedda utgifter. Som tur är har jag jobbat en del och det är det som håller mig över vattenytan.


Hade planerat att följa med en kompis till Holland till våren och se på tulpanerna men med extrautgifter i form av ny tvättmaskin, en förfärlig elräkning och en massa oförutsedda läkarbesök och mediciner inser jag att det är bara att skippa.

Kanske om allt går bra kan jag fara och hälsa på sonen i Helsingborg till våren istället.


Nu kan man ju fundera på vad man skulle kunna dra in på.

Kanske kunde man gå igenom och göra andra val (dessa evinnerliga val) el. telefon.tvn,försäkringar


Jag har inga kostnader för sprit och röka. Jag går aldrig till frissan eller köper smink och kläder. Jo jag har köpt ett par långkalsonger och ett par nya sockar alldeles nyss och en tröja.


Jag unnar mig att gå på hotellet och äta dagens rätt med dom andra de dagar jag jobbar. Visst kunde jag sitta kvar och äta en macka men det betyder så mycket att träffa gamla bekanta en stund.


Visst kunde jag låta bli att bjuda folk som kommer på mat och kaffe men av tradition är det här ett gästfritt hus och så blir jag ju också bortbjuden ibland så det jämnar väl ut sig i det långa loppet.


Visst kunde jag låta bli att bada badkar och duscha istället men det är ju ett av de enkla nöjen som jag faktiskt vill unna mig. Dessutom blir det varmt i badrummet när varmvattnet värmer upp inte bara mig utan badkaret också.


Visst kunde jag släcka alla lampor och sitta i mörkret men vad faaan. Det är mörkt nog här förut.


På något outgrundlig sätt har det gått runt och jag tror att det är som det är med allt annat. Det gäller att ha tilltro till livet. Att göra budget och räkna efter skulle göra mig orolig och nervös. Huvudsaken att man har lite koll och betalar räkningar för då vet man ju ungefär vad man har kvar. 


Nej jag ska tro på att det ska regna inte bara regndroppar utan pengar över mig. Jag skulle inte ha minsta problem med att göra av med pengar.


Nu när jag har friheten skulle det vara bra att ha pengar också.

Rik, frisk, fri och älskad skulle vara det optimala. Så får det bli.


Dagens ord får ni på bilden och kom ihåg. Städa er inte fördärvade så här efter julen. Några granbarr i fötterna minner om en härlig jul.

       

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards